Hopp til hovedinnhold

Video: Verdensrekord i bass

JAH BASS-TAFARI (YOUTUBE/NMG)

«Gi meg no’ bass!» proklamerte hele Norges Lars Vaular på en freidig beat signert flinke Thomas Eriksen, og vips! dukker amerikanske Tim Storms opp med en stemme så dyp at kun elefanter kan høre den.

Den glattbarberte sangeren har verdensrekorden i å gå i djupet med sin bryske røst, og på sitt aller laveste ligger den på rundt 0.189Hz – alias 8 oktaver under den laveste G’en på et piano. Så lavt at han ikke hører det selv, forteller han via Daily Mail:
 
– Jeg kjenner frekvensene og merker at stemmebåndet mitt vibrerer. Jeg kan føle det, men hører strengt tatt ingenting.

Se video:

40-åringen har ruget på verdensrekorden i godt og vel ti år, og selv om dedikerte bassmatikere jevnlig prøver å gå ham i næringa har han en medfødt fordel som gjør ham vanskelig å slå:
 
– Jeg var hos en øre-, nese-, hals-spesialist som oppdaget at stemmebåndet mitt er dobbelt så langt som normalen. Det største spennet jeg har målt i rangen min er å treffe noter godt over ti oktaver. 
 
Gatdamn! Andre vokalisters spenn til sammenligning:
 
Mariah Carey – 5 oktaver
 
Celine Dion – 5 oktaver 
 
Michael Jackson – 4 oktaver
 
Aqua-Rene – 1/2 oktav (Ikke bekreftet)
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer