Videopremiere: 17 år gamle Raylee slår seg løs

26. sep 2014 kl. 00:00
(MTG MUSIC)

(MTG MUSIC)

17 år gamle Raylee fra Arendal er for tiden aktuell i Stjernekamp på NRK1, men vi har skrevet om Charlotte siden hun var 13 år gammel. Da kalte hun seg Lotta, og slapp en kul låt om ta sine egne valg. I dag synger hun på engelsk – hør den nye balladen «Back to Now» på Spotify

I dag har vi premiere på Raylees nye musikkvideo til låten 
«Make it Burn», som du kan se etter en kort prat med det unge talentet. 

Hei Raylee! 730 skrev først om deg da du var 13 år (!) og du kalte deg Lotta. Hva har skjedd siden den gang?  

– For det første er jeg jo blitt 4 år eldre! Jeg har begynt å skrive låter selv, fått med meg flere gode utenlandske produsenter og begynt å synge på engelsk. Jeg har gått fra å være en barneartist til å bli en voksenartist.

 
Den gang sa du at dine norske favoritter var Venke Knutson, Rikke Lie og The Shitsez. Hvem i Norge ser du opp til i dag?

– Det er mange gode norske artister, og det er vanskelig å skulle peke ut noen få som jeg ser opp til. Men Lido Lido og Jarle Bernhoft er to musikalske genier som jeg beundrer. Jeg er også veldig glad i tekstene til Jan Eggum, og jeg liker veldig godt mye av det Gabrielle driver med om dagen. Hun er kul!
 

Flashback Friday: Videoen Charlotte ga ut som 13-åring har 1.3 millioner (!!) visninger på YouTube: 

Du kalte deg også Chaley en periode… Er Raylee det endelige artistnavnet ditt? 
 
– Jeg startet som barneartisten Lotta, det var også det jeg kalte meg selv da jeg var liten. Det føltes naturlig den gang. Nå som jeg er inne i en ny epoke av min artistkarriere var det riktig å ta et nytt navn, et navn som også kan fungere internasjonalt. Valget falt på Raylee, etter nøye vurdering.
 
Hva handler «Make it Burn» om? Og kan du fortelle litt om videoen? 

– «Make It Burn» handler om å slå seg løs sammen med gode venner. Det er en låt med skikkelig god stemning, rett og slett. Jeg er over middels opptatt av kombinasjonen sang og dans, og i den nye musikkvideoen valgte jeg å understreke dette. Det er en ren dansevideo hvor jeg har fått med meg en rekke fantastiske dansetalenter, og jeg har gledet meg til å kunne dele denne videoen!
 
Fortsetter under kosebilde med Stjernekamp-kompis Mo: 


Hvis du kunne gått på date med en hvilken som helst kjendis, hvem skulle det vært? 

– Hvis jeg kunne valgt meg en date… Kan jeg heller kalle det et «treff»? I så fall ville jeg gjerne hatt et treff med Beyoncé. Hun er en dyktig sanger og danser og har alt det jeg mener en god artist bør ha. Hun står dessuten for det hun mener og lar seg ikke påvirke av janteloven. For meg virker det som hun har bein i nesa og har beina godt plantet på jorden. Hvis jeg fikk møte Beyoncé kunne hun med sin solide erfaring fra bransjen svart meg på mange spørsmål jeg ønsker svar på.
 
Hvem tror du det blir vanskeligst å slå i Stjernekamp?

– Jeg ser på alle deltagerne som store utfordrere, og hver og en av dem er utrolig dyktige. Jeg er den yngste og kanskje den med minst erfaring, så bare det å få være med uke etter uke er en stor bonus for meg. Jeg elsker å prøve ut nye sjangere og synes det er kjempemoro å utfordre meg selv på denne måten.

Se den nye musikkvideoen etter Raylees En Vogue-cover fra Stjernekamp:  
Se videoen til Raylees «Make it Burn» nå, som blant annet har med en haug med flinke dansere kjent fra
Norske Talenter

Se også: Norsk 16-åring med girl power-anthem (video)