Hopp til hovedinnhold
Netflix-filmen Blonde Marilyn Monroe norge Ana de Armas Netflix NC-17 Some Sexual Content
Ana de Armas som Norma Jeane Mortensen alias Marilyn Monroe (Netflix)

Netflix-filmen Blonde: Ana de Armas som Marilyn Monroe – se trailer

Netflix-filmen Blonde med Ana de Armas, produsert av Brad Pitt, har fått første trailer. Se den nedenfor.


OPPDATERT: Blonde blir møtt med 14 minutters applaus (!) etter premieren på filmfestivalen i Venezia. Ingen andre filmer så langt på festivalen kan matche dette. Bones and All med Taylor Russell og Timothee Chalamet fikk nesten 10 minutters stående applaus.

https://twitter.com/adafiles/status/1567979199906086912

Ana ble også rørt i forkant på pressekonferansen.

Les forrige sak nedenfor.


Twitter koker av folk som er misfornøyde med at kubanske Ana de Armas spiller Marilyn Monroe.

Blant annet fordi hun er latina – og fordi de mener at aksenten ikke høres amerikansk nok ut. Samt at hun ikke mestrer den pustende stemmen som Marilyn er kjent for. Ikonets representanter hos Marilyn Monroe Estate har ikke gitt sin velsignelse til den Andrew Dominik-regisserte filmen, som blander fiksjon med virkelige hendelser. Men i dag gir de sin støtte til Ana de Armas.

Blonde Netflix ana de armas marilyn monroe accent cuban spanish

(Netflix)

– Marilyn Monroe er et enestående Hollywood- og popkulturikon som overskrider generasjoner og historie, sier Marilyn Monroe Estate-sjefen Marc Rosen i en uttalelse.

– Enhver skuespiller som trer inn i den rollen vet at de har store sko å fylle. Basert på traileren alene, ser det ut til at Ana var et godt casting-valg fordi hun fanger Marilyns glamour, menneskelighet og sårbarhet. Vi gleder oss til å se filmen i sin helhet!

Ifølge Variety har Ana de Armas jobbet hardt og lenge med å få Blonde-rollen som Marilyn til å sitte så bra som mulig. – Det tok meg 9 måneder med dialekt-coaching og øvelse og litt ADR (Automated Dialog Replacement) [for å få riktig aksent]. Det var ren tortur, så slitsomt. Hjernen min ble stekt, forteller hun til The Times i et intervju gjort i forkant av klagene på nettet.

Andrew Dominik forteller dog at filmen ikke ha mye dialog, ettersom han her ønsker å fortelle via bilder. Det lyder som en artsy affære. Regissøren kaller Blonde for en «dristig ny måte å forestille seg Marilyn Monroe-historien» som en «ikke konvensjonell, men sansemessig og emosjonell opplevelse». 

Mer om Marilyns såkalte breathy voice i snutten nedenfor.

(Når Cambridge Dictionary forklarer ordet «breathy», bruker de Marilyns stemme som eksempel.)

Filmtraileren, som gjør mange irriterte, ser du under.


Netflix-filmen Blonde blir trist.

Ana de Armas Adrien Brody Blonde Marilyn Monroe norge Netflix NC-17 Some Sexual Content

Ana de Armas som Marilyn Monrore, Adrien Brody som ektemannen Arthur Miller (Netflix)

– Jeg orker ikke å gjøre enda en scene med Marilyn Monroe… Marilyn eksisterer ikke. Når jeg kommer ut av garderoben min er jeg Norma Jeane. Jeg er fortsatt henne når kameraene ruller. Marilyn Monroe eksisterer bare på skjermen.

Mange er spente om kubanske Ana de Armas skal klare California-aksenten til Norma Jeane Mortensen alias Marilyn Monroe. De lærde strides om hun her treffer blink når hun sier disse linjene i Blonde. Men Ans jobber i alle fall for å forsvinne inn i rollen. Med én tåre sittende på kinnet. Scenen danner utgangspunktet for første fulle trailer, akkompagnert av glimt hvor livet hennes som ser ut til å falle sammen. Om filmen holder mål i sin helhet finner vi ut 28. september da den har premiere hjemme i stua.

Netflix-filmen Blonde skulle først ha Oscar-vinneren Jessica Chastain i rollen som Hollywood-ikonet, for så å gå til Ana de Armas. For noen best kjent som James Bond-baddie Paloma i No Time to Die.

Marilyn Monroe Netflix Ana de Armas James-Bond-007-Paloma-i-No-Time-to-Die-

Ana de Armas som Bond-jenta Paloma i No Time to Die (MGM)

(Og eksen til Ben Affleck, som hun ble sammen med da de filmet erotiske Deep Water. Kort tid før han gikk tilbake til eksen.)

Etter en traumatisk barndom ble Norma kjent som Hollywood-it-girl Marilyn Monroe. Mens superstjernen skinte på lerretet og Instagram i ukebladene, var privatlivet hennes fylt med ulykkelig kjærlighet, utnyttelse, misbruk og dop.

Blonde er biografisk fiksjon, hvor deler av Marilyns virkelige liv blandes med oppdikting. Filmen er basert på den 700 sider lange romanen Blonde av Joyce Carol Oates, som ble til filmen med samme navn i 2001 med Poppy Montgomery som Marilyn.

Fun fact: Dette er den første Netflix Original som har aldersgrense NC-17 – altså «No One 17 and Under Admitted». Litt lettere sagt: Aldersgrense 18 år.

Blonde Marilyn Monroe Ana de Armas Netflix NC-17 Some Sexual Content

Blonde (Netflix)

Ikke fun fact: Marilyn Monroe døde 36 år gammel. (Offisielt som følge av en overdose sovemedisin. Men det er mange ubesvarte spørsmål omstendighetene rundt hennes død – og mange bøker med diverse konspirasjonsteorier.)

Blonde er produsert av Brad Pitt.

Han og regissøren Andrew Dominik har laget biopic sammen før. Brad har hovedrollen i Andrews The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford fra 2007, produsert av skuespillerens selskap Plan B.

Ana spiller mot blant andre Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel, Julianne Nicholson og danske Caspar Phillipson i rollen som John F. Kennedy. København-mannen spiller også JFK i 2016-filmen Jackie med Natalie Portman.

Blonde Caspar Phillipson John F Kennedy JFK Jackie Marilyn Monroe Ana de Armas Netflix NC-17 Some Sexual Content

Throwback: Caspar Phillipson som John F. Kennedy aka JFK i Jackie med Natalie Portman fra 2016 (Fox Searchlight)

Blir Netflix-filmen Blonde bra?

Andrew, Brad og Ana bør vite hva de gjør. Eller får vi enda en Netflix Original som er fort glemt terningkast 3-4? Problemet til streameren er at de nå produserer for mange filmer – for raskt. I 2015 laget Netflix to filmer, mens de i 2016 laget 16… I år lager de over 100 filmer.

Netflix bruker 2 milliarder kroner (!) på første film i sin nye franchise The Gray Man: Er filmen fet?

Ana de Armas Xavier Samuel Evan Williams Adrien Brody Blonde Marilyn Monroe norge Netflix NC-17 Some Sexual Content

BTS fra Blonde med Ana, Xavier Samuel og Evan Williams – som spiller Charles Chaplin Jr. og Edward G. Robinson Jr. (Netflix)

Les også: Jamie Campbell Bower fra Stranger Things åpner opp om avhengigheten

PS: Traileren bruker en pitchet ned versjon av Carol Channing-klassikeren «Diamonds Are a Girl’s Best Friend» fra Broadway-stykket Gentlemen Prefer Blondes fra 1949. Fire år senere fremførte Marilyn Monroe en coverversjon i filmatiseringen med samme navn. (Ja, Hollywood har resirkulert IP siden dag én.)

Les også:

Sydney Sweeney er Emmy-nominert for to TV-serier samtidig: Men hevder at hun ikke har god nok råd til å ta seg fri 🤔

Les mer