Hopp til hovedinnhold
norsk musikk victoria nadine Saw It Coming kygo norsk musikk 730no norway norge
Victoria Nadine aka Victoria Karlskås Andersen (Sara Abraham/Universal)

Norsk musikk: 730.no kuraterer favoritter

Norsk musikk-fredag!

38 dager til påske ☀️ Mens vi venter på at vinteren skal gi slipp, kan du tine deg på kliss ny varm norsk musikk.

730.no kuraterer noen av nattens mange slipp. God helg 💛

Victoria Nadine «Saw It Coming»

– One day you’ll just walk out the door, say it’s over ’cause you’re bored / find someone that you love more, but that’s okay, I saw it coming anyway… Trist og nært, but make it dritfint ❣️ Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine har nå blitt en sertifisert balladedronning, og hun klarer gang på gang å få oss til å gråte i plenum. Her med en låt om hvordan du gang på gang ser kjærligheten gå i oppløsning, og blir så vant til det at du ser den komme før det i det hele tatt har skjedd. Nå har det heldigvis snudd, og 23-åringen fra Skien har endelig lært hva ekte kjærlighet er 🥹♥️ Skrevet av Victoria og Nick Hahn, produsert av Nick. (Vi venter spent på Kygo feat. Victoria Nadine! Eller omvendt.)

 

Gus Polden «Da går øya og»

– Da virker orda så tomme og små, ja for det her ekke lett å forstå / bakken den revner og himmelen blir grå, da går øya og… Debutalbumalarm! August Stubø alias Gus Polden har en god stund vist seg som et solid stjerneskudd, og nå har vi vært veldig spente på platen. En ordsmed deluxe, med både behagelige låter og digg stemme. Hele PANORAMA bør få raus rotasjon. Skrevet av August, produsert med Benjamin Fahre.

 

Mari Bella «Different Kinda Love»

– This feeling in my chest, every text you send just fills me with regret / he says I love you, but it doesn’t make no sense, why I can’t give you up… Kjærlighet er ofte ikke lett. Spesielt når du ikke føler deg helt til stede der du er… Og savner noe. Eller noen. Det store Bryne-talentet Mari Bella viser frem stemmen sin i en låt man også lett kan ta med på vorse/pre-game i helgen ✨ Skrevet av Mari Eriksen Bølla, Aadne Eriksen Haaland, Tristan Henry og Tim Gosden. Sistnevnte har produsert.

 

Maggie feat. Slopes «Necklace»

– Look what you’ve done to me, caught in the middle of a raging fire… Helt siden Oslo-jenta Maggie slapp sin debutsingel, har vi vært omtrent trollbundet. Nå er hun ute med debut-EP, hvor hun har med supre Slopes. Her er de to artistene er perfekt akkompagnert av hverandre. Skrevet av Maggie Petkovic, Vetle Sigmundstad og Carl-Viktor Guttormsen. Produsert av Maggie og Carl-Viktor.

Se også den nydelige musikkvideoen. Med Rebecca Roxanne Myrvang, Ragnhild Udbye Lefstad og Jon Stensby foran kameraene, og Helene Bergjord, Magnus Westerlund bak.

 

Klossmajor «Diamanter»

– Om du bare kunne se meg på min beste dag, den er sjelden, men den skaper også velbehag… Stressa for hvordan det skal gå med kjærligheten, men sleng på litt humor da, vel. Og gjør det trestemt, og ikke minst råfint! Snart slipper Klossmajor nytt album. I mellomtiden får vi denne popperlen. It’s giving sommerhit? ☀️ Vi har trua. Skrevet av Karoline Karlsen, produsert av Klossmajor.

 

Rohat med Nella «Helt normalt»

ScandalNavia 2023 ♥️ Samarbeidene mellom skandinaviske artister forsetter. Her får vi Norge x Danmark 🇳🇴🇩🇰🇸🇪 Haugenstua-artisten Rohat Ciftci serverer en vakker tune med danske Nella alias Daniella Yokhana, produsert av svenske Mariodribeats. Musikkvideoen er regissert av Zedit.

Se også: Rohat hyller sin far

 

Sløtface «Cowboys in the Dark»

– Before I learned I was pretending, I couldn’t see the full picture, just the outlines of cowboys in the dark… Haley Shea og hennes Slutface Sløtface er endelig ute med sin nye EP 🔥 En samling av låter hvor hun har fått med seg både band, låtskrivere og produsenter, i en prosess hvor hun har prøvd å utforske hva det faktisk betyr å være lykkelig. Et verk som lyder som full klaff. Skrevet av Haley, Marie Moe, Nils Jørgen Nilsen, Simen Følstad Nilsen, Odd Martin Skålnes og Tobias Maxwell Osland. Produsert av Odd Martin.

 

Eggi «Pressure»

– Fuck å gå pop, jeg er ekte, kanke nekte det… Østfolds selverklærte general Eggi velsigner oss med debut-EP-en Sjelen er bevart, hvor han har med Omair Noir som gjest. Smakebiten fra Fredrikstad-far nedenfor har Forgotten på beaten.

 

Virkelig «Museum»

– Og nu står æ her iblant gammel historie, og ser at æ vaskes bort i sakte film… Bodø-bandet Virkelig er en sånn gruppe som du tenker at du kjenner igjen på den fine sounden sin. Samtidig som de stadig fornyer seg og aldri blir kjedelige. Det er det stor kunst i. På samme måt som de har lekre tekster og vokalist Tobias Aamodt har en stemme som kler sounden perfekt. Og… Deres tredje album For ung til å vær trist  er endelig her! Hør da! Skrevet av Tobias og resten av Virkelig, produsert av Chris Walla.

Beathoven x Tyr «TYRTHOVEN»

– Fuck en politi, fuck en bæh-buh / baby ringte meg og sa hvor er du… Et samarbeid du ikke så komme? 🧨 Den maskerte russetrioen Beathoven teamer opp med den unge hip-hop-ringreven Tyr. Beathoven på beaten.

Norsk musikk: HILLARI (18) spilte 16 konserter i fjor uten å ha gitt ut noen låter

 

VILDE «Bli hos meg»

– Om jeg ringer deg og du blir over, vil du holde rundt meg til jeg sovner / kommer vi til å angre når leken tar slutt, skylde på hverandre når flammen går ut… Vilde Johannessen har sluppet flere bops på engelsk, blant annet én hun deltok med i MGP i fjor. Kanskje på tide at vi fikk høre henne på norsk? Dette kler henne og stemmen hennes, og føles nært og ekte. Det er jo heller ikke så rart når det er en låt om hvor sårbar man er når man går inn i et nytt forhold. Skrevet med og produsert av Kjetil Mørland.

Mer norsk musikk: Ballinciaga og David Mokel feirer sin bursdag hos 730.no: – Vi er ekstremt lei! 🎂

Les mer