Hopp til hovedinnhold

Videopremiere: Hyller sin slitne hjemby


MOTORBYEN TIL M.M. ER ET TRIST SYN I 2009 (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

Det er ikke dristig gambling å tippe at Eminems Queen-samplende «Beautiful» blir en av sensommerens største hits, selv om den ikke er smørblid.

Singelen, hans fjerde fra platinaplaten Relapse, åpner med «I’m just so fuckin’ depressed» og røper at han holdt på å gi opp alt. Låten startet han å skrive mens han slet på rehab, og gjorde den ferdig da han kom hjem.

Videoen er heller ikke en lystig affære. Den oser depresjon (og finanskrise).

Regissør Anthony Mandler og singelens produsent Em filmet klippet på kjente steder i Detroit som nå forfaller, blant annet Michigan Central Station fra 1913, Tiger Stadium fra året før og Packard-bilfabrikken som ble bygget i 1903.

– Tiger Stadium blir nå revet, og togstasjonen skal også ødelegges. Denne videoen er den siste gangen noen utenfor Detroit kommer til å se dem, sier Eminem i en pressemelding fra Interscope.

– Jeg skrev «Beautiful» da jeg var veldig nede, i en vanskelig periode da jeg kjempet mot min avhengighet. Det er en påminnelse om å holde hodet oppe og se hvem du virkelig er til tross for det du går gjennom.

– Nå som jeg har kommet meg gjennom det verste, ser jeg hvordan låten relaterer til Detroit, og for meg føles den enda mer mektig.


Se også: Anthony Mandlers nye videoer: The Killers og Jay-Z.

Denne uken ringte Eminem til sin radiostasjon Shade 45 og pratet mer piss enn National Rap Show på P3. Men Slim fikk fortalt programlederne Lord Sear og Jude Angelini at han nå bor i sitt studio og at Relapse 2 er straks ferdig.
Planen er å gi det ut allerede før jul.

36-åringen avsluttet samtalen med å be dem spille den nye Eminem-dissende singelen til Mariah Carey, og la på røret da han ble spurt om Nick Cannon:


Apotekalbumet til Eminem.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer