Hopp til hovedinnhold
FELICIA "SNOOP" PEARSON (ROWENA HUSBANDS)

Vi snakket med Snoop fra The Wire

(NB! Dette intervjuet røper prekære detaljer fra de siste sesongene av både The Wire og The Sopranos.)

The Wire er over for amerikanske TV-seere og endel norske DVD-samlere, mens folk som følger den forbløffende bra serien på NRK, er på tredje sesong. De blir nå introdusert til den iskalde, lesbiske morderen Snoop. En rollefigur skrekkforfatteren Stephen King har kalt den skumleste på TV noensinne. Kanskje å ta i litt, men 28 år gamle Felicia Pearson gjør en fascinerende og troverdig innsats som grenser til guffen.

Samme dag som 730 skulle ringe opp Baltimore-jenta, ble hun arrestert, men vi fikk tak i henne noen uker senere.

– Alt er greit, men advokaten min sier jeg ikke kan snakke om noe det, sier Snoop med tjukk, kul Baltimore-aksent. – Men jeg kan si at jeg ikke er i trøbbel, hverken med loven eller noen personer.

Felicias bakgrunn gjør det kanskje ekstra fristende å dysse ned drama med politiet. Hennes foreldre var narkomane, så hun vokste opp i et forsterhjem i den fattigste delen av B-More. En by som The Wire viser fra sin verste side. Snoops side: Før hun ble tenåring, ble hun dopdealer, og da hun var 14 år ble hun dømt til 8 års fengsel for drap. Det betyr ikke at den virkelige Snoop og seriens Snoop er de samme.

– Den eneste likheten er at begge Snoop-ene er fra gatene. Der er det mye som skjer og begge er involvert i det livet på en daglig basis. Men den virkelig Snoop går ikke rundt og dreper folk og putter lik i tomme bygninger og sånt. Dette er Hollywoods Snoop, ikke Baltimores Snoop, forteller hun, og legger til at hun føler byen ikke er like drøy som serien skal ha det til.

– Jeg kan gå hvor som helst jeg måtte ønske. Vi kriger ikke om territorier. Folk bekymrer seg over sine egne ting og sine egne situasjoner. Jeg blir gjenkjent når jeg er i min hood og omsvermet av mennesker, men det er bare hyggelig. Alle viser support.

Den andre verstingen i serien er den homofile, fryktede Omar Little, spilt av Michael K. Williams. Passende nok var det han som rekrutterte Snoop.

– Jeg var på en klubb, og Michael stirret på meg, forteller Felicia. – Jeg spurte kusinen min hvem den karen som ser på meg er. Hun sa «Omar», og jeg sa «hvem i helvete er det?» Da han til slutt kom over, sa han «ikke for å være respektløs, men er du en gutt eller jente?». Han fortalte meg mer om serien og at jeg burde passe bra inn. Deretter introduserte han meg til produsentene og manusforfatterne. Jeg fikk komme på audition og så fikk jeg være med i serien helt til den var over.

Før dette hadde Snoop aldri hatt planer om å forsøke seg som skuespiller og null erfaring. I forkant av den fjerde sesongen fikk hun en egen instruktør, Robert F. Chew, som spiller Proposition Joe i alle sesongene.

– Da fikk jeg flere scener og kom mer inn i rollen, så nå ser jeg definitivt på meg selv som en skuespiller.
Drømmen hennes er å få jobbe med Denzel Washington, men hun har også Robert DeNiro, Ice Cube og Queen Latifah på listen.

Snoop ler da vi forteller at Norge er på sesong 3, og at vi håper ikke vi ødelegger for folk som ikke har sett hele serien. – Damn! Er dere sååå langt bak? Haha!

Hun forteller at hun er glad hun «varte» helt ut i sesong 5.

– Jeg ville blitt forbanna hvis de fikk meg drept midt i sesong 4 eller noe, ler hun. – Michael (fra serien) og jeg gjorde etter hvert så mye dritt at jeg skjønte at en av oss kom til å gå på en smell. Da jeg fikk vite at sesong 5 ble den siste, skjønte jeg at de fleste av oss måtte dø eller at noe annet dramatisk skulle skje. De kunne drept alle, som i The Sopranos, men måten de endte serien var bra.

Snoops siste scene ble en kjapp gatesnakkis. Når hun skjønner hun skal dø, snur hun seg mot bilspeilet og spør «hvordan ser håret mitt ut?»

– Jeg har fått crazy feedback. Folk kommer opp til meg å sier jeg døde på en klassisk måte. «Det er slik man skal gå bort!» Jeg bare gjorde scenen slik jeg følte den var nødt å bli gjort. Ikke mer, ikke mindre. Haha, I just bit the bullet like it needed to be bit.

SNOOP AKA FELICIA (NRK/HBO)

Til neste år har Pearson flere planer, og da hun nylig var på Emmy-utdelingen i Los Angeles, kombinerte hun besøker med flere auditions. Det eneste konkrete hun vil fortelle er at hun jobber med å få filmatisert sin forfatterdebut, Grace After Midnight. Boken skal også få en oppfølger.

Når hun ikke leser manus og skriver bøker, er Felicia «Snoop» Pearson foran mikrofonen og spytter over beats.

– Faktisk pleide jeg å se på meg selv som en rapper før skuespiller. Jeg har ikke noen kontrakt i øyeblikket, men ja jeg rapper. Jeg liker det meste, men jeg føler virkelig (Young) Jeezy. Dessuten er Rick Ross en veldig bra fyr. Han er en bra mann og en god venn.

Dette betyr ikke at den tøffe Baltimore-dama ønsker å alltid gå i baggy klær med en ladet gunner i buksa.

– Det jeg egentlig har mest lyst til å spille, er en advokat. Ikke fordi jeg drømmer om å bli en, men det hadde bare vært gøy å få lov å få en rolle som er langt unna Snoop. Den Snoop-en folk kjenner fra The Wire.

The Wire-klipp hvor Snoop kjøper et viktig redskap:


Les mer