Hopp til hovedinnhold
14 romantiske filmer du kan streame til valentinsdagen
Trenger du filmstips? (Warner Bros)

Valentinsdagen: 14 romantiske filmer du kan streame 💘

Feirer du valentinsdagen hjemme? Kom i stemning med disse filmene!

14. februar er rett rundt hjørnet, og enten du er singel eller i et forhold finnes det vel ikke en mer perfekt anledning for en skikkelig romantisk film?

Det er bare å finne frem popcorn og hjerteformet sjokolade.

Her er 14 romantiske filmer du kan streame nå!

Tilgjengelig hos Netflix:

Notting Hill

Denne romantiske klassikeren fra 1999 er muligens den perfekte filmen til valentinsdagen. Julia Roberts og Hugh Grant sjarmerer i hovedrollene som Hollywood-stjernen Anna Scott og bokhandleren William Thacker, som finner sammen ved et helt tilfeldig møte. Notting Hill er regissert av Roger Michell.

Dirty Dancing

Nok en klassiker du kan streame på kjærlighetens dag. I Dirty Dancing møter vi Frances «Baby» Houseman (Jennifer Grey), som tilbringer sommerferien på feriestedet Kellermann’s Mountain House. Der møter hun danseinstruktøren Johnny Castle (Patrick Swayze). Det oppstår raskt en langt fra problemfri romanse mellom de to. Emilio Ardolino har regissert den romantiske musikkfilmen fra 1987.

How to Lose a Guy in 10 Days

I denne romantiske komedien fra 2003 møter vi Andie Anderson (Kate Hudson), som har ti dager på seg til å skrive en artikkel om hvordan hun får en mann til å falle for henne. Deretter gjør hun alle feilene som får han til å dumpe henne. Men det blir ikke bare enkelt når den utvalgte er kjekkasen Benjamin Barry (Matthew McConaughey). Donald Petrie har regissert How to Lose a Guy in 10 Days.

To All the Boys I’ve Loved Before

Om du foretrekker mer moderne romantiske filmer, er kanskje To All the Boys I’ve Loved Before fra 2018 noe for deg? I denne Susan Johnson-regisserte Netflix-filmen følger vi 16 år gamle Lara Jean Covey (Lana Condor), som får livet sitt snudd på hodet når de hemmelige kjærlighetsbrevene hennes blir sendt ut til alle guttene hun har vært forelsket i – deriblant Peter Kavinsky (Noah Centineo). Alle tenåringers verste mareritt?

Om filmen faller i smak kan du jo like gjerne se de to oppfølgerne To All the Boys: P.S. I Still Love You (2020) og To All The Boys: Always And Forever (2021) også?

Grease

Denne romantiske musikalen fra 1978 garanterer sommerfugler i magen. Når Danny Zuko (John Travolta) og Sandy Olsson (Olivia Newton-John) møter hverandre i sommerferien oppstår en aldri så liten sommerromanse – men det de ikke vet er at de begynner på samme skole til høstenDet er Randal Kleiser som har regissert Grease.

Tilgjengelig hos Viaplay:

Dear John

Det skal godt gjøres å komme seg gjennom denne filmen uten å felle minst én tåre. Dear John handler om Savannah Curtis (Amanda Seyfried) og John Tyree (Channing Tatum) som blir hodestups forelsket etter at de tilfeldigvis møtes på stranden. Romansen blir likevel ingen dans på roser når John snart må tilbake til militæret… Dramedien er regissert av svenske Lasse Hallström, og ble utgitt i 2010.

 

Call Me by Your Name

I denne romantiske dramafilmen fra 2017 spiller Timothée Chalamet og Armie Hammer hovedrollene. Handlingen er satt til Italia i 1983, der den unge studenten Elio møter den sjarmerende amerikaneren Oliver – og forholdet deres utvikles sakte, men sikkert i en romantisk retning. Italienske Luca Guadagnino har regissert.

 

Tilgjengelig hos Amazon Prime Video:

Sylvie’s Love

Mens Sylvie har sommerjobb i platebutikken til faren i New York på 50-tallet, har hun en romanse med butikkmedarbeideren Robert. Når de tilfeldig møtes igjen fem år senere, er gløden fortsatt like sterk som under sommeren i platebutikken. Men alt går ikke helt etter planen, og kjærligheten krever stor innsats. 2020-favoritten har Tessa Thompson og Nnamdi Asomugha i hovedrollene, mens Eugene Ashe har regissert, skrevet og produsert.

Tilgjengelig hos Disney+: 

10 Things I Hate About You

Enten du har sett denne filmen før eller ikke, er det på tide å se den igjen nå! Heath Ledger og Julia Stiles som Patrick Verona og Katarina Stratford er som skapt for denne romantiske komedien fra 1999. Relasjonen deres starter når faren til Katarina ikke vil la lillesøsteren gå på date mindre hun også begynner å date. 10 Things I Hate About You baseres på komedien The Taming of the Shrew av William Shakespeare fra 1590-tallet, med Gil Junger som regissør.

 

Runaway Bride

Nok en god romantisk film fra 1999 er Runaway Bride, med Julia Roberts i hovedrollen som Maggie Carpenter. Hun har forlatt brudgommen ved alteret hele tre ganger tidligere, men vil hun også gjøre det med sin fjerde forlovede? Garry Marshall har regien.

 

Moulin Rouge!

Denne romantiske filmmusikalen fra 2001 er et annet godt filmvalg på valentinsdagen. I Moulin Rouge! møter vi den unge poeten Christian (Ewan McGregor) som faller for kabaret-stjernen Satine (spilt av Nicole Kidman) på Moulin Rouge i Paris, men han er ikke den eneste som har et godt øye til henne… Mektige musikk og enda mektigere scener – Moulin Rouge! er alltid verdt et gjensyn. Filmen er regissert av Baz Luhrmann.


Tilgjengelig hos HBO Max:

Valentine’s Day

Den stjernespekkede filmen Valentine’s Day må med på listen – selv om anmelderne slakter den 🙂 Rollebesetningen består av blant annet Julia Roberts, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Taylor Swift, Bradley Cooper, Jessica Alba, Jamie Foxx og Taylor Lautner. Hele gjengen er involvert i små historier som krysser hverandre, inspirert av britiske Love Actually (2003). Valentine’s Day er regissert av Gary Marshall.

The Notebook

Listen er heller ikke komplett uten The Notebook fra 2004. Filmen handler om en mannlig pasient på et eldrehjem som forteller en kvinnelig pasient om sitt livs store kjærlighet, ved hjelp av minner han har skrevet den i den gamle notatboken sin. Ryan Gosling og Rachel McAdams bringer historien til live i rollene som det unge paret. Regissert av Nick Cassavetes.

Tilgjengelig hos NRK: 

Bonus: Frida – med hjertet i hånden

Vi ville gjerne ha med norske Frida – med hjertet i hånden på listen. 

Den Berit Nesheim-regisserte perlen fra 1991 handler om 13 år gamle Frida, spilt av Maria Kvalheim. Når hun oppdager boken Om kjærlighet, av psykoanalytikeren Erich Fromm, forsøker Frida å forbedre kjærlighetslivet til både moren og vennene sine. Dessverre er ikke filmen om Frida tilgjengelig hos noen streamingtjenester akkurat nå. Men NRK har serieversjonen i sitt arkiv – sjekk den ut her.

Populære Frida ble både serie, film og bok (Teamfilm)

Ikke perfekt for valentinsdagen, men spennende likevel: Ny serie basert på en sjuk, sann historie

Nyeste saker fra 730.no

Les mer