Hopp til hovedinnhold
FIN SOM FAEN VIDEO (SKJERMBILDE/PATRIK SYVERSEN)

Videopremiere: Cezinando – Håper du har plass

FIN SOM FAEN VIDEO (SKJERMBILDE/PATRIK SYVERSEN)

Fy søren, Cez!

Etter å ha bergtatt hele Norge med «Håper du har plass» er den norske ordsmeden og godgutten i dag klar med musikkvideoen. Og ja; de levende bildene matcher stemningen i den Ole Torjus- og Hasta-produserte låten. 

Videoen til «Håper du har plass» er passende nok regissert av filmskaper Patrik Syversen, som forteller 730 at vi får se noe litt annet enn det som er vanlig i musikkvideoer. (Iallfall innen den brede Spellemann-kategorien «Urban».)

– Generelt så liker jeg den rolige rytmen i den, og det at den er en motvekt til videoer med hundre klipp og masse lenseflares. Det er kun ti bilder i videoen, så da ender man forhåpentligvis opp med å se den med litt andre øyne, forteller regissøren. 

Se premiere på Cezinando – «Håper du har plass»: 


Hei Kristoffer! Hva er det vi får se i musikkvideoen? 
– Det er en liten subtil historie i pennen av Patrik Syversen. Det var viktig å ikke lage noe overfortellende. Videoen skulle ikke avsløre noe låta ikke gjør. Og det gjør den ikke heller. Men det var interessant å på nytt skulle, med mine egne til side, sette seg inn i noen andres følelser, men med fokus på hvordan formidlingen ser ut visuelt. Målet var å fange skjønnheten og sårbarheten i det enkle. Ansiktsutrykk og kroppsspråk for eksempel. En storslagen video med skyhøy produksjonsverdi og masse dyre effekter hadde ikke vært riktig fordi for første gang prøver jeg for alvor å skildre virkeligheten. Og den er ikke sånn.
Hvordan var det å lage den? 
– Fantastisk smertefritt. Jeg og Patrik er veldig enige hva angår musikkvideo-dramaturgi- og estetikk. Vi misliker i hvertfall det samme og det er jo alltid et godt utgangspunkt. Dessuten er Patrik den eneste regissøren på Hollywood-nivå som med den største naturlighet bare; «jajaja, dette blir SCHMØ» når ting går som de skal. Og det gjorde de under hele denne opptaksdagen. Alt i alt en schmø-ass musikkvideoproduksjon. 

Kan melde flust med fucks av typen zero på tøyen denne flotte ettermiddagen

Et innlegg delt av kristoffer (@cezinando)Du har et bra team, men holder deg usignert med vilje. Hvorfor? 
– Hehe, ikke la meg begynne. Det bare funker best for meg, liksom. Jeg har vært i musikkbransjen i noen år nå og har sett og lært litt ting og tang og funnet ut av hvilken rolle og posisjon jeg vil ha i den. Og jeg klarer ikke helt å se for meg en platekontrakt som jeg hadde vært villig til å signere.
«Håper du har plass» har nesten gjort deg til nesten Hele Norges. Hvordan føles det?
– Veldig bra og litt rart. Det skjedde veldig fort. Jeg tenker på det hver morgen.
Er du så kjent at det begynner å bli kleint med offentlig transport?
– Hahaha. Nei, det går veldig fint. Har litt lyst på lappen, da. Jenter digger lappen. S/o beeroren min Rafi fra Hester.


Hva opptar deg mest om dagen? 
– Egentlig mest å ta vare på meg selv og prøve å leve litt chill. Passe på hodet. Finne et nytt sted å bo med oppvaskmaskin. Drittlei av å ta oppvask for hånd. Skrive musikk, seff. Også har jeg nettopp oppdaget bøkene til Jonas Hassen Khemiri fra Sverige og de tenker jeg ganske mye på. Først hatet jeg hvordan han skriver og la fra meg «Alt jeg ikke husker» halvveis, men så tok jeg meg selv i å begynne å gråte av siste side. Og det er første gang jeg har fått en fysisk reaksjon. sånn utover litt lett gåsehud, av litteratur. Tror faktisk ikke Khemiri leser 730.no, men jeg vil gjerne takke han for kunsten <3
Hvilke nye norske artister håper du blir stjerner? 

– Det er mange, men for å trekke frem én, så hadde jeg gleden av å bli kjent med unge Wonder The Boy denne uka da han varmet opp for meg på to konserter i Trondheims-området. Han er en usedvanlig driftig og smart 16-åring og jeg er veldig imponert av spesielt stemmekontrollen og meloditeften hans. Og 612 seeeeff, men de er strengt talt allerede stjerner.

Et innlegg delt av wonder the boy. (@wondertheboy)


Hvilke norske artister har inspirert deg mest så langt i år? 
– Æææ, vet ikke. Vanskelig å pinpointe direkte inspirasjon. Men alle som kommer noen vei ved å gjøre det de har aller mest lyst til. Typ Karpe i spektrum ble jo en stor liveproduksjons-inspo. Jeg gikk ut derfra og tenkte på hvor mye lenger det er mulig å dra den.
Hva gleder du deg mest til i sommer? 
– Slottsfjell er jo alltid et høydepunkt. Catch 1111+501+612 på Kastellnatt. Også skal jeg prøve å dra på flere båtturer enn i fjor <3 Ilu 730 snx


Se også: 730s IRL-prat med Cezinando

Nyeste saker fra 730.no

Les mer