Hopp til hovedinnhold
Erling Braut Haaland viser frem klokke til 1 million kroner på Instagram
Erling Braut Haaland (Lars Baron/Getty Images)

Erling Braut Haaland viser frem million-klokke på Instagram

Erling Braut Haaland (20) vekker oppsikt med sitt seneste Instagram-innlegg.

Den norske Borussia Dortmund-stjernen har mildt sagt lykkes i ung alder.

Som en av verdens største fotballtalenter kommer det kanskje ikke som en overraskelse at han tjener greit over gjennomsnittet.

Nå skaper han reaksjoner etter å ha vist frem en klokke til svimlende 1 million kroner på Instagram.

Det er trioen bak Dritte Halbzeit, en norsk podcast om tysk fotball, som bet seg merke i rogalendingens svindyre klokke.

«Det går bra nå, Erling», skriver de på Twitter, og viser til to forhandlere som selger Audemars Piguet-klokken til rundt millionen.

Bak podcasten (og Twitter-kontoen) står Eivind Bisgaard Sundet, Runar Skrøvset og Asbjørn Slettemark.

Eivind Bisgaard Sundet, Runar Skrøvset og Asbjørn Slettemark står bak fotball-podcasten Dritte Halbzeit (Linda Næsfeldt)

Sistnevnte kan fortelle 730.no at klokken Erling bærer angivelig er en Audemars Piguet Royal Oak Skeleton – en spesiell versjon av deres Royal Oak-klokke. 

– Det åttekantede designet på deres klassiske Royal Oak-modell er lett å spotte. Det var en kompis som tipset meg om at det så ut som Skeleton-modellen, som er noen solide hakk opp i pris fra den vanlige Royal Oak-modellen. Vi snakker vel fra ca 200 000 til en behagelig million i urverk, sier Asbjørn Slettemark til 730.no.

– Kommer til å signere en av de drøyeste lønnsavtalene i fotballhistorien.

Den toppscorende jærbuen hadde allerede i 2019 en ukelønn på 100 000 pund, som tilsvarer omtrent 1 million norske kroner, skriver Independent.

Erling har med andre ord ikke vært nødt til å spare særlig lenge for å ha råd til Audemars Piguet-klokken.

Asbjørn Slettemark mener det likevel er liten tvil om at han kun har tjent småpenger så langt – sammenlignet med fremtiden.

– Når Erling Braut Haaland skifter klubb til sommeren eller neste år, kommer han til å signere en av de drøyeste lønnsavtalene noen fotballspillere noensinne har gjort.

Han understreker at Erling muligens ikke når Messis milliardlønn, men at han med maks uttelling «kommer til å få Kygos selvangivelse på 250 millioner i 2018 til å se ut som en mellomleder på tariff».

Kyrre Gørvell-Dahll alias Kygo tjener grovt, men ikke sammenlignet med fotballstjernene (Michael Tullberg/Getty Images)

Mye drøy pengebruk blant fotballstjerner.

Om det fortsatt er viktig for fotballspillere å vise muskler i form av dyre kjøp tror han ikke nødvendigvis.

– Jeg tror dette handler om at fotballspillere lever i en boble hvor de kjeder seg litt, og en av tingene de kan drive med som en slags hobby er klokkehandel, sier Asbjørn.

Erling Braut Haaland er på langt nær den eneste fotballspilleren som har tatt for seg dyre kjøp, og det finnes mange eksempler å ta av.

– Jeg synes alltid det er koko når fotballspillere drar til Dubai for å kjøpe biff med gulldryss, slik Franck Ribery gjorde for noen år siden, sier Asbjørn.

Han mener de mest bortkastede pengene muligens er NFL-spilleren Vince Youngs avgjørelse om å kjøpe 120 plasser på et vanlig fly for å unngå turister.

– Min favorittinvestering av alle fotballspilleres pengebruk er den norske spilleren Fredrik Strømstad, som i sin tid brukte 150 000 kroner på utviklingen av et nytt produkt: pizza formet som kroneis, sier han.

Er det noen fotballspillere som er helt motsatt?

– Det første eksempelet jeg kommer på er Kirk Cousins, den amerikanske quarterbacken. Etter han signerte kontrakt med Minnesota Vikings hvor lønnen var 28 millioner dollar, fortalte han at han og kona bodde i en kjellerleilighet hos foreldrene hans og at han fremdeles kjørte en gammel van han hadde kjøpt fra bestemoren for 5 000 dollar.

Dyr klokke og høyt pengeforbruk blant fotballspillere til side, spår Asbjørn en lys fremtid for Erling.

– Han kan nå helt til topps og vinne gullballen som verdens beste fotballspiller, avslutter han.

Se også: Dette gjør Olsenbanden jr.-gutta nå – 20 år senere

Nyeste saker fra 730.no

Les mer