Hopp til hovedinnhold
Synne Vo med kanadiske Kiesza («Hideaway») på LIMPI i 2020 (Robin Bøe)

Verdens beste musikkskole? 5 ting du må du vite om LIMPI!

LIMPI søker nye studenter!

Vil du leve av å lage musikk? Er du klar for å jobbe beinhardt for å oppfylle drømmen? Da er kanskje Lillehammer Institute of Music Production and Industries stedet for deg.

For tredje år på rad søker LIMPI nå artister, produsenter og låtskrivere som vil forme fremtiden.

Her er 5 ting du må vite om superskolen!

1) Hos LIMPI lærer du fra de aller beste

Vil du jobbe med Bibi Bourelly som skrev «Bitch Better Have My Money» for Rihanna? Eller kanskje norske Andreas Schuller alias Axident, som står bak Justin Biebers «Company»?

Hva med Tor Erik Hermansen, Stargate-halvdelen som har produsert Grammy-nominerte hits som «Only Girl (In the World)» (Rihanna), «Firework» (Katy Perry) og «Irreplaceable» (Beyoncé)?

På LIMPI blir studentene veiledet av låtskrivere og produsenter i verdenstoppen. Ikke bare deler stjernene sin egen kunnskap via workshops, de deler ut konkrete arbeidsoppgaver og blir med studentene inn i studio.

Amerikanske Sarah Hudson (Katy Perry, Dua Lipa) med norske Andreas Schuller alias Axident (Justin Bieber, Jason Derulo) på LIMPI-besøk (Robin Bøe)

2) LIMPI er ettårig, praktisk og jobber tett med musikkbransjen 

Målet med LIMPI er at du skal være klar for å jobbe fulltid med musikk etter et intensivt år.

Men allerede under studiet jobber du direkte med bransjen. Låter studentene skriver kan bli brukt som vinnerlåt i Idol, eller vurdert av artister som Sam Smith, Little Mix og Lil Nas X.

LIMPI har en praktisk tilnærming, det er ingen prøver og eksamener, men du lærer det du trenger å vite om business-delen av musikkbransjen.

Effektiviteten gjør at studentene klarer å ferdigstille flere låter i uken.

3) LIMPI er internasjonal og anerkjent 

Folk fra hele verden søker seg inn til LIMPI. Skolen har fått spesielt mye oppmerksomhet i USA, og i årets kull finner vi flere amerikanske supertalenter som droppet ut av college for å komme til Lillehammer.

Det sier litt om hvor høyt nivået er. Ikke bare kan du lære av de beste mentorene i verden, klassekameratene dine er også 100 % rå.

Det finnes mange musikkskoler, men LIMPI er det beste alternativet i verden for låtskrivere, artister og produsenter som virkelig vil satse.

Aller flest søkere får LIMPI fra USA (Robin Bøe)

4) Noe for alle 

Hvert LIMPI-kull består av 16 artister, 16 låtskrivere og 16 produsenter.

Noen vil fokusere på egen artistkarriere, andre vil helst skrive eller produsere for andre. Eller litt av alt. Hva du vil gjøre er opp til deg.

LIMPI er perfekt for de som vil lage hits, men du trenger slett ikke å ha pop som din sjanger for å gå på skolen. Gjennom året jobber studentene med en rekke ulike sjangre, noe som gir variasjon i CV-en og en bredere kompetanse.

5) Slik jobber studentene 

Uken starter med en gjennomgang av forrige ukes oppgave(r). Låter spilles av i plenum, og studentene får tilbakemelding fra mentor.

Så er det tid for en «masterclass» med en ny mentor eller foreleser. Da 730 var på besøk ga Tor Erik Hermansen fra Stargate studentene en oppgave i samarbeid med en av verdens hotteste artister. Mer om det senere!

Så settes studentene sammen i små grupper (som regel én produsent, én artist og én låtskriver), og de går i studio for å jobbe med oppgaven. Der blir de ofte værende til det er leggetid.

Gjennom uken veiledes gruppene av lærere og mentorer, før det er tid for å vise frem det de har laget neste mandag.

Tor Erik Hermansen fra Stargate blir med LIMPI-studentene inn i studio for å jobbe (Robin Bøe)

Høres LIMPI ut som drømmeskolen? Det synes vi også!

LIMPI 2020/2021 har nå åpnet for søkere. Det eneste du trenger å sende inn er noe musikk du har laget.

Søk på LIMPI 2020/2021 her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer