Hopp til hovedinnhold
Kars er breial som en bergenser (Petter Tran)

Videopremiere fra Kars: – Det er ikke noen i Norge som mestrer den stilen som meg

Førstkommende fredag slipper rap-stjerneskuddet Kars EP-en Aldri Loosin.

– Jeg trenger å få ut et prosjekt der jeg går litt hardere ut og viser hvor skapet skal stå, sier Amund Karseth alias Kars om slippet.

I kveld varmer han opp med videopremiere fra det Nado-produserte tittelsporet. Se verdenspremieren nedenfor!

Se videopremieren til Kars – «Aldri Loosin» via Alieer og YLTV:

Hvordan ble Aldri Loosin til, Kars?

– Jeg har brukt mye tid i studio i 2019, og 2020, og Aldri Loosin er et knippe av det. Når det gjelder denne EP-en handlet det om å finne de mørkere, mer rappete låtene. Jeg trengte å få ut et prosjekt der jeg viser hvor skapet skal stå og går mer breial ut.

– Etter å ha lyttet gjennom Aldri Loosin blir det ganske klart at det ikke er noen i Norge som mestrer den stilen som meg.

Er det et budskap eller en historie bak låtene?

– EP-en åpner med «Anthem» som på en måte er min homecoming: en stor låt med Vaular som handler om at vi er fete!

– «Aldri Loosin», titteltracket, handler om grinden og det å ikke begynne å gråte når ting butter men heller ta lærdom av det.

– «Banken» handler om hvordan jeg ser musikk fra et business-perspektiv. Uansett hva de sier om cash, så er det de digitale du vil ha – thats the real deal.

– «Tulling ser en bransje, ikke et marked».

– De to siste sangene handler om kjærlighet på en litt rar måte. «Lavish» med Nasrii handler om tidligere exer og hvordan jeg føler de ikke ønsker meg godt men heller er bitre. Ikke at det er sant, men det er konseptet på låten.

– «Stivner helt» handler om å ikke ha følelser for noen som har følelser for deg og at man må holde de på avstand fordi du vet du «kommer til å knuse dem til slutt om jeg må».

(Petter Tran)

Hva ønsker du å formidle?

– Vanskelig å svare på, jeg ønsker å ikke si for mye. Jeg bruker stemmen min og tekst for å skape en stemning, ikke nødvendigvis si noe. Jeg vil skape et miljø som mottakeren kan drømme seg bort i med bakgrunn i sitt eget liv. Derfor liker jeg ikke å ha for bastante temaer eller konkludere for hardt tekstmessig. Men en ting er sikkert: tekstene mine er langt smartere enn hva mange skulle trodd, om du klarer å tyde hva jeg sier er det et hav med referanser og betydninger i hver eneste bar.

Skiller de nye låtene seg fra det du lagde før?

– Absolutt, og det kommer musikken til Kars alltid til å gjøre. Jeg er svært produktiv, men sorterer sangene mine etter hvilke som passer sammen og forsøker å konseptualisere alt jeg driver med. Sounden er mørkere og mer breialt her, oser av at jeg er tilbake for fullt og ønsker å satse på musikken.

Fortsetter nedenfor

(Petter Tran)

Kars er noe så sjeldent som Oslo-artist signert hos Full Effekt Records i Bergen

Samarbeidet ble til etter at Amund alias Kars flyttet til vestlandshovedstaden og kom i kontakt med noen som drev med musikk.

– Da jeg først hørte Kars hadde jeg ingen anelse om hvem han var, men jeg hørte umiddelbart at han var bedre enn de fleste rapperne jeg hadde hørt i Norge. Det melodiske var fengende, leveransen var tight, i tillegg var skrivingen på et veldig høyt nivå, sier manager Girson Dias.

Kars har gitt ut to EP-er tidligere, men han regner likevel det kommende slippet som sin offisielle debut. 

– Jeg ser på det som en debut. Det er noe helt annet når man jobber med musikk på den måten som vi gjør nå. At den tidligere musikken ligger på Spotify har mye med at det har blitt så enkelt å slippe musikk der, men dette er en mer gjennomtenkt release, sier Kars.

Lille Tøyen-artisten lover en mørkere og mer breial sound på prosjektet. Etter det røper han at han skal gjøre noe helt nytt.

– Vi har et stort arsenal av låter nå og jeg prøver å konseptualisere og sortere slik at stilene blir riktig. Et hint til hva det neste jeg skal lage? «henter creden min på rap/ jeg henter lægene på pop».

Se også: Videopremiere fra Kars og Lars (Vaular)

Les mer