Hopp til hovedinnhold
(SKJERMBILDE/INSTAGRAM)

Vixen Influencer Awards fritt etter hukommelsenEtter tre hundre timer med kollektiv synsing og sutring via Insta Stories, et par og femti kronikker og generell uro i bloggsfæren vet endelig foreldregenerasjonen om blogg-Norges store aften.

Vixen Influencer Awards fant sted på Grand Hotel i Oslo søndag kveld, og alle skjønte at det kom til å være en litt anstrengt tone og annerledes kveld.

Mona «B-en står for blogging» Riise var kveldens konferansier og guidet alle påvirkerne gjennom kvelden. Hun dro blant annet frem et gammelt TV-klipp der hun spådde at blogging kom til å bli det neste store. Det var veldig festlig!


De musikalske innslagene kom fra terningkast 6-sangerne Amanda Delara (NO) og Tove Styrke (SE). 

Det har jo vært en del drama i forkant av denne sagnomsuste prisutdelingen. Nominerte har trukket seg av ulike grunner, debatten om merking av reklame har aldri vært mer intens, og kanskje det viktigste spørsmålet for vår del: Blir det goodiebags?

All honnør til Vixen som gjennomførte kvelden og hedret de vi elsker å hate, og ikke minst de vi elsker å elske.

På rød løper var det en smule tynt i kjendisrekken. Til og med Ida Fladen droppet bloggfest til fordel for hockeykamp.


Andre som ditchet:

Sophie Elise hadde gyldig fravær og fortalte at hun ikke hadde en bra dag, men poengterte at hennes no-show ikke var av politisk natur.

Vegard Harm var fyllesyk etter å ha delt ut pris på årets Gay Galla.

Mamsen til Michelle sa for lenge siden at hun ikke orket. Husker ikke grunnen, men det er sikkert relatert til fjorårets utdeling. Da vant hun nemlig ingenting.

Blant de oppmøtte kunne vi finne Paradise Hotel-deltagere (kjent fra diverse tannbleking-reklamer i sosiale medier). Nesten alle fruene var på plass også – både komiker-, fotball- og treningsfrue. 


En energisk sanger, syerske og realitydeltager var for øvrig setetyv på Vixen.

Vedkommende spottet tre ledige seter like før showet startet, men ble fortalt at de som egentlig satt der var i baren og på vei tilbake. Det syntes ikke luringen noe om og satte seg ned likevel. Fritt fra hukommelsen var det noe á la dette som ble brukt som argumenter: «Jeg skjønner at disse plassene er opptatt, men vi skal sitte her likevel».

Resultatet av dette ble at de andre måtte skvise seg sammen og sitte på halve seter. Etter en liten stund bøyer stolbanditten seg fram og ytrer: «Dette gikk jo kjempebra!»

Det var veldig vakkert og vi føler oss heldige som fikk overvære hendelsen.


Midt i utdeling ble vi forresten FULLSTENDIG satt ut av spill fordi Kylie Jenner plutselig fant ut at det var på tide å dele alt om ankomsten til sitt splitter nye menneske.

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


Kveldens prisutdelere var blant annet Farmen kjendis-Maiken, Vixen-juryen, CLMD og han kokken som kan alt fra 4-stjerners middag.

Juryformann Hans-Petter Nygård-Hansen ble gjentatte ganger rørt av egne ord da han skulle dele ut de gjeveste prisene.

Men ja, la oss prate om det gårsdagen faktisk handlet om – blogging og sånt.

Celina Karine Myhra vant pris for Årets influencer: Beauty, men siden hun (av ulike årsaker) ikke ønsket å delta i kåringen ble ikke prisen delt ut. Måten Vixen ordla seg på var litt uheldig, da det kan se ut som at Celina ikke ville at prisen skulle bli gitt videre til noen. Noe som ikke var tilfelle, selvsagt.


YouTube-favoritten delte sin misnøye via Insta Stories i går:
(SKJERMBILDE/INSTAGRAM)


Franciska Munck-Johansen vant Årets influencer: Interiør og fortalte i sin takketale at på 10 år har hun aldri fått en eneste stygg kommentar. Tenk at det finnes en hel verden der ute vi ikke aner noe som helst om. Tips til sarte sjeler med eksponeringsbehov: Lag interiørblogg.

Tale Maria Krohn Engvik, alias Helsesista, vant Årets sterke mening og Årets forbilde.

Da hun mottok sistnevnte leverte hun en utrolig fin og sterk tale. Hun sa blant annet at det er viktig å glede andre, tenke positivt og være sin egen beste venn. Hvis hun tenker noe stygt om andre, så sier hun det ikke høyt eller skriver det i kommentarfelt. Samt at den største prisen for henne er når barn og unge sier til henne at de har klart å fortelle en vond hemmelighet til noen de stoler på <3 


Vi styggråt gjennom hele greien. Gratulerer så mye, Tale! Det er virkelig velfortjent. <3

På den veldig uoffisielle McDonalds-etterfesten delte hun forresten den ene buketten med Malin Nesvoll Vangsnes (formerly known as Makeupmalin), som gikk tomhendt hjem til tross for fire velfortjente nominasjoner. 

Kristin Gjelsvik brukte også scenetiden sin godt. Da hun plukket med seg prisen for Årets livsstil-influencer hadde hun strenge, og viktige, beskjeder å komme med. Den tidligere Pærra-deltageren undret seg over om unge jenters psykiske helse er mindre verdt enn klikk og penger. I tillegg til at hun ikke kan skjønne at «influencere som ukritisk deler nakenbilder, rabattkoder på kosmetiske inngrep, et ekstremt overforbruk og i tillegg til en livsstil som er usunt overfladsik, faktisk får så mye spalteplass».

31-åringen oppfordret også annonsører til å være mer kritiske til hvem de bruker i kampanjer.

Kristin 4 prez.

God jul, fininger ❤️🎄😘 Nyt!

Et innlegg delt av Kristin Gjelsvik (@kristingjelsvik)Takk for fin kveld, Vixen! Og gratulerer til juryen og andre involverte som har overlevd litt av en storm. Vi gleder oss allerede til neste år.

Her er årets vinnere:

Årets influencer: matIda Gran Jansen


Årets influencer: trening og helseCamilla Aastorp Andersen (Treningsfrue)


Årets gullpennSigrid Bonde Tusvik & Lisa Tønne (Tusvik & Tønne)


Årets stjerneskuddSynnøve Skarbø & Vanessa Rudjord (Synnøve & Vanessa)


Årets sterke meningTale Maria Krohn Engvik (Helsesista)


Årets businessTrine Sandberg (Trines matblogg)


Folkets favorittMarna Haugen Burøe (Komikerfrue)


Årets influencerHer deles det ikke ut noen pris etter vinnerens ønske


Årets forbilde 


Tale Maria Krohn Engvik (Helsesista)


JuryprisenPappahjerte


PS: Det ble ingen goodiebags. Se også: Slik var Vixen Blog Awards 2016

Les mer