Hopp til hovedinnhold
GUTTENE GLIR RETT INN PÅ BLÅ (SANDRA MARIE KRISTIANSEN/730.NO)

– Vi vil ha kjendisvenner

Kevin Baird, Sam Halliday og Alex Trimble, alle 20 år, møtte hverandre på ungdomsskolen i Bangor i Nord-Irland. Det var felles musikksmak som førte dem sammen, og i 2007 ble elektropop-indierock-bandet Two Door Cinema Club en realitet.

Navnet falt naturlig etter at Sam uttalte deres lokale kino «Tudor Cinema» feil. I 2009 begynte det for alvor å ta av, og gutta ble «too cool for school». Da skulle det satses, og i mars i år ble debutalbumet Tourist History sluppet.

Albumet har høstet gode kritikker og lovord. Britisk presse beskriver bandet som en av Storbritannias beste nykommere, og de ble belønnet med terningkast fem av Dagsavisen. Deres hit «Undercover Martyn» har surret og gått på P3s spilleliste en tid nå. De blir sammenlignet med band som Bloc Party, The Wombats og The Futureheads.

Det er i forbindelse med deres Europa-turné at de har funnet veien til Oslo, og etter litt snikk-snakk må de innrømme at Norge har mer å by på enn bare flott natur.

– De norske jentene er veldig pene. De setter en høy standard, mener Alex.

– Ja, også er nordmenn så hyggelige, legger Kevin til.

Kvinner kan også være skumle, har vi forstått?

– Ja, jeg ble angrepet på scenen av en kvinnelig fan én gang. Plutselig var hun på scenen og hun  kastet seg rett og slett over meg, forteller Alex Trimble.

Var det et forsøk på en klem kanskje?

– Ikke vet jeg. Det var en veldig kraftfull klem i såfall.  

VELFRISERTE GUTTEBASSER (KITSUNÉ)

Når vi møter den irske trioen har de nettopp ankommet tigerstaden, nærmere bestemt rockebula Blå, og er i full sving med scenerigg. Det er første gang bandet er i Norge, til tross for at bassisten Kevin Baird har norske gener, og hittil er det den frodige naturen som har gjort størst inntrykk.

– Vi har sett masse trær og innsjøer. Det er flott natur her, forteller Sam Halliday.

Den norske naturen blir plutselig glemt når Kevin prøver å komme på noen norske ord faren hans har lært ham.

– Dad told me to say «hilsen» when I say hi to norwegian people. Is that correct?

Nja. Nesten.

Selv om de er på reisefot store deler av tiden, har de ikke noe problem med å kombinere musikk og kjærester. Men for øyeblikket er det ingenting som tilsier at antall reisedager skal reduseres. Det neste på agendaen er turné i Nord-Amerika, med det franske bandet Pheonix, noe de gleder seg til.

– Jeg gleder meg til å se alle stereotypene, som for eksempel rednexene i Texas, hockeyspillerne i Canada og alle de som går på rulleskøyter i Los Angeles, sier Alex. – Jeg gleder meg mest til å se alle kjendisene, skyter Sam inn.

Ønsker dere å oppnå kjendisstatus selv?

– Nei, vi vil ikke være kjendiser, men vi vil ha kjendisvenner, svarer Sam og ler.

Guttene håper de kan drive med musikk så lenge som mulig, for da slipper de å få seg en ordentlig jobb. – Målet er å gi ut flere album, for det vil markere oss som mer enn bare et ett-albums band. Vi får prøve å jobbe oss opp sakte, så kanskje vi slipper å få oss en ordentlig jobb, sier Kevin og smiler lurt.

Fikk du ikke med deg gjengen på Blå, har du fortsatt en sjanse når karene inntar Hove onsdag 30. juni.

Fin-fin og munter video til deres «Undercover Martyn»:

 

Les mer