Hopp til hovedinnhold
(POKAL @ FACEBOOK)

– Vi hadde ikke vært her uten John Olav, Fjorden Baby! eller Vaular

(POKAL @ FACEBOOK)

Hvor mange dyktige artister fra Loddefjord kan du namedroppe? Det litt slitne hjørnet av Bergen har fostret flere musikalske talenter pr. kvadratmeter enn de fleste norsk bydeler. Og talent avler talent. Gjengen i bandet Pokal har hatt en rekke utskiftninger siden starten i 2013, men to av grunnleggerne (vokalist Thomas Roksvåg og gitarist Christoffer Johansen) er fortsatt med – og de traff hverandre på et gitar- og skrivekurs i regi av Elvetun ungdomskulturhus. Holdt av ingen ringere enn Sturle Kvilekval fra Fjorden Baby!, samt John Olav, Einar og Lars fra John Olav Nilsen & Gjengen. 

Vokalist Thomas erkjenner til 730 at de lokale heltene har ført Pokal til der de er i dag, og setter pris på å være et «Loddefjord-band». 

–  Å være et Loddefjord-band er egentlig veldig fint… Fjorden/Vaular/John Olav og gjengen har på en måte gjort veien litt lettere for oss å lyktes, siden de har sunget på bergensk fra før og ble og er stor i Norge… Men det virker som om det er litt press, og det føles som om det er så store forventninger når vi kommer herfra, tenker på når det kommer noe nytt og når de andre er så bra! Vi bryr oss ikke i grunn ikke så mye om det, vi liker å gjøre vår egen greie ut av det, så får vi se hvordan det går… Vi liker ihvertfall å holde på med musikk, og det er det som er viktig.

Fortsetter under 


(POKAL @ FACEBOOK)

Pokal slipper i dag sin nye singel «På Rømmen», som ifølge Roksvåg er basert på en sann historie. 


– «På Rømmen» handler om to som er på rømmen. De blir enige om noe denne natten, at de alltid skal være sammen. Aldri falle ned, forteller vokalisten. 

– Hele albumet er en fortelling, en rød tråd, hvor dette er en del av historien. For å få vite hvordan det går må man høre alle låtene, hele albumet. 

– «På rømmen» er en sann historie, men den er skrevet slik at alle kan kjenne seg igjen i den. Man kan være på rømmen fra så mangt. Teksten er skrevet slik at alle kan tenke seg ut sin egen historie i forhold til seg selv, som igjen går tilbake til Pokal sitt ønske om å nå ut til så mange som mulig. 


Sjekk ut premieren på «På rømmen» nå, hentet fra Pokals kommende debutalbumet Kvelden er fortsatt ung:  

Se også: Nydelig pop-debut fra Bergen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer