Hopp til hovedinnhold
will smith academy awards oscars 10 years
Will Smith ankommer årets Oscars (David Livingston/Getty)

Will Smith vs. Academy Awards: Utestenges fra Oscar-seremonien i 10 år

Will Smith får vite straffen for å ha klasket til Chris Rock under årets Oscar-utdeling Academy Awards.

Fredag kveld røper Academy of Motion Picture Arts and Sciences at Will Smith utestenges fra Oscar-seremonien i 10 år.

Det betyr at filmstjernen ikke kan delta Oscars før han er 63 år gammel.

Organisasjonen tar selvkritikk for måten de håndterte situasjonen, takker Chris Rock for hans bemerkelsesverdige profesjonalitet uten hendelsen.

Samt beklager til alle de nominerte og vinnerne som kom helt i skyggen av Will Smiths handling.

Les uttalelsen til akademiet nedenfor.

Chris-Rock-Will-Smith-Oscar-punch-slap-slag-2022

(Getty)

«Den 94. Oscar-utdelingen var ment å være en feiring av de mange individene i samfunnet vårt som gjorde en utrolig jobb det siste året. Disse øyeblikkene ble imidlertid overskygget av den uakseptable og skadelige oppførselen som vi så Mr. Smith vise på scenen.»

«Under sendingen vår adresserte vi ikke situasjonen i rommet tilstrekkelig. Vi beklager.

«Dette var en mulighet for oss til å sette et eksempel for våre gjester, seere og akademifamilien vår rundt om i verdenen, og vi gjorde ikke nok. Det som skjedde er uten sidestykke og vi var uforberedt.

«I dag innkalte styret til et møte for å diskutere hvordan man best kan svare på Will Smiths handlinger ved Oscar-utdelingen, i tillegg til å akseptere hans avskjed.»

«Styret har besluttet, i en periode på 10 år fra 8. april 2022, at Mr. Smith ikke skal ha tillatelse til å delta på noen Academy-arrangementer eller -programmer, personlig eller virtuelt. Inkludert, men ikke begrenset til Oscar-utdelingen.»

«Vi ønsker å uttrykke vår dype takknemlighet til Mr. Rock for å bevare roen under ekstraordinære omstendigheter.»

«Vi ønsker også å takke våre verter, nominerte, programledere og vinnere for deres balanse og ynde under sendingen vår.»

«Denne handlingen vi tar i dag som svar på Will Smiths oppførsel er et skritt mot et større mål om å beskytte sikkerheten til våre utøvere og gjester, og gjenopprette tilliten til akademiet. Vi håper også at dette blir starten på en tid med helbredelse og restaurering for alle involverte og berørte.»

will smith resigns academy awards oscars jada pinkett smith oscars

Will Smith gråter under takketalen og sammenligner seg med Richard Williams; faren til Venus og Serena Williams (Neilson Barnard/Getty)

Som ventet vant Will Smith sin første Oscar for King Richard, hvor han har hovedrollen. Den biografiske filmen fokuserer på Richard Williams; faren til Venus og Serena Williams. Han har tidligere vært Academy Awards-nominert for Ali og The Pursuit of Happyness.

Will Smith kom akademiet i forkjøp og meldte seg ut av organisasjonen.

Hva innebærer dette for ham i praksis?

Hvis du ser opptak av Will Smith som går opp på scenen og klasker til Chris Rock – filmet bakfra – kan du se at Jada Pinkett Smith ler: Se video

Det virker som det er stor uenighet om hvor ille handlingen til Will Smith var.

Zoë Kravitz merker dette når hun kritiserer veteranen: Se reaksjonene

Nyeste saker fra 730.no

Les mer