Vil ha respekt

9. jan 2009 kl. 00:00
LILO SVINGTE SEG I I KNOW WHO KILLED ME (TRISTAR)
Lindsay Lohans nyeste film er fortsatt I Know Who Killed Me fra 2007, hvor hun må ta rollen som en stripper. Thrilleren ble belønnet med 8 Raspberry Awards, blant annet prisene for verste film og verste skuespiller. Før dette spilte hun i dramaet Georgia Rule som ble kåret til årets nest dårligste film av AOL.

I neste nummer av Interview blir Lohan intervjuet av den 65 år gamle tidligere supermodellen Lauren Hutton, som også har jobbet som skuespiller. 

Samtalen forsøker å gå under huden på Hollywoods til tider enfant terrible, som nå skal ha fått ny karrierefokus med hjelp fra sin ferske, lesbiske kjæreste Samantha Ronson. Et turbulent forhold som har fått grundig mediadekning. Hutton lykkes i å få Lohan til å åpne seg.

Den Los Angeles-baserte New York-piken forteller blant annet at hun er misforstått av media og at hun vil være skuespiller, ikke en kjendis.

– Jeg føler at det har blitt en situasjon hvor folk har manifestert en karikatur av den jeg er, og de oppfører seg som om det ikke er en ekte person på innsiden. Jeg mener, folk har virkelig begynt å tro – regissører, produsenter, agenter, hvem det måtte være – at jeg startet opp i dette så jeg kunne bli en kjendis. Men det var aldri min hensikt.

22-åringen innrømmer at hun har litt av skylden for at hennes karriere ikke oser den samme respekten som endel kolleger kan smykke seg med, men at dette ikke er rettferdig hvis man ser på hennes enorme arbeidsinnsats.
– Den verste delen, når det kommer til hva folk ser, er at jeg (liksom) har blitt en jente som elsker å bli fotografert, som ikke vet hvordan hun skal konsentrere seg, ikke vet hvordan man jobber på filmsett, bare elsker oppmerksomheten, vet hvordan man går ut om kvelden, vet hvordan man fester.

– Det som sårer meg mest er at jeg jobber like hardt som andre skuespillere på min alder, for eksempel Scarlett Johansson, men jeg får ikke mulighetene som de får fordi folk er så distrahert av alt kaoset jeg har skapt i livet mitt. Men det betyr ikke at det kommer til å vare evig.

Men Lindsay, som i ifjor stilte toppløs som Marilyn Monroe i New York Magazine, drømte om å få navnet sitt i Hollywood-asfalten da hun var liten.

– Jeg ville bli en filmstjerne da jeg vokste opp. Men filmstjerner er ikke hva de pleide å være. Da jeg var liten, trodde jeg filmstjerner var kvinner og menn som var i disse flotte filmene vi fortsatt ser i dag. Men jeg tror ikke det er så mange filmer som kommer ut i disse dager som vi i fremtiden kommer til å se på som en av de store.

I sin neste film, har Lindsay Lohan rollen som prostituerte La Ratina.

Video fra Interview-fotoshooten:


Interview mediaplayer: