Vinn skummel reisepremie

12. nov 2009 kl. 00:00

Selv Beatles-boken til Lars Saabye Christensen må se seg slått av Da Vinci-koden når det kommer til popularitet, til tross for at Beatles har fått bedre kritikk.

Filmanmeldelsene var også under midt på treet, men det stopper ikke en ny film om Harvard-kunsthistorikeren og symboleksperten Robert Langdon.

Oppfølgeren til Da Vinci-koden (the movie) er en introduksjon av Tom Hanks’ rollefigur; Boken Engler og demoner kom ut i 2000, tre år før bestselgeren. Den er også en intens versjon av 24. Handlingen foregår iallefall – utrolig nok – i løpet av et døgn.

I forbindelse med videolanseringen har vi fått filmen på DVD og Blu-ray – samt et litt skummelt, limited edition Angels & Demons Leather Travel Set – som vi deler ut til noen av dere.
Mail post@730.no med Engler i tittelen, med navn og adresse, hva du ønsker deg og svar på dette: Bør man være litt redd for Illuminati? Vi lurer.
Tilbake til filmen:

I forbindelse med drapet på fysikeren og presten Leonardo Vetra må Langdon hive seg på et privatfly fra Boston til et atomkjerneforskningsanlegg i Genève, hvor toppsjefen Maximillian Kohler er bekymret:

Brystkassen på prestens lik er brennmerket med et ambigram med teksten Illuminati.

Et ekstra dårlig tegn ettersom Vetra forsket på produksjon av antimaterie, en form for sprengstoff som er 100 ganger kraftigere enn en hydrogenbombe, og hadde fått laget store mengder før han ble drept.

Ferden går så til i Vatikanet i Roma, hvor Langdon teamer opp med prestens (selvfølgelig litt pene) datter, vitenskapskvinnen Vittoria, spilt av Ayelet Zurer. (Israels svar på Julia Roberts.)
Ron Howard har igjen regien.