Hopp til hovedinnhold
GOT NEXT? (FOTO: ALEXANDER STAALESEN HAUGE, MAKE-UP: HEIDI SLEEN )

Videopremiere: Emila går fra rekord-russelåt og Cir.Cuz. til eventyrlig snutt

GOT NEXT? (FOTO: ALEXANDER STAALESEN HAUGE, MAKE-UP: HEIDI SLEEN )

Emila er ikke et veldig kjent artistnavn pr. dags dato, men 2015 blir kanskje hennes år? 
 
I 2014 tok 23-åringen førsteplassen hos Spotify Norge med russelåten «Samsara 2015», sammen med super-produsent Martin Tungevaag. Låten havnet på 2. plass på VG-lista, 6. hos svenske Spotify, og er Spellemann-nominert for årets hit. Tidenes suksess for en russelåt, men det er også den desidert beste vi har hørt. 
 
Like før jul slapp Emila låten «Original» med pop-rapperne i Cir.Cuz, og i dag har vi premiere på «Phoenix». Se musikkvideoen etter en prat med den unge, ambisiøse artisten. 
 
Fortsetter under
 

Hei Emila! Du fikk (kanskje litt overraskende?) en av årets største norske hits med en russelåt. Hvordan føles det? 
– Det var veldig overraskende, ja! Det føles veldig surrealistisk! Sånn; hæ?! Og så har det fått meg til å smile som en dust i hele høst. 
Aw, så bra! Hvordan ble du med på låten?
– Manageren min, Julie Rogstad Sandberg, jobber med manageren til Martin Tungevaag. Så hun hadde vist dem noen vokalopptak jeg hadde gjort tidligere, og de lurte da på om jeg ville samarbeide med dem, ved å skrive både tekst og synge inn vokal. Fett, tenkte jeg, jeg var og er fortsatt veldig sugen på erfaring og opplevelser innen musikk. 
– Så da gjorde jeg to russelåter med Martin, hvor den ene av dem var «Samsara 2015».
Hvordan var det å samarbeide med Cir.Cuz.? 
– Det var så gøy! Veldig kule gutter som jeg synes er sykt dyktige. Vi hadde det veldig morsomt på musikkvideoinnspilling og i studio. Er veldig takknemlig for at de gav meg sjansen til å synge på sangen deres. Jeg har virkelig troa på den låta og tenker at den fortjener å bli hørt. 


Fortsetter under

 

Fra Cir.Cuz-samarbeid til solokarriere… Kan vi kalle deg Norges neste Julie Bergan? 
– Haha! Nei, dere må jo kalle meg Emila! Ellers tror jeg folk blir forvirret. Sånn; Høh? Er det to Julie Bergan’er?? Nei nei, fra spøk til alvor, ser folk likheter med meg og Julie Bergan, så tar jeg det som et stort kompliment. Men jeg liker jo å tro at musikken min skiller seg ut fra resten av det som er på markedet. 
Hvordan skal vi beskrive deg da? 
– Emila er vågal og leken. Hun vil sette norsk pop på kartet og er ikke redd for å tenke stort! 
Hvilke norske artister inspirerer deg? Er det noen du kunne tenke deg å samarbeide med?
– Jeg er stor fan av Karpe Diem! Men jeg inkluderer produsenter innenfor det spørsmålet, jeg! Jeg synes Lido, Magnus August Høiberg/ Cashmere Cat, Kygo og Broiler lager fet musikk. De klarer det å lage spennende lydbilder! Kan jeg få lov til å hinte om at jeg gjerne vil samarbeide med alle? Haha, her gjelder det å ikke være sjenert!
Fortsetter under 

Det er veldig lov! Vi skal be dem lese saken. Kan du fortelle kort om den nye singelen din, «Phoenix»? 
– «Phoenix» er en sang som handler om å ikke ta seg selv for gitt. Det er en inspirasjonslåt og skal gjøre deg glad! 
Hvordan ble videoen til? 
– Musikkvideoen er regissert av 18 år gamle Thomas Larsen Otterdal og produsert av Caroline Østevik. Jens Peder Hertzberg fra filmselskapet Jarand og Jens har filmet, og jeg synes at vi sammen har fått til noe veldig bra! Musikkvideoen tar for seg fabeldyret i føniksen og hele videoen er et forsøk på å skape et lite eventyr. 
Kult! Kan du fortelle en fun fact om deg selv? 
– Jeg er en sykt dårlig taper, men når jeg skjønner at jeg er dårlig på noe, så prøver jeg å late som om det ikke gjør noe. Da går jeg heller hjem og jobber hardt med å bli bedre til neste gang. Det kan være alt fra sport til kortspill.
 Har du ellers noe på hjertet? 
– Ja! Søk opp låta mi på Spotify og følg meg gjerne på Instagram! Jeg trenger sårt litt flere følgere for å føle meg noe kulere. @Emilaofficial
Se premiere på Emila – «Phoenix» nå, regissert av 18-åringen Thomas Larsen Otterdal og produsert av Caroline Østevik: 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer