Hopp til hovedinnhold
JENTER, HAN HAR BESØKSTID... (KRISTIN BRÆNNE) 

Vi rakk akkurat å intervjue Bergens nye rapper før han måtte inn og sone

JENTER, HAN HAR BESØKSTID… (KRISTIN BRÆNNE) 

Det begynner å bli et par-tre norske rappere som er åpen om sin kriminelle fortid, mens andre fortsatt er midt oppi det. Fint med åpenhet uansett?

Sist ut er bergenseren Michael alias M1kal, som forteller 730 at han har rappet siden tidlig alder. Tidligere spilte han i et new wave-band, men nå er det kun hip-hop som gjelder. Den nye singelen «Ritual» fikk tommel opp av kretsmester Hkon, som har vært med på å fullføre det MJB-produserte sporet. (Produsentduoen MJB består av M1kal og JMV.) Da vi ville intervjue M1kal denne uken fikk vi grønt lys, men beskjed fra manageren om at det hastet litt – fredag skulle han nemlig inn og sone… 


Sjekk ut den Fartein Kaland Bakke-regisserte videoen til «Ritual» her, og vårt lille intervju med den unge Sletten-spilleren nedenfor. 
Hei M1kal! Gratulerer med fet ny singel, hva handler «Ritual» om?
– Takk for det! Den handler om ritualer i hverdagen.
Hva er tanken bak videoen? 
– Hovedsakelig å lage en fet visual til låten men også å representere Landås, Sletten og Adolph Bergsvei noe jeg har sett altfor lite av i videoer så langt. Alle locations i denne filmen er steder jeg tidligere har bodd, så det gir det en personlig touch for min egen del. Regissøren hadde en visjon om å skape en enkel og stilren streetvideo med «klassisk» rapvideo-estetikk.
Hva skiller deg fra andre norske rappere? 
– Vanskelig spørsmål, for kan ikke snakke for noen andre enn meg selv. Prøver å lage et så realistisk bilde av verden rundt meg som mulig uten å legge noe mellom.

Når begynte du å rappe? Hvem inspirerte deg som ung? 
– Begynte å skrive rim da jeg var 6 år gammel da min stefar på den tiden ga meg en brent samle-cd med Mobb Deep, Bone Thugs and Harmony, Dr.Dre, Biggie, 2pac osv. Noen år senere ble jeg into mer sørstat-hiphop: DJ Screw, Screwed Up Click, UGK, alt fra Rap-Alot Records, Memphis: Suave House, Hypnotize Minds og mye west coast Bay Area shit; Mack Dre, C-Bo, Mob Figaz, (R.I.P. Jacka), J Stalin, Luniz osv.

Fortsetter nedenfor


#FREEM1KAL (KRISTIN BRÆNNE)


Går du i fotsporene til Kamelen? 
– Hell no! Jeg gjorde en samfunnstraff med ham en gang. Han virket som en fet fyr og jeg har respekt for hans greie men jeg har gjort min ting lenge før han begynte. Jeg går ikke i fotsporen til noen, jeg lager togspor!! 
Hva skal du sone for? 
– Besittelse.
Hva kommer du til å lære av å sitte inne?
– Vært der før så vet hva jeg går til. Får hvert fall trent, lest mye og skrevet mange nye rim. 

Hva gruer du deg mest til?
– Å være vekke fra å lage beats og spille inn, så er det jo ingen damer der heller som er et stort minus. Men har heldigvis besøkstid. 
Hvilke norske artister motiverer deg?
– Joachim Nilsen fra Jokke & Valentinerene er mitt største norske musikalske forbilde.

Hva er fremtidsplanene for karrieren din? 
– Lage mer musikk. Har mye nytt materiale klart. Har planer om en EP og flere videoer i fremtiden. 

Les mer