Hopp til hovedinnhold
Victoria Nadine Kygo Astrid S Dagny Justin Bieber
Victoria Nadine, Kygo, Astrid S, Dagny gjør det bra (Instagram/victoriaaofficial)

Victoria Nadine synger om bruddet: – Jeg angrer ikke på noe

OPPDATERT 28. november: Gratulerer til Victoria Nadine! «Be Okay» går i dag inn på førsteplassen til Spotify Norge. Det siste døgnet har sangen til Skien-jenta blitt streamet mer enn 106 000 ganger i Norge. Det er 16 000 mer enn andreplassen, «Lonely» av Justin Bieber. Lenger nede på listen finner vi Kygo. Samt navn som Victor Sotberg, Astrid S, Dagny og Ruben.


Kvinnelige norske artister på toppen er ekstremt sjelden kost. Gratulerer også til co-låtskriver Emelie Hollow og produsent Eirik Tillerli. Vi må langt ned for å finne andre nordmenn på den norske listen. Maria Mena og Kurt Nilsen er #13 og #15 med sine julelåter, men skal vi kun se på musikk fra 2020 blir Dagny neste: «Somebody» er på 27. plass.

OPPDATERT 25. november: Nesten en måned etter release fyker «Be Okay» av Victoria Nadine oppover streaminglistene i Norge.

Akkurat nå er sangen, som hun ga ut selv, nummer 12 på Spotify – og den høyest plasserte låten av en norsk artist.

Et vondt brudd ble til en vakker ballade for Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine.

Den talentfulle Skien-jenta skrev «Be Okay» sammen med Emilie Hollow og produsent Eirik Tilleri få dager etter at det ble slutt med Funkyfam-profilen Silas Massa Vasstrand.

Vi tok en prat med 20-åringen, som først ble kjent via Idol da hun var 16, om det hun beskriver som sin mest personlige låt hittil.

Victoria deler raust fra hjertet sitt, og gir også noen gode tips til andre som går gjennom vanskelige perioder. Se praten nedenfor!

Først hør nydelige «Be Okay» av Victoria Nadine.

 

Hei Victoria! Hvordan går det?

– Heii, så hyggelig at du spør, jeg har det veldig bra om dagen tross omstendighetene. Tenker positivt og fremover!

Det er bra. Du skrev «Be Okay» få dager etter bruddet. Hvordan var det? Hjalp det på noe vis?

– Det stemmer, og JA det hjalp faktisk veldig mye. Det er skikkelig terapi for meg å skrive låter. Det var kun 6 dager etter bruddet jeg skrev denne, og det ble noen tårer i studio for å si det sånn hehe. Vi pratet mye om bruddet før vi (Emelie Hollow og Eirik Tillerli) skrev den. Og jeg fikk liksom alt ut i en sang etterpå. Det var veldig fint. Og nå som jeg slipper den ser jeg på det som et symbol på at dette kapittelet er over.

Hvordan er vanligvis prosessen når du skriver låter?

– Prosessen avhenger litt av hvem jeg skriver med, men vanligvis finner vi noen akkorder også jammer litt rett og slett. Pleier vanligvis å finne et tema å skrive om først, og så ser vi hvor det tar oss. Først melodi, så tekst<3

Fortsetter nedenfor

Ikke sov på Victoria Nadine (Martine Lossius)

Hvilken tekstlinje fra låten liker du best?

– Jeg er glad i mange tekstlinjer fra denne sangen siden den er så rett fra hjertet, men det må nok kanskje bli «I know I cant stay, hurts now but one day, I’m gonna be okay». Det er en fin påminnelse på at man må ta avgjørelser her i livet som kanskje er veldig vanskelige der og da, men det er for å gjøre deg sterkere og for at du skal få det bra til slutt. Alt blir bra til slutt ❤️

Hvilke break up-låter liker du best?

– Er ikke så glad i typiske break up-låter da jeg føler de stort sett ikke gir meg noe håp om at ting blir bra, heller bare at alt er dritt haha. Om jeg skal nevne noen låter jeg liker og som jeg blir inspirert av er det blant annet «Lose you to love me» av Selena Gomez, «Save myself» av Ed Sheeran, «Lonely» av Justin Bieber og for å ikke glemme «Train Wreck» av James Arthur. Disse går på repeat!!

Du hadde et veldig offentlig forhold – og brudd. Hvordan er det å se tilbake på det nå? Angrer du på noe?

– Da vi begge er offentlige personer var det ikke så lett å skjule, så på den fronten kunne jeg ikke gjort så mye annerledes. Jeg var også klar over at et brudd kunne skje og visste at det også ville bli offentlig om den tid kom. Det har ikke vært så veldig kult, men jeg vet at dette bare har gjort meg mye sterkere og da går det liksom fint. Så jeg angrer ikke på noe.

Har eksen din hørt låten? 

– Ja, det har han faktisk, jeg sendte han låta samme dag som jeg skrev den, og skrev «til oss fra meg». Han elsket den. Vi har ingen hyppig kontakt i dag, men det hender selvfølgelig at vi snakker sammen om ting som dukker opp. Akkurat nå mener vi begge at det er best sånn.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

swipe for giggles

Et innlegg delt av Victoria Nadine (@victoriaaofficial)

«I’m gonna be okay» synger du <3 Har du noen råd til andre som går gjennom brudd, eller er i et vanskelig forhold? Hvordan kommer man seg videre?

– Ah her har jeg veldig mye å si, men skal gjøre det kort. Først og fremst, sett fordelene og ulempene opp mot hverandre. Hva gir den andre personen deg? Mest glede eller mest sorg? Om ikke det positive vinner overlegent, så burde man kanskje revurdere. Selv om det er irriterende at folk sier at det går over hele tiden, så har de jo rett i det. Det kan jeg bekrefte. Da jeg var på mental trening for en stund tilbake, lærte jeg at vi mennesker ikke er skapt for å sørge over en og samme ting over en veldig lang periode. Alt går over. Er ting ment å være vil det bli sånn, og er det ikke ment å være vil du få det bedre på egen hånd. What doesn’t kill you, makes you stronger.

Hvilke artister hører du mest på om dagen?

– Jeg hører på mye og mange om dagen, men hører som alltid mye på Karpe. Har også en Pussycat Dolls-periode nå haha, så hører en del på de. Snakk om kontraster hahah, men musikken jeg hører på er som vær og vind.

Hva er den beste fan-opplevelsen du har hatt?

– Det er mange fine opplevelser, men noen setter jo større spor enn andre. En gang etter en opptreden, var det noen som sto å gråt da jeg gikk av scenen, og de var så glad for å få møte meg. Det rørte meg å da få kjennskap til at jeg hadde evnen til å gjøre noen glad med musikken min. Det er jo bare lille meg liksom. Jeg har også fått fanbrev fra Polen i den gode gammeldagse postkassen, det var også veldig stas.

Du synger som en gudinne, men er fortsatt «indie», eller uavhengig artist. Er det et bevisst valg du har tatt? Har du vært i møter med major labels? 

– Ahh tuuusen takk!! Før trodde jeg det var om å gjøre å være signet av et major label, men den siste tiden har det vært viktig for meg å styrke meg selv som artist og den musikken jeg ønsker å lage. Jeg har vært i samtaler med flere major labels, men nå har det dukket opp andre spennende tilbud som jeg føler jeg kan ha mer nytte av i det lange løp, da jeg ikke bare blir en av mange, men en artist som blir prioritert.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

❤️god natt

Et innlegg delt av Victoria Nadine (@victoriaaofficial)

Har du fått noe oppmerksomhet fra artister eller andre du ser opp til?

– Ja, det har jeg fått. Til og med av store artister som har inspirert meg lenge, men da de har sendt meldinger til meg privat, trenger jeg ikke neven de offentlig. Men det er alltid veldig hyggelig, og kanskje litt ekstra stas.

Hva er den ultimate drømmen din som artist?

– Det må vel være å fylle de største konsertarenaene i verden, men Spektrum hadde også vært heeeelt innafor haha. Man må sette seg noen hårete mål, må man ikke?

100 %!

Se også: Victoria Nadine, Kygo og 7 andre norske artister deler sine beste festivalminner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer