Hopp til hovedinnhold

Videoen til MARS er tilbake på Internett

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


OPPDATERT ONSDAG KVELD:

YouTube fjernet av ukjente grunner videoen til MARS, men det er jo ikke den eneste videotjenesten i verden. Arif, Karpe og Unge Ferrari har derfor delt videoen via Facebook i stedet – se nedenfor. Opprinnelig sak 
 

Etter drøye to døgn ute har musikkvideoen til «Føler meg som Tshawe», signert boybandet MARS, blitt fjernet fra YouTube.

Da vi skulle se snutten enda en gang, ble vi møtt med en sort firkant og teksten «denne videoen har blitt fjernet grunnet brudd på YouTubes policy angående hatprat».

Wikipedia forklarer hatprat slik: «Hatprat (fra engelsk hate speech) er ytringer som angriper personer eller grupper basert på deres kjønn, etnisitet, religion eller livssyn, nedsatt funksjonsevne eller seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk.»

Etter å ha klødd oss i hodet, gikk vi over sangteksten for å finne mulige fallgruver. Ikke at vi fant så mye å snuble i, låten handler hverken om kjønnsidentitet eller nedsatt funksjonsevne. 

Kan det være siste ord i Magdis vers?


Han knuller noen og finner roen, men sløser bort en million

og smilet hans (for et smil)

og smilet hans (my nigga T)Eller linje fem av det Chirag synger?


Paljettsko man, let’s do this (yeah)

du gjorde det for Peters, gjorde det for Yosef (yeah)

khæbs sa til deg; la oss gå, papi
men du sa hei til meg, jeg var nobody


lærte lille pakkis om dollarglis

Eventuelt Arifs ord?


Han bare skinner og skinner

Cocoa butter hver dag, neger’n gliser

Hvis det er dette de reagerer på må 2/3 av alle rapvideoer tas bort. 

Men en video av et selvmordsoffer lå ute i over et døgn, og fikk millioner av views før den ble tatt ned. Av YouTuberen selv, og ikke Google. Verden er snodig.

Les mer