Hopp til hovedinnhold
ETTER MANGE ÅR I UNDERGRUNNEN, FYKER HOWL HØYT OPP (FOTO: JOAKIM ANDREASSEN/EMI) 

Våte oppfylte norske rockedrømmer

ETTER MANGE ÅR I UNDERGRUNNEN, FYKER HOWL HØYT OPP (FOTO: JOAKIM ANDREASSEN/EMI) 


Snakk om våt rockedrøm.

 
Etter å ha sluppet sitt debuten Higher Class Of Lush på sin eget etikett i oktober i fjor, ble Oslo-bandet Howl tatt i mot med åpne radioarmer av P3, som satte singelen «Repeater» i rotasjon tre dager etter at utgivelsen kom i salg.

Snakk om en våt musikkselskapsdrøm.

 
Tøyen-guttas sexy buzz boostet seg til topps under årets by:Larm-festival i hovedstaden i februar, hvor representanter fra EMI fikk bekreftet at bandet hørtes like bra ut på scenen som på skive, og i begynnelsen av juni bekreftet Howl (på sin Myspace) at de hadde signert med det store selskapet, som altså fikk et album med på kjøpet.

Kritikerroste Higher Class Of Lush er nå gitt ut på nytt, med nye versjoner av noen av låtene, i regi av David Bianco, som har blant andre Madrugada, Teenage Fan Club og Primal Scream på sin CV. Bandet forteller 730 at sistnevnte er noen av deres personlige favorittgrupper, i tillegg til at de er veldig glade i Rolling Stones, spesielt perioden 1968-73.
 
Selv beskriver de debutalbumet som lyden av 70-tallsmusikken de hørte på i tenårene, mikset med impulser fra nyere indierock.


NRK-opptak fra Howls konsert på Rådhusplassen i sommer:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer