Hopp til hovedinnhold
Woke/våken bergenser (skjermbilde)

Videopremiere: Lars Vaular løper på giftig strand i Estland

Det er bare Lars Vaular som kan lage Lars Vaular-videoer.

Hvem andre ville løpt rundt på en strand i Estland – vel vitende om at området er forlatt etter funn av radioaktivt avfall – for å så bli overrasket over at det kanskje fortsatt er et giftig område?

Lars holder heldigvis roen og tenker at det ordner seg.

Se premiere på den Erik Treimann-regisserte videoen til «Våken» nedenfor!

Hei Lars! Hva opptar deg mest om dagen?

– Ganske mye egentlig, gleder meg til å vise fram albumet mitt «flere steder alltid», samtidig som jeg gjør meg klar til turne igjen. Har også en del andre prosjekter på gang, i tillegg til livet mitt, som også er litt av er prosjekt🤷🏼‍♂️

Ja da har du jo litt av hvert å sysle med. Vi ser at du løper, men hva er det egentlig som skjer i musikkvideoen til «Våken»?

– Jeg løper fra noe udefinert. Jeg ble kjørt ganske hardt, regissør Erik Treimann var veldig opphengt i prosessen som han snakket om hele tiden, jeg fikk ikke lov til å svare, for det meste, det var visst en del av prosessen. Men mest av alt handler videoen om løping.

Lars sendte oss også bildet: 

Når Lars skal lage video (Skjermbilde: Lars Vaular)

Hvorfor valgte dere å skyte videoen i Estland?

– Erik er født der og visste om noen gode locations, bl.a en liten arbeiderby på grensen til Russland som hadde blitt totalt forlatt etter avsløringer om svært giftige radioaktive forhold.

– Stedet ble visst «rengjort» i 1994, men jeg googlet kjapt toxic siberian lakes da jeg kom hjem fra videoshooten og da kom det opp en haug med footage av steder som ser helt like ut som der jeg løper på stranden i videoen, så jeg fikk litt noia. Men det ordner seg sikkert.

Ikke sant. Hvordan står det til med karrieren i Uganda? Ble du big in Kampala?

– Ledd nr to i takeoverplanen er å dra ned igjen og spille konsert. Jeg tror på denne drømmen. Det fineste komplimentet jeg har fått var på tv stasjonen NBS da resepsjonisten (som sa favorittsangen hennes var «Legender») sa at jeg var «big and massive».

Vi gleder oss til fortsettelsen! Men du, det er mange som sliter med å sove om natten. Har du noen tips? 

– Gjør deg skikkelig sliten før du sovner, og ikke se på mobilen.

Se premiere på videoen til  Thomas Eriksen-produserte «Våken» via regissør Erik Treimann:

Se også: Lars Vaular introduserer Uganda for norsk hip-hop

Nyeste saker fra 730.no

Les mer