Hopp til hovedinnhold
TWIN PEAKS ANNO 1990 (ABC)

Vi spurte Twin Peaks-fans hva de synes om sesong 3

TWIN PEAKS ANNO 1990 (ABC)
Mot endel odds og etter mye frem og tilbake så serverer David Lynch sesong 3 av Twin Peaks.27 år etter at kultserien startet.

Fortsettelsen, med omtrent den samme casten som før (pluss

Laura Dern, Sky Ferreira, Jennifer Jason Leigh og Tim Roth), har blitt møtt med skyhøye håp om å være verdig navnet – og ikke minst hypen.

Showtime-serien, som også vises hos HBO Nordic, er nå i gang. Har den blitt bra?
– Det er en storartet, fokusert og helt selvsikker gjenopptagelse, mener Los Angeles Times om sesong 3 og gir to tomler opp.

Men mange er uenige, som for eksempel Time.

– Nye Twin Peaks er rar og på en dårlig måte, skriver anmelderen og gir en slags svak terningkast 3.

– Serien, som fikk sine krefter av etterdønningen fra trauma i en liten bygd, har valgt å fortelle en historie som er rarere og større. Så stor at den faktisk så langt har kvelt det som gjorde at Twin Peaks fungerte utgangspunktet.

AGENT COOPER OG MS. PALMER (SHOWTIME)
Hva synes folk i Norge? 

Vi spurte seriemester Asbjørn Slettemark fra OP-5.no og de Twin Peaks-entusiastiske Spellemann-vinnende artistene Lars Vaular og Marthe Valle.

Marthe Valle

A post shared by Marthe Valle (@marthe__valle) on

Hvorfor satte Twin Peaks så stort inntrykk?

– Jeg tror det var fordi serien var noe veldig nytt og annerledes, blandingen av menneskelige og sammensatte karakterer, og det absurde og mystiske. Jeg var bare 12 år da serien gikk på TV og husker at jeg var helt fengslet av stemningen og musikken.

Det er delte meninger om sesong 2. Hva synes du?

– Sesong 2 er veldig preget av at David Lynch forlot skuta, og at resten av serieskaperne forsøker å veie opp for det. Nesten komisk dårlig innimellom.

Hvordan vurderer du sesong 3 så langt?

– Etter fire episoder er jeg mer forvirret enn noen gang. Starten var svært lovende, og det var nesten rørende å se de gamle kjente skuespillerne igjen. Det er tydelig at David Lynch er på banen, og i de lange drømmesekvensene i episode 3 og 4 savner jeg litt av den gode gamle balansen mellom såpeserie og Lynch-verdenen. Men det blir spennende å se videre, ingenting er jo som å følge med på en serie som får livet ditt til å fremstå som det mest normale og vanlige i hele verden.


Lars Vaular

A post shared by Lars Vaular (@larsvaularnmg) onHvorfor satte Twin Peaks så sterkt inntrykk?

– Det er så mange ting! Dumt pene skuespillere. Grov musikk, genial poetisk dialog, merkelige vendinger og mystiske karakterer. En haug med klassiske og utradisjonelle filmgrep som blir til en serie som både er spennende, komisk og faktisk ekstremt skummel på samme tid.


Hva synes du om sesong 2?

– Den er ikke like lett å følge for meg som sesong 1, men syns egentlig ikke at jeg er i noen posisjon til å klage. Sesong 2 har en haug meg gullkorn den også. det er sikkert mange som foretrekker sesong 1, men kjærlighet er mer enn forelskelse, det sa Gaute Ormåsen.

Hva tenker du om sesong 3 så langt?

– Jeg har bare sett to episoder. Det var digg å se Laura Palmer kysse Cooper. Hadde hun fått en neseoperasjon? Syns det meste var fett, foruten om at de på politistasjonen så litt ut som dårlige revyparodier på seg selv. Men det var kanskje meningen for alt jeg vet. Jeg syns det er helt fåfengt å sitte å mene noe om dette, egentlig. Hvem faen er det vi tror vi er liksom. Vi skal være glad dette fins i det hele tatt.

(Lars har ansiktet til Laura Palmer tatovert på magen – se her.)

Asbjørn SlettemarkHvorfor satte Twin Peaks så inntrykk?

– Serien ga oss et nytt blikk på high school-dramaet og småbythrilleren, og mikset inn David Lynch’ mystiske, lett satiriske blikk på disse typiske TV-sjangrene. Kombinert med besnærende karakterer og en topptrimmet motor – hvem drepte Laura Palmer! – kom Twin Peaks akkurat på perfekt tidspunkt. Endelig fikk vi en sær serie som tullet med det vi så på TV til vanlig.


Det er delte meninger om sesong 2. Hva synes du?

– Sesong 2 har mye spennende, men går seg vill i sideplot. I tillegg blir serien mer lik historiene den i utgangspunktet var ment å herje med.

Sesong 3 har nå startet. Funker det?

– Det er seigt og rørete, og fremstår mer som en hvilken som helst Lynch-eskapade. Referansene til den originale byen Twin Peaks er statiske og kjedelige, og altfor mange av scenene er langtekkelige og
virker tilfeldig stablet oppå hverandre. Kan det bli bedre utover? Helt klart, det er visse ting i episode 4 som peker mot det.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer