Hopp til hovedinnhold
NICOLE MAINES SOM NIA NAL AKA DREAMER, MELISSA BENOIST SOM KARA DANVERS AKA KARA ZOR-EL AKA SUPERGIRL (THE CW)
NICOLE MAINES SOM NIA NAL AKA DREAMER, MELISSA BENOIST SOM KARA DANVERS AKA KARA ZOR-EL AKA SUPERGIRL (THE CW)

Verdens første transkjønnede superhelt debuterer

Historisk episode.

Tidligere i denne sesongen av Supergirl står CatCo-journalisten Nia Nal frem som transkjønnet.

I nattens episode «Blood Memory» reiser karakteren tilbake til sin hjemby, hvor vi får vite om bakgrunnen hennes… Og hennes kompliserte forhold til sin unike familie.

Kara alias Supergirl blir med på turen.

Episoden hvor Nia debuterer i drakten som Dreamer kommer 17. februar, men ivrig nok har The CW allerede lekket noen glimt av henne i en kliss ny teaser:

Den (mest) superdupre evnen til Dreamer er å se fremtiden i sine drømmer. Nia er i slekt med Nura Nal alias Dream Girl, som DC Comics debuterte allerde i 1964.

Den nye superhelten spilles av Nicole Maines, som vant over høyesterett da hun var 15 år, etter å ha blitt nektet å bruke jentetoalettet på skolen.

VG skrev om saken i 2013.

Nicole ble født som gutt, men har identifisert seg jente siden hun var 3.

Hun er med i HBO-dokumentaren The Trans List fra 2016 og den ferske Ester Brym-regisserte dokumentaren Not Your Skin.

I 2015 debuterte Nicole som skuespiller i sesong 7 av komedie-dramaserien Royal Pains og ble booket til Supergirl i fjor etter flere runder med audition.

Den nyeste episoden med Nia alias Dreamer er regissert av Shannon Kohli (Syfy-serien  The Magicians som twitrer at Nicole «er sinnssykt talentfull og en drøm (pun trolig intended) å jobbe med».

I andre roller i Supergirl finner vi blant andre Mehcad Brooks, Chyler Leigh, Jeremy Jordan og Calista Flockhart (alias Ally McBeal) som CatCo-grunnleggeren Cat Grant. I sesong 3 blir hun pressesjef for USAs president.

Se også: Grønt lys til serien Batwoman med Ruby Rose 

Les mer