Hopp til hovedinnhold

Veronica Maggio: Svensk blondine som er vanskelig å please?

I Norge er det ikke bare hipsterschicks med store skjerf,  høye sneakers og ekstra musikkinteresse som liker svensk-italienske Veronica Maggio. 28-åringen fra Uppsala har fått et bredt, norsk gjennombrudd via popperlen «Måndagsbarn» og det like inkluderende albumet Och vinnaren är.

Blide svensker på vei hitover blir gjerne oppringt av 730.no (Heia Moneybrother), og mens Veronica egentlig var litt busy, fikk vi noen hyggelige minutter med henne på telefonen.

Albumet ditt er fra i fjor. Henger Norge litt etter?

– Norge er litt bak ja, haha, det kan man vel faktisk si. Det er innspilt i 2007-2008, og nå holder jeg på å skrive min neste skive.

Dine nye norske fans har kanskje ikke fått med seg 2006-debuten Vatten och bröd. Har du samme stil der?

– Nei. Da jeg slapp min andre skive, var jeg redd for at de som kjøpte mitt første album skulle tro at jeg var schizofren. Jeg synes de to er helt, helt ulike, så man trenger ikke like det første hvis man liker det andre, heller omvendt. Debuten er roligere, mer sober, laidback, nesten med viselåter. Jeg synger annerledes og har andre produsenter. Natt og dag. Da jeg gjorde Och vinnaren är tok jeg en 180.

Hvordan fikk du den litt neo-Motown-aktige stilen? Via pappa?

– Nei, der må jeg gi nesten all kred til produsenten Oskar Linnros (Kihlen fra Snook). Han er veldig glad i gammel soul, og har den verste katalogen. Jeg hører mye på slik musikk jeg også, men han skapte soundet.

På «Måndagsbarn» sier du at moren din kalte deg for en «discotjei», og at du ble født på en lørdag. Er det sant?

– Det stemmer, haha.

Så gøy ‘a.

– Ja, men da jeg skrev låten var jeg sur og irritert på meg selv. Jeg satt på en kafe og hadde ikke skrevet på mange uker. Det startet som en dagbok, hvor jeg skrev hva jeg hadde gjort, slik at jeg skulle skjerpe meg. Så ble det til en sangtekst. Jeg tenkte at navnet «Måndagsbarn» passet.

Hvilke norske artister er dine favorittartister?

– Eh…

Utenom a-ha.

– Haha, utenom a-ha? Det finnes vel mange. Du vet, det er noen år siden. Lene Marlin, Sondre Lerche… Men jeg vet ikke om noen nå. Jeg tar gjerne i mot tips.

Okay, her er et tips: Alexander Rybak.

– Ja, selvfølgelig. Alexander Rybak… Alle har vel hørt den låten.

Tekstene dine er ganske intense, med mye kjærlighet og kåtskap, noe som kommer spesielt godt frem på «Inget kan ändra på det», hvor du synger om å «gjøre slik som voksne gjør». Det er endel sex mellom linjene dine, ikke sant?

– Haha! (Ler og så sukker.) Det er det du som hører! Den låten der er den eneste snuskete låten på skiven. Jeg har prøvd å unngå kjærlighet og alt det andre, selv om det ofte ikke er så lett. Haha, du hører vel hva du vil høre. 

Hei, det spørsmålet er via en annen person. En jente faktisk… Men anywayz… Janteloven. Den er som du vet big deal i Norge. Gjelder den forsatt i Sverige? Vi tenker jo da på platen din.

– Ja, det var derfor jeg synes det var kult å kalle albumet Och vinnaren är, haha.

Du sitter på førsteplass på seierspallen og kjekker deg med gullmedaljen. Ganske cocky?

– Næh… Jeg har ofte dårlig selvtillit, og det er jo ment litt som spøk. Men det ble en baksmell da jeg ikke vant en eneste jævla pris for albumet, haha. Ingenting. Jeg satt igjen med halen mellom bena og var arg.

Vel vel. Du er iallefall en pen jente, det kan de ikke ta fra deg. Er du kresen når det kommer til gutter? På «Nöjd» klager du over dårlig ånde, tics, for lang, for kort, for smal, for bred. Er du så vanskelig å please i virkeligheten?

– Ja, litt faktisk, jeg kan være litt vanskelig, og jeg har vært ganske kresen. Men akkurat nå er jeg fornøyd med kjærlighetslivet.

Har du fått erfare norske gutter. Eller menn?

– Eh, vel, altså jeg har aldri hatt noen norsk kjæreste, så det er lite erfaring. Litt rart, siden jeg har bodd et år i Norge, men norske gutter er jo trivelige.

Last ned hennes nyeste album hos blant andre Platekompaniet og iTunes.

Veronica spiller på Sardin i Bergen i kveld, John Dee i Oslo lørdag 24. oktober og på Studentsamfundet i Trondheim søndag 25. oktober.

Oj, se Timbuktu som en yndig faun

Nyeste saker fra 730.no

Les mer