Verdens verste menneske: Oppfølgeren til Oslo 31. august tilbake i produksjon

11. jun 2020 kl. 10:42
Verdens verste menneske følger Oslo, 31. august: Anders Danielsen Lie i rollen som narkomane Anders (Motlys/Norsk Filmdistribusjon)

Verdens verste menneske følger Oslo, 31. august: Anders Danielsen Lie i rollen som narkomane Anders (Motlys/Norsk Filmdistribusjon)

Verdens verste menneske la midlertidig inn årene grunnet COVD-19.

I april måtte Joachim Trier avslutte innspillingen av filmen på ubestemt tid ifølge Montages. Men i august starter han og produsent Thomas Robsahm opp igjen.

Planen er fortsatt festivalpremiere i Cannes i 2021 (14. – 25. mai 2021), fulgt av norgespremiere senere på sommeren.

Ifølge Oslo Pictures er filmen en dramedie som avslutter Oslo-trilogien med Reprise (2006) og Oslo, 31. august (2011).

Regissør Joachim Trier har igjen skrevet manuset med sin partner Eskil Vogt.

Verdens verste menneske handler om 29-åringen Julie, som er sammen med den berømte, 15 år eldre tegneserieskaperen Aksel. Livet hennes dreier seg stort sett om hans liv. En kveld befinner Julie seg på en fest hvor hun ikke kjenner noen, men treffer Eivind, som er på hennes alder. Hun forlater Aksel til fordel for Eivind. Når hun et år senere får høre at Aksel har blitt alvorlig syk, besøker hun ham på sykehuset, og det dannes en ny tilknytning.

Joachim Trier (Oslo Pictures)
Joachim Trier (Oslo Pictures)

Mens de to første filmene i trilogien tar for seg henholdsvis vennskap og ensomhet, er den røde tråden i Verdens verste menneske å finne mening i kjærligheten, forteller NFI.

Renate Reinsve (Welcome to Norway, NRK-sitcom Nesten voksen) har her sin første hovedrolle (hun har en rolle som Renate i Oslo, 31. august), mens Anders Danielsen Lie spiller Aksel og er dermed tilbake med Joachim Trier.

Utenom trilogien har Joachim Trier også laget den mystiske thrilleren Thelma med Eili Harboe og Okay Kaya, og Louder Than Bombs med Jesse Eisenberg og Gabriel Byrne.

Broren til Joachim – Emil Trier – har noen usedvanlig flotte musikkvideoer på CV-en. Blant annet denne med russejenter fra Asker

Mer norsk film:

17 ting som er kult med Natt til 17.

Nettkino gir all streaming-fortjeneste tilbake til norske filmskapere