Hopp til hovedinnhold
Trønder-far startet hennes artistdrøm, nå er den norske tenåringen signert i LA. Sjekk ut den første sangen.

Viktoria Reitan (18) debuterer som Ivy Rei


– Siden jeg var bitteliten og så faren min underholde slekta med gitar og sang, har jeg skjønt at dette er det jeg vil gjøre. 
 


De fleste artister gir ikke ut musikk allerede som tenåringer. Men 18 år gamle Viktoria Reitan har ventet lenge nok; helt siden skolestart har hun ønsket å bli artist. Oslo-jenta (med trøndersk Reitan-familie) fra Nesøya bor nå i California, hvor hun har signert med norske Andre Lindal (som har produsert for Justin Bieber) og Anthony Preston (Britney Spears).


Sjekk ut debutsingelen nedenfor vår chat med Ivy Rei.


Hei Ivy! Hvorfor valgte du «Say It to My Face» som din første singel?

– Det er en låt jeg tror mange kan kjenne seg igjen i, og som jeg selv kjenner meg igjen i. Jeg føler også at den passer bra til sommeren. Når sommeren kommer så gir man litt mer faen og tenker «vet du hva, hvis du har noe å si så kan du si det til trynet mitt». Er jo folk som burde hørt det litt oftere.

Hva tenkte du da Beyoncé stjal halve navnet ditt til datteren sin? 
 
– Det er vel en ren tilfeldighet, men velger å tolke det som at Ivy Rei klinger godt som artistnavn.   
Absolutt. Når visste du at du ville bli artist? 
 

– Drømmen om å bli artist kom tidlig for meg. Jeg har vokst opp i en musikalsk familie, og det er grunnen til at musikk er så viktig for meg.


Ja, apropos The Reitans; du har en profilert familie i ryggen. Kan det bli ekstra hating på grunn av det? 
 
– Jeg håper at folk vurderer meg utifra musikken og ikke utifra familierelasjonen min.  
 
Hvordan forklarer du den norske janteloven overfor amerikanere? 
 
– Amerikanere generelt har store problemer med å fatte den norske janteloven, og med god grunn. For meg har janteloven aldri eksistert. Jeg har blitt oppdratt til å ha troa på meg selv og troa på at alt er mulig om man jobber hardt nok for det.  
 Hva var den første favorittartisten din?


– Første favorittartisten min var uten tvil Michael Jackson. Måten han fikk alt til å se og høres så polert ut er noe jeg aldri kommer til å fatte, men kommer til å bruke hele livet på å prøve å oppnå.

Hvem er favorittartisten din nå?


– Selv om Michael Jackson fortsatt er favoritten, må jeg si at Beyoncé er min nummer 2.Hvilke norske artister inspirer deg?


– Kygo. Han starta noe helt særegent og kjørte på, så han er en utrolig stor inspirasjon.Du bor i Calabasas utenfor Los Angeles. Kan du fortelle din beste Kardashian-story?


– Nei, haha!Hva er den største forskjellen på norske gutter og LA-gutter?


– Gutter? Hva er det?!


Hva er den største forskjellen på Oslo og LA?– Det er et mye større musikkmiljø i LA, noe som gir flere muligheter for en ung og ambisiøs artist. Og været er stort sett bedre, hehe.


Hva er den største misoppfatningen folk har om deg?


– Folk tror ofte at musikk er noe jeg plutselig en dag tenkte kunne vært kult for meg, men det er så langt ifra sannheten. Siden jeg var bitteliten og så faren min underholde slekta med gitar og sang, har jeg skjønt at dette er det jeg vil gjøre. Siden jeg var rundt seks år har jeg jobbet og jobbet for at dette én dag skulle bli min karriere. Det er absolutt ingenting annet jeg kan se for meg å drive med. Det blir vel litt for klisjé å si at musikk er livet, hehe…Hvem drømmer du om å samarbeide med?


– Kendrick Lamar eller Post Malone; to utrolig flinke artister og låtskrivere.Hvilken norsk låt er den beste noensinne?


– «Hunting High and Low» av a-ha, uten tvil.

Er 730.no stort i LA?

– Dere skulle bare visst! Google Translate går varmt fra norsk til engelsk på grunn av dere!

Dååån <3!

Ivy Rei skal tilbringe sommeren i studioet, gjøre ferdig flere låter og sette opp konserter. Sjekk ut 18-åringens første slipp, produsert av Andre Lindal og Anthony Preston.


Til neste år blir det kanskje Ivy Rei på Rådhusplassen i Oslo? Uansett, her er stilige throwbacks:
Topp 20 øyeblikk fra VG-lista gjennom tidene
 
OPPDATERT: Wow, Ivy Rei-tan blir med på VG-lista-turnéen. Det gikk kjapt! <$ 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer