Hopp til hovedinnhold
ROONEY & DANIEL (COLUMBIA TRISTAR)

– Vil bli husket som en flopp

ROONEY & DANIEL (COLUMBIA TRISTAR)

«Dragetættis-triumf» skrev vi så fint, men det gjaldt anmeldelsene. Til tross for at David Finchers stilige The Girl with the Dragon Tattoo altså har fått kjærlighet fra de fleste kritikere (minus én) så ble ikke filmen #1-valget til mannen i gata. Mission: Impossible 4, Sherlock Holmes 2 og Alvin and the Chipmunks 3, som hadde premiere en uke i forkant, slo den amerikanske versjonen av Män som hatar kvinnor. I den nord-amerikanske premierehelgen gikk nesten 2,5 millioner amerikanere og kanadiere (ca. 115 millioner kroner) for Stieg Larsson-historien, som altså kvalifiserte til 4. plass.

Betyr dette at vi ikke får en amerikansk versjon av den neste delen av Millenium-serien; Flickan som lekte med elden? Ifølge Dagsavisen hevder en representant for analysetjenesten Exhibitor Relations ovenfor E! at prosjektet med Rooney Mara og Daniel Craig har blitt en stor nedtur:

– Med et budsjett på tilnærmet 500 millioner kroner, i tillegg til kjøp av rettigheter samt markedsføringsutgifter, vil filmen bli husket som en flopp, sier Jeff Bock.

Fortsetter nedenfor traileren.

Her hjemme starter ikke Mission: Impossible – Ghost Protocol før 27. januar, men hadde Tom Cruise (og ikke minst action-babe Paula Patton) vært et alternativ ville nok også Kari og Ola sendt agenteventyret til toppen på den norske kinolisten. Her troner Sherlock Holmes: A Game of Shadows og Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked med tilsammen drøye 17000 solgte billetter (ca. 1,8 millioner kroner), mens omtrent 4500 nordmenn valgte The Girl with the Dragon Tattoo. (Knisete, random fun fact: I forrige uke ble den ferske, litt svette blockbusteren Immortals på kino sett av 94 nordmenn.)

Vi gir forøvrig The Girl with the Dragon Tattoo terningkast high five, dog uten løpefart og hopp.
 
Se også: Forløperfest 2012: Alien vs. The Lord of the Rings (alias Prometheus vs. The Hobbit)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer