Hopp til hovedinnhold

Vant Melodi Grand Prix med dancehall

Her er den tyske MGP-vinneren og det svenske bidraget.

Nå som Grand Prix endelig er blitt stuerent i Norge igjen, er det ikke måte på hvor mange mer eller mindre kredible artister som skal hive seg på bølgen.

Noe skikkelig hip-hop/dancehall-artister har vi ikke hatt ennå, though (hvis vi ser bort fra «Vi skal på paaaaaarty», og det gjør vi).
Danchall-greiene kan vi trygt overlate til Sverige og Tyskland.

Først ut, Sverige.

Rigo er kjent som selector (DJ) i det legendariske, svenske soundsystemet Topaz, som har mye av æren for dancehallens enorme popularitet hos søta bror.
Ikke nok med det, han er vel egentlig mer kjent som en del av G-funkpionerer gone eklektiske urbanstjerner Infinite Mass.
På årets Grand Prix-bidrag har han med seg den NYC-baserte jamaicaneren Red Fox, kjent fra en del hip-hop/ragga-låter som ble spilt på NRS på P3 på 90-tallet, og nå medlem i Shaggys Big Yard Crew.
De ramlet egentlig ut av konkurransen for et par uker siden, men er en av de heldige til å få en ekstra sjanse denne helga.
Sjekk «I Got U« sin offisielle video:


Jada, det er jo ikke noen skikkelig dancehall-låt, men står trygt planta i jamicansk croone-tradisjon.
Tyskland tar den lengere ut, som venta.
Peter Fox er frontfigur i Tysklands største hjemlige reggaesuksess (nei, det er ikke Gentleman), Seeed fra Berlin, og står bak mange produksjoner for Germaica Records (Tanya Stephens «It’s A Pity», anyone?).
Jommen er han ikke ansvarlig for en beat eller to på mitt kommende album.
Han vant uansett den tyske Melodi Grand Prix med låta «Schwarz Zu Bleu» for et par uker sida. Ikke verst. Så får vi se om ikke Norge kommer etter.
Videoen til Peter Fox’ MGP-vinnerlåt:


Bonusbeats:

Seed «Music Monks»:


Peter Fox «Alles Neu»:


Infinite Mass «No. 1 svartskalle»:


Infinite Mass «Caught Up In Da Game» (G-funk fra ’97):


Les mer