Hopp til hovedinnhold
FRIDAY THE 13TH (UNITED INTERNATIONAL PICTURES)

Velkommen til Crystal Lake

I 1980 begynte folk å gråte i kinosalene da den første Friday The 13th ble vist. Historiene om Jason Voorhees, gutten som druknet under et leirskolopphold hvor de ansvarlige ungdommene var mer opptatt av å ha sex enn å passe på, har etterhvert blitt ekstremt mange, med varierende resultat.

Men den kommende, ellevte delen av Friday The 13th har fått fansens blod til å bruse i fryd. Kanskje fordi folkene bak prosjektet garanterer ekstreme doser. Ikke bare med gørr.
Produsent Brad Fuller, som hadde stor suksess med sin nye versjon av The Texas Chainsaw Massacre med Jessica Biel i 2006, er klar med sin nypolerte klassiker i februar. Mannen med masken er fortsatt en viktig del av Friday The 13th, men Fuller er ærlig overfor Bloody Disgusting og beskriver nakenscenene som endel av filmens «DNA».

– I en Friday The 13th-film vil vi at publikum skal le og ha det gøy, men samtidig bli redde. Så i denne filmen er det tonnevis med sex, det er tonnevis med nakenscener og det er mye narkotika, drikking, og forhåpentligvis blir volden jevnet ut med at kidsa kommer opp i morsomme situasjoner, at de sier eller gjør morsomme ting.

Pussig nok var noe så ukomplisert som bar hud som ble den største utfordringen for den nye Jason-runden.
– Ærlig talt, det var noe av det vanskeligste ved filmen, fordi hotte, bra, kvinnelige skuespillere er ikke så interessert i å ta av seg klærne. Heldigvis fant vi noen som var villige til å gjøre det, forklarer den ærgjerrige Hollywood-mannen.

Humor er som sagt også viktig, da via «gladvold», i motsetning til den nyere skrekksjangeren som blant annet Saw-serien har fått populær.

– Jeg er ikke et stort fan av «torturporno», jeg vet betegnelsen ikke engang er inn lenger, men jeg savner grøssere fra da jeg var ung. Jeg husker jeg snek meg inn på Friday The 13th Part II og det var så moro… skummelt og moro.

En snill versjon av den nye, offisielle traileren til Friday The 13th:


Den prisbelønte traileren til første Friday The 13th, voicet av legenden Don LaFontaine:


Mash-up: Skulk med stil alias Ferris Bueller’s Day Off vs. Friday The 13th:

Jasons kinky kollega får også nytt liv.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer