Viser frem sin latinske side

17. jul 2009 kl. 00:00
NELLY QUIERES CREER QUE NO IMPORTA, IKKE SANT (UNIVERSAL)

Via «Maneater» og «Promicious» ble Nelly Furtado en internasjonal stjerne med 2006s Loose, produsert av Timbaland og Danja. Oppfølgeren blir litt mer eksotisk, ettersom den kanadisk-portugisiske sangeren nye skive er på spansk (og antakeligvis litt portugisisk).

– Det var en naturlig utvikling for meg å spille inn dette albumet, sier 30-åringen i klippet nedenfor.

– Jeg ville at min fjerde plate skulle bli på spansk, men så visste jeg ikke hvordan jeg skulle starte, før jeg møtte den utrolige artisten (kubansk-kanadiske) Alex Cuba, og så begynte vi tilfeldigvis å skrive låter sammen. Plutselig merket jeg at jeg skrev på spansk, og at jeg ikke hadde skrevet noe på engelsk på ett år.

Mi Plan, som kommer i salg i september, har «Manos al Aire» (hendene i været) som første singel, hvor Nelly synger om en krevende elsker som kontrollerer henne.

Nedenfor er en smakebit fra den kommende videoen.


Nelly er også aktuell på engelsk, blant annet sammen på en remix med sin kanadiske kompis Divine Brown (ikke gatepiken Divine Brown som spilte på Hugh Grants kjøttfløyte i 1995) og med rapperen Flo Rida på låten «Jump», som er med i filmen G-Force:


Fun fact 1: I fjor giftet Nelly Furtado seg med den kubanske produsenten og studioteknikeren Demo Castellon. Hun har et barn med produsenten og DJ-en Jasper Gahunia alias Lil Jaz.


Fun fact 2: Sangeren har fortalt britiske MTV at hun har fått tilbudt 500 000 dollar (over 3 millioner kroner) for å posere i Playboy, men at hun sa nei, selv om det var like før hun stilte.

– Det er spennende, det er veldig fristende. Det må være under de riktige forutsetningene. Vi får se hva som skjer.
Fun «fact» 3: På «Give It to Me», hitsingelen med verdens billigste video med tre platinastjerner, Nelly, Timbaland og Justin, disser kanadieren frøken Fergie, mens de andre går for henholdsvis Scott Storch og selveste Prince.

Video: Justin Timberlake viser frem sin nye jente

Se også: 730 tok med seg Fergie ut i skogen