Videopremiere: Rikke Lie «Better Off»

15. apr 2011 kl. 00:00

Etter suksessen «Good Girl», følger Ålesunds singer-songwriter-flinkis Rikke Lie opp med «Better Off». Den nye singelen akkompagneres av lekre levende bilder (i regi av svenske Lillasyster) som du kan se nedenfor. Men først, en liten prat med den smørblide 24-åringen.

Hei Rikke, grattis med ny supersingel og lekker video. Hva handler låten om?


- Man takker og bukker! Jeg vil kalle den en rett-på-sak-du-er-en-dust-og-jeg-klarer-meg-veldig-fint-uten-deg-sang. Det er en av de aller første sangene jeg skrev. Av flere grunner er dette en av sangene på albumet som står hjertet mitt nærmest. Jeg er sikker på at mange kan relatere til teksten og kjenne seg igjen i det å ha få hjertet og stoltheten knust. Selv om jeg kanskje ikke var helt overbevist om at jeg trodde på tekstraden «better off alone» da jeg skrev den, så vet jeg jo at det stemmer nå i ettertid. For man har det jaggu mye bedre på egenhånd enn å sitte fast i et dårlig forhold som ikke fungerer.

True that! Hva kan du si om videoen?


- Vi brukte lang tid på å finne ut hvordan videoen skulle se ut og hvilket uttrykk den skulle ha. For meg var det veldig viktig at den i likhet med musikken skulle bli veldig autentisk og nesten litt røff i kantene. Jeg ville ikke ha en typisk «Hollywood-video», men en video som var annerledes enn det som allerede finnes der ute.

Hva skjer med de animerte figurene i videoen?

– Det er en parallell historie mellom to magnetiske figurer i deres forsøk på å være sammen. Gang på gang prøver de å nå hverandre uten å lykkes fordi den magnetiske kraften drar de bort fra hverandre. De forstår ikke hvorfor de ikke kan være sammen men tvinges til slutt å innse at det bare ikke er mulig.

Fortsetter nedenfor videopremieren.

Hva er planene for resten av året?

– Flere singler står på tur og ikke minst albumet Short Stories som jeg gleder meg til får se dagens lys. Om alt går etter planen blir det både turné og opptredener litt overalt dette året. Nå er jeg også inne i en periode der jeg har ekstremt mye inspirasjon og skriver musikk stort sett hele tiden, både til meg selv og andre artister. Jeg er veldig takknemmelig for at jeg har fått muligheten til å jobbe med musikken og håper at jeg får fortsette med dette i lang, lang tid fremover. Jeg nyter hvert sekund.

«Better Off» er i salg overalt. Du kan høre den via WiMP og laste ned her. Sjekk ut Rikkes blogg.
Låten og resten av debutalbumet er produsert av Lisa Ekdahls fabelaktige produsent Peter Nordahl, som samlet flere av Sveriges tyngste musikere i Atlantis Studio i Stockholm.

Bonus: Snoking i videokulissene:

Fun fact: Svenskene bak Rikkes video har også laget Madcons nyeste

"