Hopp til hovedinnhold
Brrrrr ❄️🔥 (Gitte Paulsbo/Nora Streams)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Fredager bugner av kliss ny musikk.

Ikke minst fra Norges mange artister.

I denne spalten velger vi ut noen av disse nye singlene – innen flere sjangere.

Arif «Eskimoblod»

Kaldt hjerte, heit låt. Det er bare to år siden Meg og deg mot alle, men vi har ventet, bro. Jaggu føles det godt med ny musikk fra unge Salum! Her med sertifisert Loveless-flinkis Filip K på beaten, co-skrevet av Jesper Jenset og Omar fra Kastel. Storslagent og catchy, men ikke noe svett sommerhitforsøk; Arif holder det ett tusen. (Se ham live & lit på H&M Loves Music under Musikkfest i Oslo på lørdag.)

 

Julie Bergan «Outlaw»

Det er bare to uker siden vi fikk ny låt med hele Norges Julie. (Den har allerede over 4 milli hos Spoti.) Men Skien-stjernen er allerede tilbake. Denne gangen sammen med flashy Stavanger-far kid joki på produksjonen. (Som 20-åring var han med å lage Britney Spears’ T.I.-gjestende «Tik Tik Boom».) Norske JB synger at hun er farlig – og hun ser ikke safe ut på coveret. Another one!

 

Morgan Sulele med OnklP «Helt ærlig»

Aaaah. Endelig noen nordmenn som flipper «Informer»; debutsinglen til jamaikanske kanadiske Snow, som var nummer 1 på Billboard Hot 100 i syv uker på rad i 1993. Ærlig, håper Magnus, Pål og produsent Erik Smaaland alias DJ Fistmagnet skal spille på VG-lista og at de da stiller med Snow på Rådhusplassen <3

 

Lokoy feat. Safario «Baby Blue»

Bassisten i Sløtface holder koken som soloartist. Multitalent-Lasse teamer her opp med Holmestrand-hotboy Safario og resultatet er en fresh, stilig, litt kokkelimonke godbit. Jaden Smith på remixen, takk.

 

AURORA «A Different Kid of Human»

Minimalistisk, men likevel mye. Vakkert og ute av denne verdenen. Mothership will take you on higher, HIGHER! Klassisk Aurora Aksnes, her med hjelp fra sin bergenske, arbeidsnarkomane, Island-signerte kollega Askjell Solstrand alias Askjell.

 

Kråkesølv «Hundre runda rundt sola samles i ett sekund»

Nesten tre år etter Pangea er Bodø-kvartetten tilbake – og det kommer gøtt med. Slowdance til denne på nach i kveld + spill litt luftgitar.

 

Hazel «Hollywood Hills»

Det er lenge siden vi har hørt en norsk, lang, svulstig ballade om Hollywood-åsen, men Caroline Teigen er modig nok. Ordet på gatene er dessuten – gulp – at sangen kommer med i The Hills: New Beginnings med Audrina Patridge, Brody Jenner, Heidi Pratt og Spencer Pratt og resten av de ikoniskene skapningene.

Ferdinand «Down for It»

WTF. Svulstig, men på en annen måte? Debutanten sampler toalett som trekkes ned og synger at han er veldig hypp på kos. Vi tipper at denne alternative, brunstige sangen/sangeren er et syn live.

 

Ylva «Grow Up»

Yung Olaisen vil ikke vokse opp til en vanlig 9-5 med Fjordlands til middag. Hvis den 18 år gamle sangpåfuglen fra Vågsbygd fortsetter å slippe slike perler, slipper hun det. Lett. Låten er skrevet med Eirik Tilleri (Hkeem), svenske Erik Hassle, amerikanske The Futuristics og Carlie Hanson, mens vårt kongerikets egen allsidige Earwulf alias Thomas Eriksen har musikalsk regi.

 

TIX «Jeg vil ikke leve»

Russemusikkpurister vil bli skuffet ettersom Paradise Hotel-prinsen Andreas Haukeland her går pop. Men lell; fansen vil stort sett gi tommelen opp. Tittelen er dyster og Bærums-gutten røper at han kontaktet Gud uten hell. Men dropp bekymringsmeldingen. Han synger også at han ikke vil dø. Følelser kommer og går, akkurat som forhold, og dette er feel-good-sang om kjærlighetssorg. Skrevet og produsert selv 💅🏻 (PS: Litt juks; denne norske sangen kom ikke i dag, men på onsdag.)

THROWBACK: Se MGPjr-audition med Astrid Smeplass (9)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer