Hopp til hovedinnhold
SVENSKE SKARSGÅRD SETTER KLOVNER I DÅRLIG LYS SOM PENNYWISE? (WARNER)

Verdens klovneorganisasjon skuffet over Skarsgårds skumle klovn

SVENSKE SKARSGÅRD SETTER KLOVNER I DÅRLIG LYS SOM PENNYWISE? (WARNER)


Promoteringen av It, basert på Stephen King-romanen, har pågått siden i vår, med skrekkelig flotte bilder og smakesnutter av Bill Skarsgård som klovnen Pennywise.

Noen som ikke gleder seg til filmen er verdens offisielle klovneorganisasjon;
The World Clown Association. Presidenten Pam Moody er i alle fall i litt dårlig humør over neste måneds kinopremiere, som hun ifølge The Hollywood Reporter synes er ekstra upassende etter fjorårets trend med å kle seg ut som klovn og skremme folk. 
– Klovnekunsten er noe å ta vare på og nyte, skriver WCA i et skriv til sine medlemmer.

– Å bare ha på seg en gummimaske på Halloween gjør deg ikke til en klovn. (…) Unge barn bør ikke bli eksponert til skrekkfilmer som
It.


FINN FRA STRANGER THINGS VS. NY RAR TING (WARNER)
 


Pam, som utenom klovnekontoret lærer barn om brannfare via sin karakter Sparky the Firefighter Clown, mener It-originalen fra 1990 startet nedturen.
– Den introduserte konseptet om (Pennywise). Det er en science fiction-figur. Det er ikke en klovn og det har ikke noe å gjøre med profesjonelt klovneri, tordner Pam.
KLOVNESJEFEN PAM MOODY SIER AT KLOVNER IKKE ER SKUMLE (WCA)
 


Stephen King har fått med seg frustrasjonen fra klovnemiljøet, men forfatteren påtar seg ikke ansvar.

– Klovene er forbanna på meg, skrev han på Twitter tidligere i sommer.
– Sorry, de fleste er bra. MEN… barn har alltid vært redd for klovner. Ikke drep budbringeren på grunn av beskjeden.
 


Nye
It er regissert av argentinske Andrés Muschietti (Mama). Utenom den 27 år gamle svensken Bill Skarsgård som It alias Pennywise, så har gyseren også med 14 år gamle Finn Wolfhard fra Stranger Things, samt jevnaldrende Jaeden Lieberher (Showtime-serien Masters of Sex, hovedperson i den ferske floppen The Book of Henry med Naomi Watts).Se den solide traileren til Stephen Kings kommende It her

En ekte klovn er ifølge
Wikipedia en komisk artist som opptrer i et sirkus, en varieté eller lignende. Klovner spiller gjerne svært uintelligente, oppfører seg tungvint og klønete i alt de gjør, og reagerer barnslig.
Klovnefobi alias coulrofobi er en overdrevet frykt og sykelig angst for klovner. Dette er ikke uvanlig hos barn, og forekommer også blant ungdom og voksne. 1 av 7 opplever symptomer som er et utslag av coulrofobi.

Sliter du eller noen du kjenner med klovnefobi? Ring 800-DUM-KLOVN nå.
 
Se også: Ting du ikke la merke til i traileren til Stephen Kings It (hvis du ikke er supernerd) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer