Hopp til hovedinnhold
Beyonce Azealia Banks Jay-Z Rihanna Instagram Story Cowbow Carter
Azealia Banks har mye på hjertet om Beyoncé (Instagram)

Azealia Banks serverer lang tirade om Beyoncé på Instagram

Velkommen til Azelia Banks’ TED Talk.

Det er ikke bare Erykah Badu som har et problem med Beyoncé i anledning artistens nye album.

Azealia Banks, som har som vane å dele sine meninger om alt og alle selv om ingen ber om det, skriver nå et lengre essay på Instagram Story hvor hun langer ut mot dronningbien.

Det startet smått med at artisten ikke er særlig imponert over albumtittelen COWBOY CARTER. Hun synes Bey kunne vært litt mer kreativ.

Herfra baller det på seg og Azealia Banks serverer en skriftlig TED Talk. Hvor hun også drar Jay-Z, Rihanna, Mumford & Sons og Foo Fighters.

Azealia Banks (Instagram/azealiabanks)
Azealia Banks (Instagram/azealiabanks)

Først og fremst skriver Harlem-rapperen at hun skjemmes over at Beyoncé går fra «BLACK PARADE» til det hun omtaler som «dette pick me-opplegget».

Videre kritiserer hun artisten for å bare samarbeide med hvite kvinnelige artister. Ifølge Azelia er dette kvinner som «er så sjalu på deg, men som har en lang historie med å sabotere karrieren til kvinner som ikke er hvite».

Hun mener også at Beyoncé cosplayer som en hvit kvinne selv, og gir henne kallenavnet Whiteyonce Donatella Bianca Bardot.

«Du forsterker den falske retorikken om at countrymusikk er en kunstform som oppsto etter borgerkrigen. Derav forsterker du også ideen om at det ikke er rasisme/segregering/slaveri/vold/tyveri/massakre/pest/manifester din skjebne galskap som ligger bak uttrykk som «Stolt av å være amerikaner» eller «Gud velsigne USA».»

Azealia Banks synes også at Beyoncé fremstår kjedelig og bare opptatt av å være pen.

Erykah Badu Beyonce Jay Z COWBOY CARTER albumcover
(Instagram/beyoncé)

Noe hun gir ektemannen Jay-Z skylden for.

«Ugh, det gjør meg trist at Jay-Z skal overstrategisere alt ved Beyoncé. Til et punkt hvor det åpenbart er hans innflytelse og ikke den ekte Bianca Bardot… Noen må fortelle Jay-Z at strategiene hans er corny og Beyoncé har bedre ideer. :(»

Hun setter dog av et avsnitt for å gi han æren for å ha gjort Rihanna til en superstjerne.

«Jeg skal anerkjenne at han klarte å gjøre en egentlig veldig uinteressant Rihanna til en av verdens største stjerner, men han floppet med Rita og Meg.»

Beyonce Cowboy Carter Azealia Banks
(Parkwood Entertainment)

Deretter beveger hun seg tilbake til Bey, og skriver at hun ikke fortjener å være den første svarte kvinnen som får førsteplassen med en countrylåt.

«Sis, jeg er lei for det. Men det er ingenting monumentalt ved det. Hadde du laget en bra countrysang… Å bli nummer 1 bør være en overskrift uten den rare rase-delen. Men liksom, Kelsi Ballerini og Carrie Underwood har bedre sanger enn hva enn de kvalmende lille Bey på prærien-greiene er som foregår.»

Videre klarer hun å blande inn både Mumford & Sons og Foo Fighters. Hun mener Mumford & Sons blir portrettert som «svette, fettete tapere fra borgerkrigen» og at Foo Fighters suger – i likhet med bandnavnet deres.

Før hun til slutt endelig avslutter med at «Rihanna bør være på denne plata jeg sverger».

Les hele tiraden til artisten nedenfor. Hvis du orker.

(Instagram/azealiabanks)

Se også: – Si noe Jay. Skal du virkelig la denne kvinnen og disse biene gjøre dette mot meg?

Les mer