Videopremiere: Hyller den avdøde norske rapperen Smidig

4. mai 2015 kl. 00:00
HVIL I FRED, SMIDIG (AFG MUSIC)


HVIL I FRED, SMIDIG (AFG MUSIC)

Sent i november kom den triste beskjeden om at rapperen Vidar Kjellingland alias Smidig hadde gått bort. (Se 730-saker om sørlendingen her og her.)

Tyngst ble det selvfølgelig for de som stod ham nærmest, deriblant kompis og kollega Jan-Erik Gino Mæland, kjent som rapperen og produsenten GinoBless. Smidig var signert på bergenserens selskap AFG Music, og de var nære venner. 


 Det var faktisk Smidig som inspirerte meg til å satse på musikken da jeg kom til sørlandet i 2003/2004. I tillegg var det han som kjørte bilen en sen kveldsnatt da jeg svett og nervøs tok motet til meg for å fri til min kone Rebekka, etter at vi hadde hatt konsert sammen i Kristiansand, mimrer han. 

Fortsetter under


JAN-ERIK ALIAS GINOBLESS (AFG MUSIC)

Kompisen tror også at de skal se hverandre igjen. – Jeg tror vi skal sees igjen en dag, med Dipset på speakeren, med nye freshe Nike Air Jordans og «Lyden av Sørlandet» nok en gang roper høyt fra mikken, aaaaaaahhh SMIDIG OPPI DENNE HER. Love you broder. Hvil i fred. <3

Duoen spilte blant annet på Hove sammen i 2013, en gig Gino trekker frem som noe av det største han opplevde sammen med Smidig. 

– Med tanke på at han satt i stuen hjemme hos meg ett år tidligere og sa; «Jeg skal spille på Hovefestivalen neste år.» Dette vil jeg for alltid bære med meg videre. Han oppnådde drømmen sin. Fra ord til handling, fra tro til forvandling. Real talk!


Fortsetter under videodagbok fra Hove i 2013: 


For noen dager siden slapp Gino sin hyllest til Smidig, via låten 
«Kunne vært værre». Tilbakemeldingen hittil har vært rørende, forteller han. 


– Responsen har vært kjempefin. Det rører meg dypt å få telefoner og meldinger om at flere feller tårer, noen sier også at låten motiverer de til å tenke mer positivt. Det både gleder og varmer å høre! 

Gino har også noen råd til andre som går gjennom en sorgprosess. 

– For meg har det vært utrolig viktig å ta seg tid til å kjenne på følelsene, slippe til tårene når det trengs for å kunne bearbeide prosessen. Min personlige tro har bært meg og jeg har også blitt enda mer bevisst på å fylle hverdagen min med positive mennesker som beriker livet mitt. 

– Jeg pleier å si, møter du veggen så går du gjennom den. Ikke legg deg ned, men reis deg opp igjen, få på deg boksehanskene og knus hele driten. Det gjør vondt, men du kommer styrket igjennom det, utdyper han. 

Fortsetter under


46SIMMY, SMIDIG, GINOBLESS OG KHOLEBEATZ (AFG MUSIC)

Et drøyt halvår etter tapet av Smidig klarer rapperen og produsenten likevel å se fremover. – Mitt fokus nå er å leve hver dag som den var min siste, ta vare på familien min, hjelpe tjommiene rundt meg og spre masse kjærlighet til det norske folk gjennom musikken. Så høsten 2015 slipper jeg endelig albumet mitt Nattevakten, som er produsert av Kholebeatz, JNS, Nustate, Stian Andersen og meg selv. 


Gino forteller videre at han har lagt lokk på sine egne soloprosjekter i over fem år.

– Så tiden er definitivt inne. I morgen kan det være for sent, så nå gir jeg gass. All in, avslutter han. 

Se musikkvideoen til GinoBless & 46Simmys Smidig-hyllest; «Kunne vært værre» 

Se også: Oslo-rapperen Fela snakker ut om brorens dødsfall (VIDEO)