Billie Eilish hyller Greta Thunberg: – Hun baner vei

17. des 2019 kl. 11:05

(Instagram/gretathunberg, Kevin Winter/Getty)

«Beæret over å bli sammenliknet med henne».

Billie Eilish er nok mest kjent for musikken sin, men LA-jenta er heller ikke sky når det kommer til å fronte hva hun mener.

17-åringen lagde oppstuss da hun spilte på American Music Awards i en t-skjorte med slagordet «NO MUSIC ON A DEAD PLANET». Ett uttrykk mye brukt av musikk-kollektivet for klimahandling Music Declares Emergency.

Nå tar Billie miljøaktivismen sin til nye høyder – på sin vanlige direkte måte.

(Instagram/amas)

NME kårer godjentas debut WHEN WE ALL FALL ASLEEP WHERE DO WE GO til årets album 2019. Men i intervjuet ville Billie heller drøfte klimakrisen og helten Greta Thunberg. <3

– [Greta Thunberg] baner veien. Hun gjør greien sin og jeg føler meg beæret over å bli sammenliknet med henne, sier hun.

Billie mener det er på tide at de voksne begynner å ta situasjonen på alvor:

– Forhåpentligvis vil de voksne og eldre menneskene begynne å høre på oss [om global oppvarming] så vi ikke dør. Gamle mennesker kommer til å dø, og bryr seg ikke om vi dør, men vi vil jo ikke dø ennå.

Stjernen forteller videre at hun er passe lei av folk som bare skal klage på alt alle andre gjør feil:

– Dude, jeg ser alltid disse postene som sier: «Hvorfor sier denne jævla artisten denne dritten når de flyr overalt?». Bro, ville du heller at jeg bare skal holde kjeft og ikke si noe, så ingen noen gang vil gjøre noe som helst?

Man bør gjøre så godt man kan utifra de forutsetningene man har, mener Billie.

– Kanskje jeg gjør noe som ikke er like perfekt som noen andre, men det er noen ting jeg ikke kan endre. På grunn av det vil jeg få ordet ut til andre. Jeg vil gjøre så mye jeg kan, og jeg vil at andre mennesker skal gjøre så mye som de kan.

Dette er heller ikke første gang Billie har hyllet den svenske aktivisten.

Da hun var gjest på Saturday Night Live med Woody Harrelson viet den samfunnsengasjerte duoen tid til å snakke om nettopp Greta og miljøvern.

«Bad Guy»-stjernas musikkvideo for «all the good girls go to hell» har og et lite miljøbudskap i erme:

https://www.youtube.com/watch?v=-PZsSWwc9xA

Se også: Billie Eilish åpner opp om depresjon