Hopp til hovedinnhold
The Last of Us HBO Max serier i 2023
The Last of Us er en av de mest etterlengtede seriene i 2023 (HBO)

27 serier i 2023 vi gleder oss til å se

Trodde du 2022 hadde mange nye serier? Det nye året sier «hold ølen min». Vi lister opp 27 serier i 2023 vi gleder oss til å se.

Populæriteten rundt serier bare øker og øker med årene, og det gjør mengden også. Nå har mye av fokuset til studio-gigantene skiftet retning mot nye og originale serier. Til og med de største franchisene som Marvel og Star Wars annonserer haugevis med spin-off-serier.

Med så store mengder med serier som skal ut hvert år er det jo mye som flopper, men det har også gitt oss noen ekstremt kreative og spennende konsepter. For eksempel Severance, The White Lotus, Succession, The Boys, Euphoria og The Bear, for å nevne noen få.

Nå er vi i et nytt år og vi kan derfor forvente en ny runde med skuffelser og overraskelser. Er det ikke herlig? Med listen under har vi valgt ut noen spennende og interessante serier som både er nye og serier som er tilbake med ny sesong. Mangelen på fastsatte premieredatoer er dog veldig frustrerende.

Her er 27 serier i 2023 vi gleder oss til å se (inkludert noen vi håper får premiere i år).

Nye serier

Første på listen er helt nye serier i 2023 rangert etter premieredato. Det er jo disse vi er mest spente på å se! Sjekk ut disse:

The Last of Us

Pedro Pascal og Bella Ramsey i The Last of Us
Pedro Pascal og Bella Ramsey i The Last of Us (HBO)

Når: 16. januar
Hvor: HBO Max

Fra Chernobyl-serieskaper Craig Mazin og spillutvikler Neil Druckmann kommer The Last of Us, basert på det populære Playstation-spillet med samme navn. Serien handler om Joel og Ellie som må overleve postapokalyptisk USA etter halve menneskeheten ble utryddet av en soppinfeksjon i hjernen kalt Cordyceps. Joe og Ellie spilles av Pedro Pascal (The Mandalorian, Game of Thrones) og Bella Ramsey (Game of Thrones).

Om du har spilt spillet vet du hvor nervepirrende og hjerteskjærende denne historien er.

Blodsbrødre

Rami og Moaz (Henrik Sander/TV 2) 730.no
Blodsbrødre sesong 1 med Mohammed Youssef og Emir Zamwa som Rami og Moaz (Henrik Sander/TV 2)

Når: 19. januar
Hvor: TV 2 Play

2022 serverte Flus og Kids in Crime, og nå får vi mer spennende gjengmiljø-drama via Blodsbrødre. Vi har oppsummert alt du trenger å vite om den kommende TV 2-serien, men her følger vi altså politimannen Moaz som tvinges til å bli informant for den kriminelle gjengen Enemiez i østkanten av Oslo.

Shrinking

Jason Segal og Harrison Fors i Shrinking (Apple Tv+)

Når: 27. januar
Hvor: Apple TV+

En varm komedie skrevet av Jason Segal og Ted Lasso-serieskaperne Bill Lawrence og Brett Goldstein, er akkurat det vi trenger i disse kalde vinterdagene. Jason spiller en terapeut i sorg som har bestemt seg for å ha null filter for pasientene sine og si akkurat det han tenker om dem. Om vi kjenner disse manusforfatterne rett kan vi forvente en miks av latter, dype dialoger og tårer.

Jason spiller selv i hovedrollen mot Harrison Ford, Jessica Williams (Fantastic Beasts 3) og Christa Miller (Scrubs).

The Consultant

Screenshot fra traileren til The Consultant (Prime Video)

Når: 24. februar
Hvor: Prime Video

Christoph Waltz gir oss psykopatisk sjef i denne nye thrilleren skråstrek mørke komedien The Consultant. Storsatsningen til Prime Video handler om et selskap som trenger hjelp fra en konsulent (kreativ tittel), men ting snur når man gir makt til feil person. Christoph spiller mot blant andre Nat Wolff (Paper Towns) og Brittany O’Grady (The White Lotus).

Les mer om den nye serien her.

Daisy Jones and the Six

Bandet i Daisy Jones and the Six (Prime Video)

Når: 3. mars
Hvor: Prime Video

70-tallets rockeband-drama? Sign me up! Daisy Jones and the Six er en miniserie basert på den bestselgende boken med samme navn av Taylor Jenkins Reid. Riley Keough (The Devil All the Time) spiller Daisy Jones, og historien følger hennes og bandets turbulente vei til suksess i dokumentar-stil. Om du synes det ligner på Fleetwood Mac er du ikke på villspor. Historien er nemlig noe inspirert av det ikoniske bandet, men også rockescenen generelt på 70-tallet.

Riley spiller mot blant andre Sebastian Chacon (Penny Dreadful: City of Angels), Sam Claflin (Me Before You) og Camilla Morrone (Death Wish).

White House Plumbers

White House Plumbers 2023
White House Plumbers følger to politiske tullinger (HBO Max)

Når: mars 2023
Hvor: HBO Max

Inkludert i rollebesetningen er Lena Headey (Game of Thrones) og Judy Greer (Halloween Kills).

Det er alltid gøy å se nye serier om amerikansk politikk, spesielt når det er produsentene bak Veep og Succession som er flinke på å kombinere det med humor. I White House Plumbers spiller Woody Harrelson og Justin Theroux Richard Nixons politiske sabotører og «hjernene» bak Watergate-saken E. Howard Hunt og G. Gordon Liddy. Og det er akkurat dette serien handler om.

Love and Death

Love and Death med Elizabeth Olson
Love and Death med Elizabeth Olsen (HBO)

Når: april 2023
Hvor: HBO Max

True crime-sjangeren er stor i Norge, så denne miniserien kommer nok til å vekke interessen hos mange. MCU-stjernen Elizabeth Olsen spiller Candy Montgomery som ble anklaget for å ha myrdet vennen Betty Gore (spilt av Lily Rabe) med en øks. Serieskaper av Love and Death David E. Kelley har tidligere laget blant annet Big Little Lies og The Undoing.

Secret Invasion (MCU)

Nick Fury med ny look i Secret Invasion (Marvel Studios/Disney)

Når: tidlig 2023
Hvor: Disney+

Den siste fasen i Marvel Cinematic Universe har hatt mange delte meninger. Man skal ikke legge skjul på at MCU ikke har levert like bra som før. Men med Secret Invasion ser lovende og større ut sammenlignet med mange av de andre seriene. Samuel L. Jackson er tilbake som Nick Fury, denne gangen uten øyelapp, og skal håndtere utenomjordiske formskifterne kalt Skrulls som har infeltrert Marvel-universet. Ben Mendelshohn, Cobie Smulders, Martin Freeman og Don Cheadle returnerer i sine tidligere roller. I tillegg debuterer Emilia Clarke (Game of Thrones), Olivia Colman (The Crown) og Kingsley Ben-Adir (The OA) i MCU.

Ironheart (MCU)

Black Panther Wakanda Forever Dominique Thorne Riri Williams Ironheart
Dominique Thorne som Riri Williams aka Ironheart (Marvel/Disney)

Når: 2023
Hvor: Disney+

Black Panther: Wakanda Forever introduserte nykommeren Dominique Thorne som Ironheart aka Riri Williams. Her bygget hun en egen Iron Man-drakt, og vi kommer til å se mer av dette og hennes utvikling som superhelt i solo-serien Ironheart. Selv om store deler av rollebesetningen har blitt annonsert, er det ennå ikke helt klart hvilke karakterer som skal dukke opp og hva serien skal handle om.

Gen V

Jaz Sinclair i The Boys spin-off-serien Gen V (Prime Video)

Når: 2023
Hvor: Prime Video

The Boys er en av de beste og mest populære seriene som går nå. Den satiriske serien har en god dose action, mørk komedie, blod, gørr og politikk i en spennende historie om psykopatiske superhelter. Med denne suksessen har det åpnet seg muligheten for spin-off-serier, og Gen V er en av dem.

Denne gangen følger vi en ny generasjoner med superhelter i The Boys-universet, og ut ifra traileren ser det ut som de ikke holder tilbake på den mørke og blodige tonen. Studenter som er pumpet med Compound V (superserum) kan ikke ende godt.

Masters of the Air

Callim Turner, Austin Butler og Harry Ames i Masters of the Air teaser (Apple TV+)

Når: 2023
Hvor: Apple TV+

Når Steven Spielberg, Tom Hanks og Gary Goetzman gjenforenes som produsenter for en miniserie om 2. verdenskrig er det vanskelig å ikke glede seg. Spesielt når den også inneholder talentfulle unge stjerner som blant andre Barry Keoghan (Eternals), Austin Butler (Elvis) og Callum Turner (War & Peace). Historien er basert på en sann historie om the Eight Air Force under krigen.

Du kan så vidt se bilder fra serien her hvor Austin snakker akkurat som Elvis:

The Palace The Regime

kate winslet the regime season 1 the palace hbo max norge stream
Kate Winslet i The Regime (HBO Max)

Når: 2023
Hvor: HBO Max

Oscar-vinneren Kate Winslet og miniserier passer som hånd i hanske. Etter en suveren rolle i Mare of Easttown, returnerer hun til den nye, britiske miniserien The Regime. (Arbeidstittelen var The Palace.) Laget av Succession-duoen Will Tracy og Frank Rich. Handlingen tar sted i et palass i løpet av ett år og følger fallet av et autoritært regime. Rollebesetningen inkluderer Matthias Schoenaerts (Amsterdam), Andrea Riseborough (Amsterdam) – samt en gjesterolle fra Hugh Grant.

Ahsoka (Star Wars)

Rosario Dawson som Ahsoka (Disney+)
Rosario Dawson som Ahsoka (Disney+)

Når: 2023
Hvor: Disney+

I 2023 returnerer Ahsoka Tano (Rosaria Dawson) i en helt ny Star Wars-serie kalt Ahsoka. Vi ble først introdusert til karakteren i animasjonsserien The Clone Wars som Anakin Skywalkers Jedi Padawan. Senere hadde hun en live-action debut i The Mandalorian sesong 2, og enda en cameo i The Book of Cameos Boba Fett.

Ingen detaljer er delt annet enn at serien skal ta sted samtidig som The Mandalorian og har premiere på Disney+ i 2023. Men etter Andor var så suksessfull, ser framtiden til Star Wars-seriene en smule mer lovende ut.

The Idol

Lily-Rose Depp The Weeknd The Idol HBO Max
The Idol med Lily-Rose Depp og The Weeknd (A24/HBO)

Når: 6. juni 2023
Hvor:  HBO Max

Den nye serien til Euphoria-geniet Sam Levinson og  Abel «The Weeknd» Tesfaye har hatt opp og nedturer gjennom produksjonen, og nå er vi veldig spente på hva den nye duoen har laget. The Idol handler om popstjernen Jocelyn (Lily-Rose Depp) som blir lurt inn i sirkelen til kultlederen Tedros (Abel). Det vi har sett til nå gir oss veldig Euphoria-vibber, men kan virke litt mørkere.

Rollebesetningen inkluderer blant andre Eli Roth (Inglourious Basterds), Troye Sivan, Rachel Sennott (Bodies Bodies Bodies), Jennie Kim fra BLACKPINK og Dan Levy (Schitt’s Creek).

Poker Face

Natasha Lyonne i Poker Face (Peacock)

Når: 2023
Hvor: Trolig SkyShowtime i Norge

Rian Johnson har hatt stor suksess med Knives Out-filmene og nå returnerer han som serieskaper for Poker Face. Natasha Lyonne (Russian Doll) spiller Charlie som har en unik evne til å avsløre om du lyver eller ikke i hva som virker som en gøyal road trip-mysterie.

Serien har premiere på Peacock allerede 26. januar, men dessverre er det ingen premieredato for Norge ennå. Vi håper vi får en sjanse til å se serien om ikke så lenge. Siden Peacock er en del av SkyShowtime, regner vi med at dette er stedet å holde utkikk.

Fun fact: Natasha hadde en liten cameo i Glass Onion.

The Walking Dead spin-off-serier

The Walking Dead avslutning spin-off-serier Daryl Dixon Norman Redus Andrew Lincoln Rick Grimes
Norman Reedus fortsetter som Daryl Dixon i ny spin-off-serie av The Walking Dead (AMC)

Når: 2023
Hvor: Disney+

TWD er ikke over helt ennå. Serien avsluttet i fjor med sin ellevte og siste sesong, men vi får et gjensyn med flere av karakterene i egne spin-off-serier. The Walking Dead: Dead City som følger Maggie og Negan i New York skal ha premiere i april 2023. Ellers er det ennå ikke annonsert når Daryl Dixon, som følger Daryl i Frankrike, har premiere. Og til slutt en helt egen serie uten tittel med Rick og Michonne. Les mer om spin-off-seriene her.

The Acolyte (Star Wars)

Når: 2023
Hvor: Disney+

I 2023 får vi en god dose med Star Wars-serier som skal ekspandere universet enda mer. I The Acolyte blir vi introdusert til en æra i dette universet vi aldri har sett før. Serien tar sted 100 år før Star Wars: Episode I – The Phantom Menace og er beskrevet som en mørkere Star Wars-historie. Innspillingen startet sent 2022, så vi kan forvente premiere senest desember. Om den ikke dyttes til 2024.

I hovedrollen har vi Amandla Stenberg (Bodies Bodies Bodies) som spiller mot blant andre Dafne Keen (Logan), Jodie Turner-Smith (After Yang), Lee Jung-jae (Squid Game) og Dean-Charles Chapman (Game of Thrones).


Serier med nye sesonger

Nå over til serier som er tilbake med ny sesong.

Exit sesong 3

Exit av NRK
De fire finansmennene er spilt av Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger og Pål Sverre Hagen (Ingeborg Klyve/Fremantle)

Når: 2. mars
Hvor: NRK TV

Tiden har gått fort, men det føles som en evighet siden vi så sesong 2 av det turbulente og toksiske livet til finansgjengen i Exit. I slutten av 2021 bekreftet NRK sesong 3 av Exit og i august i fjor fullførte de innspillingen. Nå er vi klare for en ny runde med galskap.

The Mandalorian sesong 3 (Star Wars)

Dynamittduo (Disney+)
Dynamittduoen i The Mandalorian (Disney+)

Når: 1. mars
Hvor: Disney+

Hva som antageligvis er den beste og mest populære Star Wars-serien returnerer nå for sin tredje sesong. Selv om det er to år siden The Mandalorian sesong 2, er det ikke så lenge siden vi så Mando og Grogu. De var nemlig to av mange gjestekarakterer som dukket opp i The Book of Boba Fett. Sesong 3 av The Mandalorian fortsetter historien til dusør-duoen derfra.

For et serieår det blir for Pedro Pascal!

Yellowjackets sesong 2

Yellowjackets sesong 2 norge trailer sky showtime
Yellowjackets sesong 2 starter i mars (Showtime/SkyShowtime)

Når: 24. mars
Hvor: SkyShowtime

Denne nye nervepirrende serien fra Showtime er unektelig på topp 3-listen over beste serier i 2021. Yellowjackets fikk mye ros fra anmeldere og selveste kongen av horror Stephen King, så det er ikke rart vi får en ny sesong. Og til og med før premieren har serien fått grønt lys for en tredje sesong. Første sesong etterlot oss med mange spørsmål, og nå craver vi bare mer fra den mystiske coming-of-age-serien.

Loki sesong 2 (MCU)

Tom Hiddleston som Loki, Owen Wilson som TVA-detektiven Mobius M. Mobius (Marvel/Disney+)
Tom Hiddleston som Loki, Owen Wilson som TVA-detektiven Mobius M. Mobius (Marvel/Disney+)

Når: medio 2023
Hvor: Disney+

Loki er en av de beste MCU-seriene så langt. Et fartsfylt og gøyalt eventyr med Tom Hiddlestons Loki som introduserer konsepter vi bare så vidt har hørt om i MCU tidligere. I tillegg fikk vi første titt på Jonathan Majors i rollen som Kang the Conquerer eller en annen variant av den ikoniske Marvel-superskurken.

Det begynner å bli vanskelig å holde styr på tidslinjen i MCU. Spesielt når vi møter forskjellige varianter av alle karakterer. Kang skal være med i Ant-Man and the Wasp: Quantumania, så hvordan vil dette flettes sammen? Det blir spennende å se.

Ted Lasso sesong 3

Jason Sudeikis som Ted Lasso (Apple TV+)
Jason Sudeikis som Ted Lasso (Apple TV+)

Når: 2023
Hvor: Apple TV+

Andre sesong av den rolige og komiske fotball-serien Ted Lasso avsluttet ikke særlig hyggelig for AFC Richmond, og vi lengter etter å få vite mer. Veldig lite er delt rundt seriens fortsettelse, men vi kan forvente å se Ted, Beard og resten av laget tilbake i 2023.

Succession sesong 4

Succession sesong 3 (HBO Max)

Når: 2023
Hvor: HBO Max

Tredje sesong av Succession avsluttet med en sjokkerende beslutning av Logan Roy, og sesong 4 skal fortsette dramaet. Det er virkelig noe utrolig underholdende med å se på dysfunksjonelle og rike karakterer som må håndtere hverdagslige luksusproblemer. Vi får ikke nok av det!

The Crown sesong 6

The Crown sesong 5 season 5 trailer Netflix
Nye skuespillere: Elizabeth Debicki er Diana og Dominic West er Charles i The Crown sesong 5 (Netflix)

Når: TBA
Hvor: Netflix

Nå er det tid for å si farvel til en av Netflix’ mest populære serier noensinne. Det at The Crown avslutter på sin sjette sesong er egentlig ganske perfekt. Forrige sesong var svakere enn de fire første, men det betyr ikke at vi ikke gleder oss til avslutningen. Akkurat nå er det ingen detaljer rundt seriens siste sesong, men er forventet å ha premiere på slutten av 2023.

Serier vi håper å se i 2023:

Til slutt har vi en liten liste med serier vi håper har premiere i 2023. Hvis ikke, kan vi nok forvente å se de tidlig 2024.

The Sympathizer

Robert Downey Jr. som Tony Starks alias Iron Man i Avengers: Endgame (Marvel/Disney)
Robert Downey Jr. som Tony Starks alias Iron Man i Avengers: Endgame (Marvel/Disney)

Hvor: HBO Max

Serieskapere Park Chan-wook (aktuell med Decision to Leave) og Don McKellar (Den røde fiolinen) adapterer den Pulitzer-prisvinnende roman med samme navn. Den tverrkulturelle satiriske spionthrilleren følger den halvt franske, halvt vietnamesiske kommunistiske spionen The Captain (Hoa Xuande) de siste dagene av Vietnamkrigen. Inkludert i en full vietnamesisk rollebesetning spiller også Robert Downey Jr. forskjellige karakterer som antagonist i serien.

The White Lotus sesong 3

Jennifer Coolidge aka Tanya i The White Lotus 🤍 (HBO Max)

Hvor: HBO Max

Om premierene på de to første sesongene av The White Lotus har satt et eksempel, kan vi forvente at den tredje sesongen vil ha premiere på slutten av året. Men ingenting rundt premieren er annonsert ennå. Og hvor vil neste destinasjonen være? Det er nesten mer spennende enn annonseringen av nye James Bond.

Det er bare å smøre seg med tålmodighet. Disse filmene og seriene kan kanskje hjelpe på lengselen.

Euphoria sesong 3

Zendaya som Rue Bennett i Euphoria s02e08 (A24/HBO)
Zendaya som Rue Bennett i Euphoria s02e08 (A24/HBO)

Hvor: HBO Max

Er det for mye å håpe på en tredje sesong av det psykedeliske ungdomsdramaet allerede i 2023? Det er kanskje det, men vi krysser fingrene for at vi kan se fortsettelsen på slutten av året eller i hvert fall tidlig 2024. Inntil da, her er alt vi vet om fortsettelsen.

Vi kan trygt si at dette blir et gøyalt år med serier. De som er listet opp her er bare et utvalg av alle serier i 2023 (og noen potensielle). Kos deg!

Se også: Wednesday sesong 2 bekreftes av Netflix

Nyeste saker fra 730.no

Les mer