Hopp til hovedinnhold
SE FRYDSA FRYDE SEG PÅ ROCKEFELLER (SONY)

Videopremiere fra Frk. Fryd

SE FRYDSA FRYDE SEG PÅ ROCKEFELLER (SONY)

Etter å ha holdt det nede i Stavangers poprock-undergrunn siden de var kids, så ble Frk. Fryd signert til store Sony i vinter. Da hadde de fire 20-åringene
Caroline Ekeli (vokal… ja, hun er opprinnelig fra østlandet), Elise Andersen (gitar), Embla Jagdum (bass) og Julie Enger Børresen (trommer) allerede spilt sammen i syv år, og varmet opp for Mew, Primal Scream, Dum Dum Boys, Casiokids, CC Cowboys, Ida Maria, Blood Command og Kråkesølv, samt vært på turné med (passende nok) Oslo Ess. Phew!


Mer skryt: Frydsa har allerede sluppet EP’ene Baandtvang og Tell dine skritt igjen, pluss singlene «Salt i såret» og «Blod & honning», som ble A-listet hos NRK P3:

Fortsetter nedenfor.

I dag kom kvartetten med videoen til «Skyene», filmet på Rockefeller i Oslo under årets by:Larm.

Se den nedenfor vår prat med bassisten frk. Embla fra Frk. Fryd.

Grattis! Fortell om slippet.

– Sangen handler om å drømme seg bort fra hverdagen med en du er veldig glad i. Det er godt å av og til bare drømme litt, og ikke tenke på alt du MÅ gjøre. Det som er rått med videoen er at det er fra en av de aller kuleste gigsa vi har hatt. Rockefeller, by:Larm, med 800 glade og musikkinteresserte folk.

Var dere nervøse?

– 10 minutt før vi skulle på scenen sto det kanskje 10 stykker på første rad, ellers var det svært få til stede i salen. Da vi gikk på scenen, var det nesten helt fullt! Dette var ganske sjokkerende og jeg holdt på å kaste opp tre ganger under konserten… heldigvis vises ikke dette på videoen, haha. Men ellers er vi superstoked over resultatet av videoen, og det var en dødsfet gig.

Hva skjer i påsken og i sommer?

– Vi skal på hyttetur, spise MASSE snop, ut på byen, men viktigst av alt: Øve på sangene vi skal spille inn i studio i slutten av april. Debutalbumet vårt kommer ut i høst, og vi gleeeder oss!
I sommer derimot, skal vi gjøre det vi liker aller best: Spille gigs på festivaler. Til nå har vi fått bekreftet at vi skal på Miniøya, Rjukan Rockefestival, Månefestivalen, Vindmøllelarm, Lust Rabalder, Mini-Parken og Kanonrock. Denne sommeren blir veldig bra, for med festivaler og musikk bli den magisk, gliser Embla.

Se Frk. Fryd i aksjon på Rockefeller:


Videoen er laget av Øystein Kind, låten er produsert av Yngve «Rockemester» Andersen (Blood Command).
 

Les mer