Hopp til hovedinnhold
$$$ (PER HEIMLY/IN YOUR FACE)

VIDEOPREMIERE: Sophie Krüger (17) – «PAPPA$ BANK»

$$$ (PER HEIMLY/IN YOUR FACE)

Født til å bli stjerne? Selv om det er litt svett å å ta det opp må det nesten nevnes – Sophie Krüger er datteren til de prisvinnende artistene Karoline Krüger og Sigvart Dagsland. 

Så hvorfor hip-hop? Etter å ha eksperimentert med ulike sjangre begynte 17-åringen først å rappe i 2015. Hun har dog holdt på med musikk i en årrekke, og har produsert låter siden barndommen. Hun har bare ikke opptrådt eller sluppet noe av musikk… Før nå. 


På den egenproduserte debutsingelen «PAPPA$ BANK» ironiserer bergenseren (som fortsatt går på videregående) ved ungdommers overforbruk og festkultur. 


730 har premiere på Sophie Krügers aller første musikkvideo
, sjekk den ut nederst i saken. 


(SKJERMBILDE FRA MUSIKKVIDEOEN) 

Hei Sophie! Hvordan ble «PAPPA$ BANK» til?
– Jeg hadde lyst til å eksperimentere litt med produseringen og mekke noe som var litt mer up-beat og godstemning enn de tidligere låtene jeg hadde laget. Jeg hadde nettopp begynt å rappe i sangene mine og synes det hadde vært ganske fett å blande rapping, synging og ironi sammen med hip hop og trap-elementer. Og jeg synes det er ganske fett å provosere.
Hva handler «PAPPA$ BANK» om?
– Låten handler for det meste om festungdomskulturen i Norge, og er en kritikk til meg selv og samfunnet og overforbrukskulturen (samtidig som jeg synes det er veldig gøy å leve slik). Jeg har overdrevet en del da, og spinner på det faktum at en del av oss ungdommer fester veldig mye, og bygget låten på en del stereotypiske karakterer og gjort «dem» ekstra ille. Mange av oss liker jo å feste, drikke og dra den helt ut, men de gangene dette blir sunget og rappet om er det enten i kvinnediskriminerende setting, ellers er ofte tekstene veldig sensurerte i forhold til alkohol og dop, og det gadd jeg ikke lenger.

Hva er idéen bak musikkvideoen?
– Idéen bak musikkvideoen er å vise min versjon av hvordan natten for så vidt foregår. Det er en del fest og provokasjonselementer i den, samtidig som du også har de «søte ungdommene» som ikke gjør en mus fortred. 

Saken fortsetter under


(SKJERMBILDE FRA MUSIKKVIDEOEN) 

Er de andre låtene dine i samme stil? 
– Nei, jeg mekker veldig mye forskjellig ut i fra hva jeg blir inspirert av og hva jeg hører på. Jeg lager alt fra techno og hip hop til pop og akustisk, men merker jeg foretrekker når låtene er merkelige, fremfor når de er typisk listepop-sjanger. 

Når begynte du å rappe? 
– Jeg begynte å rappe i februar. Jeg trodde ikke jeg kunne rappe før dette, egentlig. Dette hadde kanskje å gjøre med at jeg laget engelske låter og derfor rappet på engelsk når jeg skulle prøve meg, og da ble det liksom ikke «meg» som rappet fordi jeg ikke klarte å uttale ordene bra nok og skulle være så sinnssykt snill i tekstene mine. Så hørte jeg på noen venner av meg i Hester V75 som gikk på skolen min. Når de rappet, syntes jeg det hadde vært ganske fett å prøve meg på norsk. Hittil hadde jeg ikke laget noen norske sanger i det hele tatt, også funket det ganske bra. Etterhvert ble jeg også mer giddalaus i forhold hvordan låtene skulle være bygget opp, og hva jeg måtte rappe om for at de skulle nå hele publikumet. Så tenkte jeg… hvem vil jeg egentlig være? Den som holder tilbake og synger det alle andre har lyst til å høre, eller den som gir faen uansett hva? Og da valgte jeg heller det siste. Jeg er kvinne i rapbransjen og føler derfor det er viktig å gi bånn gass når jeg først blir hørt.

I likhet med råbra popartister som Susanne Sundfør og Marit Larsen produserer du musikken selv… I en alder av 17. Hva fikk deg til å starte med det? 
– Jeg har eksperimentert på Garageband fra jeg var liten, så det begynte egentlig helt naturlig. 
Har du noen favoritt-produsenter? 
– Yngve Sætre, Stargate, Zedd, Avicii og Calvin Harris har sykt bra beats.

Saken fortsetter under


(SKJERMBILDE FRA MUSIKKVIDEOEN) 

Hvem er dine norske favorittartister?
– Yoguttene, Hester V75, Kjartan Lauritsen, Niilas og Lars Vaular har inspirert meg veldig mye. 

Hva eller hvem inspirerer deg ellers? 
– De jeg kjenner som driver på med musikk inspirerer meg veldig mye fordi man kan få tilbakemelding på tingene man gjør og forbedre seg. Ellers hører jeg mye på flume, diplo og remixer jeg finner på SoundCloud. Jeg elsker beater med god flow og fet dropp. 
Har du en kvinnelig favorittrapper? 
– Nicki Minaj hørte jeg mye på når jeg var yngre og Kuuk rapper sykt fett. Jeg merker spesielt med Nicki Minaj at jeg synes det er kult at man spiller på sex og synger om sex (noe det kommer mer av fra min side i låtene) men sekundet rompen og puppene blir selve hovedfokuset i musikkvideoen hele forbanna tiden, mister jeg litt respekten. Der føler jeg mange artister mister seg selv, og jeg håper ikke jeg havner i samme smellen. Gjerne pupper og rompe og hva enn vi kvinner har å komme med, så lenge det er med den «attituden» at dette er mitt, og ikke faen om jeg er ett av dine ti sex-ring.

Hva synes mamma og pappa om «PAPPA$ BANK» (og musikken ellers)? 
– Jeg tror de synes den er ganske fet. Håper det i hvertfall. De blir jo selvfølgelig litt bekymret med tanke på innholdet i teksten men de gir mye støtte.
Ble de overrasket da du startet å rappe? 
– Ja, mamma ble i hvertfall veldig overrasket fordi tekstene ble så mye mer direkte og derfor sterkere enn før. Nå ble låtene mer personlige og endelig kunne jeg relatere meg selv i dem.
Hva sier vennene dine? 
– Vennene mine er den feteste støtteskaren som fins! Jeg elsker dem, og de er veldig spente på hva som kommer også. 
Hva er ambisjonene dine? 
– Ambisjonene mine er å ikke leve et A4 liv, jeg vil leve i A3 og forhåpentligvis fortsette med et eller annet kreativt prosjekt i fremtiden.
VIDEOPREMIERE: SOPHIE KRÜGER – «PAPPA$ BANK»

Musikkvideoen til «PAPPA$ BANK» er regissert av Gunnbjörg Gunnarsdottir. Singelen er ute i alle digitale kanaler i dag, sjekk dem ut her

Rapperen Lenole fra Bergen: – Han som låten handler om fikk seg en på trynet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer