Hopp til hovedinnhold

Vi traff en liten Fergie i skogen

Rett før Black Eyed Peas går på Quart-scenen, blir halvparten av gruppen med oss inn blant Kristiansand-trærne, hvor de i munnen på hverandre kjapt fyrer løs med skryt.

– Folkene vi har møtt i Norge er amazing, de er pene, ser sunne ut, det er crazy hvor lenge det er lyst om kvelden her, woooow, det er gorgeous.

Før Fergie tar frem de store kanonene:

– Dette stedet er et av de vakreste i verden.

Kvelden før hygget blockbustergruppen seg på byen med sin kompis Ludacris, etter at damen som egentlig heter Stacy Ann fikk ristet løs med blant andre Slash fra Guns’N Roses og Ozzy Osbourne.

Unbelievable konsert! Et enormt adrenalinkick. Det er flott å kunne få gjøre dette, slik at jeg får sluppet løs den lille rockepiken i meg. Hun er der og får lov å komme ut en gang i blant, haha. Det var en stor ære å få være på den scenen, få løpe rundt med de gutta, krabbe på scenen, you know.

I like that boom boom pow, them chickens jackin’ my style they try to copy my swagger, I’m on that next shit now

Faktisk på noe 3008-dritt, hevder Fergie på singelen som må være en av årets mest populære hits så langt, med salgsrekorder i USA og i skrivende stund to måneder på VG-lista. Til tross for at den er litt sær.

– Vi var egentlig bare fornøyd med at «Boom Boom Pow» ble spilt av DJ-er i klubber, det skulle egentlig bare være en oppvarmersingel. Det er overraskende hvor mainstream den ble, den tok helt over, noe vi er veldig takknemlig for, sier hun og tar seg på brystet, omtrent der hjertet sitter.

(Fortsetter nedenfor amatøropptaket fra Quart.)


Blir det mer Fergie-rapping i fremtiden?

– Jeg aner ikke hva fremtiden bringer. Alt på albumet er fortsatt nytt og fresht for oss, og når jeg drar til gymmen – hver dag – hører jeg på det og øver meg på å legge ad-libs på guttas vers og nye harmonier for konsertene, harmonier som ikke er med på albumet. Jeg lever i nåtiden akkurat nå, jeg vet ikke hvordan fremtidens musikk blir.

Til slutt tar Taboo ordet, når vi spør om Black Eyed Peas’ nye singel «I Gotta Feeling», som will.i.am har produsert med den franske dancestjernen David Guetta. En 180 fra «Boom Boom Pow» og også annerledes enn kvartettens tidligere materiale. Men rapperen er ikke bekymret for at fansen ikke vil like deres nye album The E.N.D.

– Vi har alltid utvidet grensene og eksperimentert med forskjellig typer sound. Vårt første album Behind the Front (1998) høres veldig annerledes ut enn Bridging the Gap (2000), og Elephunk (2003) er ulik begge de to. Black Eyed Peas har alltid utviklet seg, noe vi kan gjøre fordi vi egentlig lager musikken for oss selv. Musikk som vi liker å fremføre, musikk vi selv synes er bra.

Se video: Fergies selverklærte «girl-on-girl tease»

Les mer