Hopp til hovedinnhold
Rain on Me: Emelie Hollow teamer opp med Ruben (Universal Music)

♫ Videopremiere: Norsk hjertesmerte via Emelie Hollow & Ruben

Finnes det en riktig måte å knuse hjerter på? Spør du Emelie Hollow og Ruben Markussen er svaret trolig «nei».

I dag slapp de den vakre balladen «Break It Right», produsert av Lars Rosness.

Se premiere på musikkvideoen etter en kjapp chat med vidunderduoen!

Hvordan har de siste par månedene vært for dere?

Emelie: – Det har vært noen veldig rare, triste og skumle måneder, men nå begynner jeg å falle til ro med tanken på at det er sånn det er. Jeg sitter jo for det meste inne og skriver uansett, så for meg har det vært en veldig kreativ tid.

Ruben: – Jeg har hatt knekken fire ganger AND STILL COUNTING ☺️✨🌺🧚‍♂️ Men jeg føler meg heldigvis ikke alene om det, så det får bare komme og gå når der først skjer! Jeg prøver å trene litt for å holde meg aktiv og få en viss rutine på ukene som går, men utenom det så har jeg brukt mesteparten av tiden min i Fredrikstad hos kjæresten og familien hans, hvor jeg har slappet av, malt hus og fått tiden til å gå.

Hvordan er det nye livet med krøller, Ruben? 

– Haha det er utrolig lettvint!! Jeg kan stå opp med bedhead uten at jeg trenger å fikse så mye på det.

«Break it Right» var vel opprinnelig din låt, Emelie? Hvordan ble den til?

– «Break It Right» ble til hjemme på pianoet hos mamma noen dager etter jeg gikk gjennom et ganske tungt brudd. Jeg skrev den egentlig bare for å få ut litt følelser, men så festet den seg litt. Da Ruben ble med og skrev andre verset falt liksom hele sangen på plass.

Det er noe cinematisk med sangen. Hvilken film kunne den passet til som soundtrack, mon tro?

Ruben: – Jeg føler det må være en slags kjærlighetsfilm der ting går skeis, men jeg har aldri vært fan av sånne love-story filmer så jeg vet egentlig ikke hvilken :s

Emelie: – Hmm, godt spørsmål. Tror den kunne passet inn i nesten alle filmer hvor noen blir dumpa, livet snus helt på hodet, men så går det bra til slutt.

Dere er begge rå låtskrivere. Hvilken sang er du mest stolt over? 

Ruben: – Jeg har forskjellige forhold til alle låtene mine, men den jeg er mest stolt over er «Lay By Me». Jeg brukte så lang tid og jobbet hardt for å få den til å bli slik den ble. Fun fact: den startet egentlig som en Avicii inspirert låt, med hissig kassegitar, men det var før jeg fikk skrevet den ferdig.

Emelie: – Tusen takk! Jeg er veldig stolt over EP-en jeg slapp i fjor høst, men om jeg måtte velge en sang så kanskje «Lily». Den er så annerledes fra hva jeg vanligvis skriver.

«Lily» har absurd mange streams. 141 millioner på Spotify og 247 mill på YouTube, for å være mer nøyaktig. Åpnet det seg noen dører etter at du ble en del av Alan Walker-universet? 

Emelie: – Det er ganske uvirkelig å tenke på. Jeg merket det absolutt på antall følgere og folk som plutselig var interessert i meg. Som låtskriver er det jo også en kul ting å kunne vise til.

Du har også teamet opp med Alan Walker, Ruben. Hvordan ble «Heading Home» til? 

Ruben: – For ca et år siden ble jeg spurt av managementet til Alan om å spille inn noen demo-vokaler for «Heading Home», som vel egentlig skulle brukes som pitch til andre artister, men så endte det opp et år senere med at de spurte om jeg hadde lyst å være med som feature på selve låten. Jeg ble gira og glad og sa ja! Skikkelig gøy å kunne jobbe med Alan, som har et så stort navn, og for ikke å glemme hvor fantastisk flott person han er!!

Har noen Walkers blitt Ruben-fans etter «Heading Home»?

Ruben: – Hahaha jaa. Jeg får meldinger hver dag av forskjellige Walkers som pøser på med hyggelige meldinger. De er bare flotte folk, fylt med kjærlighet altså. Har snakket med flere av de, og litt etter litt har jeg sett de bli interessert i musikken min.

Alan har Walkers. Hva bør dine fans kalle seg?

Ruben: – Jeg har hørt noen si «Rubies», eller på norsk «Rubiner», mere vet jeg ikke. Har egentlig ingen anelse om hva jeg skal kalle de. Tar gjerne mot forslag!

Emelie: – Haha, kanskje Hollowers? Follow Hollow?

View this post on Instagram

Rockefeller with @jamesmorrisonok was so much fun! Tomorrow I’m playing at @astrupfearnley art night in Oslo🖼🤩

A post shared by Emelie Hollow (@emeliehollow) on

Veldig bra forslag <3 Hvilken låt skulle du ønske var din?

Emelie: – Alt av Carole King. Legendarisk låtskriver som har inspirert meg så mye helt siden jeg begynte å skrive selv.

Ruben: – Akkurat nå er det «you broke me first» av Tate McRae. Den høres så effortless ut, i tillegg til at teksten og melodiene er så gjennomført og gjort på en smart måte.

Topp tre duetter gjennom tidene?

Emelie: – «Total Eclipse Of The Heart» – en klassiker.
«Crazy In Love» – også en klassiker.
«If The World Was Ending» – Den er jo relativt ny, men en av de fineste sangene jeg har hørt på lenge.

Ruben: – Mary J. Blige ft. U2 – «One»
Rihanna ft. Jay Z – «Umbrella»
Madrugada ft. And Brun – «Lift Me»

Bortsett fra hverandre, hvem hadde det vært stas å jobbe med?

Emelie: – Det hadde vært helt sykt å jobbe med Adele, hun er jeg så fan av.

Ruben: – Ina Wroldsen, SKAAR og Kygo hadde vært veldig gøy å kunne jobbe med!!

Har dere noen planer for sommeren?

Emelie: – Jeg har tenkt til å utnytte tiden til å skrive så mye som mulig, møte familie og venner (på avstand) og ta livet litt med ro.

Ruben: – Ja! Norgesferie i vakre Nord 😍 Kjører på med samme tur til Lofoten som jeg tok i fjor, bare at jeg reiser med kjæresten i år ❤️ Det har også vært snakk om å ta en bil og bare kjøre langs kysten uten noen plan, for så å bare finne steder og sove underveis. Kan bli spennende:)))

View this post on Instagram

Gratulerer med dagen ❤️ 🇳🇴

A post shared by Ruben (@theartistruben) on

Se premiere på videoen til «Break It Right» via regissør Kenneth Karlstad:

Se også: Topp 9 norske sanger som kom i dag 🇳🇴

Nyeste saker fra 730.no

Les mer