Hopp til hovedinnhold

Video: Okkult og åsåm fra Bergen

THROW YOUR HANDS IN THE AIR – AND WAVE ‘EM LIKE YOU GOT GREAT HAIR (ZACHARY GALLER)

Bergen, a$$. Byen som er mer on fire i 2012 enn Froland var i 2008 (- too soon?). Og sånn sett passer det helt supert at Hordalands-superheltene i The Megaphonic Thrift i dag slapp videoen til sin råflotte singel «Fire Walk With Everyone». 
 
Det flinke firkløveret består av Richard Myklebust, Fredrik Vogsborg, Njål Clementsen og Linn Frøkedal, og bandets sistnevnte, feminine alibi beskriver gruppas ferske snutt slik: 
 
– «Fire Walk With Everyone» beskriver forskrudde
virkelighetsoppfatninger, og følelser rundt dette. Å se forvridde
refleksjoner av ting – som i en drøm, eller i en eller annen psykotisk
tilstand, hvor man taper kontakten med virkeligheten og tegner seg sitt
eget bilde av hva som skjer rundt en. Man trer inn i en hallusinasjon
eller en vrangforestilling, som fører til tankeforstyrrelser.
Virkeligheten falmer og det bisarre stikker seg frem som noe plagsomt og
intenst. 
 
Videoregissør Mona Fastvold Lerche – hvis trolovede står bak en av 730s desiderte favorittlåter om dagen – melder følgende om inspirasjonskildene bak klippet:
 

– Mye av inspirasjonen kom fra okkulte kvinnelige samfunn, alt fra 90-tallsfilmen The Craft til et klipp jeg fant på YouTube med den katolske nonnen Dolores Hart. Mennesker som gir livet sitt til en usett kraft som de besjeler og gir liv til gjennom sine offer og sin dedikasjon. Anatomi og dyretegningene innimellom alt skal leke litt med underbevisstheten på en dramatisk, og kanskje også humoristisk måte. Vi filmet videoen i Upstate New York, der skogen er veldig inspirerende og massiv. Jeg følte det ville passe til sangen, som har et hypnotisk driv og som stadig tar soniske avstikkere. 
 

Heia alle – men dette var da en usedvanlig fin video, gitt? #Go Mona og The Megaphonic Thrift. (PS: En forlenget versjon av denne/en kortfilm på typ 25 minutter a la dette hadde vært ÅSÅM). Se videoen under og stepp opp nivået på videoregissørene i kontaktlista di, yo:

U like? Låta er hentet fra Bergensbandets selvtitulerte andrealbum, lytt + les mer om gruppa – hvis musikk sjølvaste bransjeblekka NME har beskrevet som «face-meltingly intense» – på deres Facebook-side, da vel.

Se også: Ønskereprise: Lun choon via Bergens flinkeste fettere (video!)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer