Hopp til hovedinnhold
HENRIETTE VANT PRIS FOR ROLLEN SOM CAMILLA I ROVDYR (EUFORIA)

– Utrolig morsom beskjed å få

Da Rovdyr hadde premiere tidligere i år, lokket grusomheten 74 000 nordmenn til kinosalene. Solid for en grøsser med aldersgrense 18 år, men foreløpig ikke nok til at produsentene har planer om en oppfølger.

Det betyr ikke at oppsvingen rundt den skjebnesvangre skogshistorien er over. Filmen, som er den første norske som kom ut på Blu-ray, får i disse dager lekker oppmerksomhet i utlandet. En liten stund under navnet Backwoods, men nå offisielt som Manhunt.

(Arnold Schwarzenegger hadde tatt Predator.)

Nylig hadde bransjebladet Hollywood Reporter en Manhunt-annonse, med sitater fra norske anmeldelser oversatt (fra Spirit, FHM og PlanB, se nedenfor) og en lekker gullkrans fra Weekend De La Peur-festivalen i Frankrike.

Her vant den norske filmen publikumsprisen, forteller regissør Patrik Syversen (26) til 730.no. Han viste også frem sin baby på Strasbourg International Fantastic Film Festival.

– Filmen er solgt for distribusjon i flere land, og det er vi selvfølgelig kjempeglade for, sier skrekkentusiasten.

– Ellers har det også gått veldig bra i forhold til festivaler i utlandet. Vi har deltatt på flere, blant annet i hovedkonkurransen i prestisjetunge Neuchatel International Fantasy Film Festival i Sveits, Frightfest i UK, som er en av Europas ledende horrorfestivaler, og i San Sebastian og Málaga Fantasy Film Festival i Spania.

– Nini Bull Robsahm (produsent, manusforfatter, skuespiller) og jeg har vært på noen av festivalene, og responsen fra publikum og kolleger har vært veldig bra. Det er veldig kult å se at et europeisk skrekkpublikum setter pris på filmen, og at den lever sitt eget liv etter at vi er ferdige med den.

Málaga-festivalen i Spania, en tradisjonsrik sjangerfestival, kåret nylig Rovdyr-hovedrolleinnehaver Henriette Bruusgaard (26) til årets beste kvinnelige skuespiller. Ikke verst for en norsk debutant.

Oslo-piken, som til daglig er programleder på TV Norge, forteller 730 at det selvsagt var stas å få en slik pris.

– Det var utrolig morsomt å få den beskjeden. Artig å tenke på at noen i et helt annet land syns det vi har gjort er bra.

Når det kommer til 2009, forteller Patrik Syversen at han har en del planer, men at det er vanskelig å si hvilke som materialiserer seg først.

– Jeg ble kontaktet av et amerikansk agentur etter at Rovdyr ble vist på filmmarkedet i Cannes, så jeg har vært i noen møter med utenlandske produsenter om eventuelle fremtidige prosjekter, men det er for tidlig å snakke om noen konkrete.
– Nini og jeg er i en prosess der vi skriver og utvikler en håndfull prosjekter vi vil satse på, så vi har hendene fulle.

Tidligere har han fortalt 730.no at de hele tiden måtte tenke på økonomiske begrensinger fra Rovdyr, men at det er ikke tilfellet nå.

Så hva skal Henriette Bruusgaard til neste år?

Utenom Oslo-TV har hun en av stemmene på en kommende barnefilm (som hun ennå ikke kan si navnet på), samt at hun også har overtatt Trine Grungs jobb som programleder for Bli ny – mor og datter.

Dessuten er Henriette en av deltakerne på NRKs Elixir. Her skal kjendiser bli trent opp av profesjonelle idrettsutøvere innen deres respektive felter.
Bruusgaard skal bli en sprek slåsskjempe via Cecilia Brækhus, en av verdens beste kvinnelige boksere. Serien starter neste høst.

Traileren for Rovdyr:


Annonsen i amerikanske Hollywood Reporter:

– Vi ønsket å lage en skitten og enkel survival exploitationfilm i ren 70-talls ånd.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer