Hopp til hovedinnhold
(

Vinn festivalpass til Slottsfjell

17. – 19. juli arrangeres en av Norges mest sjarmerende festivaler, nemlig Slottsfjell i Tønsberg. I samarbeid med festivalen gir vi deg en semi-random mini-guide over artistene som må oppleves, og slår sammen en konkurranse i samme slengen. Se hvordan du kan vinne pass i bunnen av saken.LE YOUTH

Wes James + en enkel sample fra Cassie’s Me & U + 80-talls-inspirert elektrodance med en dæsj av sommervibber = «Cool». Låten ble spilt 200.000 ganger på musikktjenesten Soundcloud. Ikke dårlig det, gitt. Med den nye låten «Dance With Me» og en hel haug med andre råflotte remixer, kan jeg trygt si at vi alle kommer til å danse i hjel ved solnedgangen på Kastellnatt.


DIPLO

Diplo og gjengen fra Major Lazer hadde en visjon for konserten på Rockefeller i fjor. Den gikk ut på å få absolutt alle til twerke for harde livet. Og gjett om vi gjorde det, da. Vi twerket på hverandre. Vi twerket på gjenstander. Noen av oss prøvde å komme opp på scenen for å twerke, andre twerket på vaktene, lydmennene og vegger. Vi ble alle rumpeelskere, og Major Lazer frelset oss alle med twerktastic kjærlighet.

Derfor skrek vi alle «YAAAAAAAASSSS GAAAAAWD HUNTY!» da Slottsfjell booket frontmannen og den selverklærte rumpegutten Diplo til Kastellnatt. La meg bare si at vi kommer alle til å få støle, men likevel supersexy stumper etter tidenes kveld.


HAIM

Liker du Fleetwood Mac? Fint. Liker du moderne folk som møter råsassy 90-talls R&B? Helt fantastisk. Skulle du ønske at du og dine søsken var like musikalske som disse søstrene? (Rekker opp hånden.) Jeg også. (Sadface.)

Haim-søstrene fikk oss til å bli dødsforelsket i musikken deres (og i dem seff) på Sentrum Scene i år. Ironisk nok på valentinsdagen. Og i sommer kommer de til å ta med seg ekte californian-sjarm til Tønsberg og få oss alle i smeltemodus. (Besvimer på absolutt alt jeg eier.)

Siden suksessen med debutalbumet «Days Are Gone», har de spilt på de største og beste festivalene i verden! Coachella? Jadda. Glastonbury Festival? Ingen problem. Slottsfjell? Herregud, som vi gleder oss!


LYKKE LI


Hjertesorg får deg til å gjøre det meste. Grine, knuse ting og spise seg til diabetes. Li Lykke Timotej Svensson Zachrisson hadde et sunnere utløp for sine følelser. Hun flyttet fra Sverige til USA, brukte to år av sitt liv på å se inn i seg selv, og gav oss verdens fineste og kritikerroste plate «I Never Learn».

Takknemlig er jeg for Lykke Li, som har et fantastisk talent som hun er villig til å dele med oss. Og jeg er enda mer takknemlig for følelsene hun kommer til å vekke i oss, samt fortelle hvor vanskelig det er med hjertesmerte.


PHOENIX

Frankrike har gitt oss masse fint. Crossaint, Den fabelaktige Amelie (typ den fineste filmen i hele verden) og Frankrikes mest sjarmerende menn; nemlig Phoenix. Versailles-gutta sørget for at vi fikk evig allsang, kløende danseføtter og fantastisk stemning på Tromøya i fjor. I år lasser de med seg samme rabalderet (kanskje enda bedre) til Slottsfjell! VIVE LE PHOENIX!


A$AP FERG

Slottsfjell bare:
«A$AP Ferg er booket til Slottsfjellfestivalen!»

Jeg bare:

og:

SHIT! HER MÅ DET ØVES!

Evig smuglytting på A$AP Fergs «Trap Lord» kom ikke forgjeves. Smugpugging på alle tekstene hans, spesielt verset hans på «Work Remix» og guilty pleasuren «Shabba» har endelig kommet til nytte. De fleste blir nok ikke uenige når jeg sier at det blir et show fylt med flyvende ølglass, allsang over hele festivalen og snowboard-gutter som får ha litt attityde en time eller to. Underholdning, med andre ord!


Honorable mentions:

Asgeir, Highasakite, Trippy Turtle, Gorgon City og Band Of Skulls.

(JONAS BRATHEN/SLOTTSFJELL)

Bonustips fra Janne:


FJORDEN BABY!

Norges mest undervurderte band? Alle Fjorden Baby!s plater har fått terningkast 5 og 6 kastet etter seg, men Loddefjord-gjengen har likevel ikke blitt så store som de fortjener å være. Live skuffer de heller aldri, og den spontane dansingen til vokalist Sturle Kvilekval er verdt turen alene. Anorektisk Utopi lager rave, Tingene og Karoline skaper allsang/skrik, mens Himmelen får alle til å danse og gråte en skvett samtidig. Dette kan du faktisk ikke gå glipp av.


STEIN TORLEIF BJELLA

En skulle kanskje tro Bjellas såre tekster passer best når man er alene i et mørkt rom med et feita headset på hodet, og det gjør de kanskje også. Likevel er det ingenting galt med å høre vonde visu blant andre mennesker også, gitt at folkene ikke er slitsomme. Noe festivalgjengere ofte er. Men ta sjansen, bli rørt, kjenn at du lever. Dette blir vakkert.


HJERTESLAG

Hjerteslag blir støtt og stadig sammenlignet med andre band, men Urørt-favorittene fra Bergen står veldig stødig på egne ben. Vokalist Robbie Lie Eidevik (som også synger i fantastiske og klubbøya-aktuelle Pybanen) har en sjeldent god formidlingsevne live, og under Revolver-konserten på årets by:Larm stod det langt flere i kø på utsiden enn inne i kjelleren. Tro på hypen, Hjerteslag kommer til å bli dritstore.


Glem ikke:

Chlöe Howl, Lars Vaular, Unnveig Aas, Kaveh, Store P, Gerilja, Vilde Tuv, Arshad Maimouni og Jess Glynne.

(CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/SLOTTSFJELL)

 

 

«Oææ, jeg må på Slottfjell men har ikke råd», tenker du kanskje nå. Vel, vi kan hjelpe:

Velg ut fem navn fra årets lineup og beskriv hver av dem med tre velvalgte ord. Send det hele til [email protected] merket «$lottsfjell», og du kan bli den heldige vinneren av et festivalpass.

Bonus: Heller ikke å forakte:


Se også: 150 bilder fra i fjor (inkludert et penisbilde)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer