Hopp til hovedinnhold
M TO THE G TO THE T TO THE M ELLER NEI M TO THE T SÅNN (COLUMBIA/SONY BMG)

Verdens første førsteplass ble i Norge

Det er ikke hver uke Brooklyn får slippe til øverst på den norske salgslisten, men denne uken klarte MGMT å debutere på førsteplass på VG-lista med sin nye singel. 

«Kids» er oppfølgeren til «Time To Pretend» og «Electric Feel» fra det oppskrytte (altså, skrytt opp i skyene alias kritikerrost) albumet Oracular Spectacular, og en av MGMTs soldater, Bjørn Erik Hagen, markedssjef for Columbia og Epic i Norge, forteller 730.no at låten har blitt en publikumsfavoritt blant fans over hele verden, men Norge er det første landet hvor den BK, NY-baserte gruppen når førsteplassen.

– Det er deilig å se se MGMT der de hører hjemme, sier Hagen i en epost, fulgt av et vennlig smilefjes laget av et kolon og en venstrevridd parentes.

Han understreker at de har jobbet med bandets album siden januar, som selv om radio og sjarmoffensiv på Hovefestivalen i sommer, innrømmer han at de fikk bra drahjelp Djuice og Telenors populære nettbutikker.

Video fra Hovefestivalen: MGMT, Lupe Fiasco, Panic At The Disco, Ida Maria, flere. – Før helgen gikk det ut en anbefaling fra Telenor, der «Kids» var en av låtene på listen. Tidligere har både Metallica og Marit Larsen oppnådd samme resultat blant annet som følge av slike anbefalinger. Samtidig viser dette at MGMT virkelig begynner å få et navn og anerkjennelse her til lands. 

(Navnet pleide for øvrig å være The Management.)

Videoen til «Kids» skal være rett rundt hjørnet, mens «Electric Feel», som franske Justice har remixet, pumpes på NRK P3.

«Electric Feel»:


Les mer