Utenlandsk presse imponerer Aylar

10. nov 2008 kl. 00:00
AYLAR (MINISTRY OF SOUND)

Svenske Basshunter var lur da han fikk Aylar til å bli med i sine musikkvideoer. Oslo-jenta fikser klikk og rotasjon som få. Men det vet hun, og den seneste tiden har modellen sagt nei til de fleste tilbud, forslag og artige påfunn.

Hvordan klarer den svenske danseløven Jonas Erik Altberg å stadig overtale henne? Det er business as usual, via det britiske musikkseskapet Ministry Of Sound. Forretningsvirksomhet som også gir Aylar mye oppmerksomhet utenfor Norge.

– Singelen «Now You’re Gone» var nummer 1 i England fem uker på rad og videoen er en av de mest sette musikkvideoene på YouTube i England noensinne, svarer Aylar da 730.no spør. 

– Etter denne suksessen ønsket Ministry Of Sound å signere en ekslusiv kontrakt med meg, derfor har jeg hatt hovedrollen i alle videoene.
På spørsmål om Basshunters musikk er hennes tekopp, svarer hun at det er irrelevant.
– Jeg er skuespiller i videoene og det viktigste er at musikken er populær og selger. Kidsa digger låtene.
– Bare på YouTube har de tre første vi gjorde blitt sett 100 millioner ganger til sammen, i tillegg blir de spilt hyppig på mange andre nettsteder og musikk-TV-kanaler i hele Europa.

Er Aylar dermed kjendis i utlandet?

– Etter Basshunter-videoene har jeg blitt kjent igjen i alle land jeg har reist til i år, men jeg er ingen kjendis i utlandet av den grunn. Det er jo egentlig ganske deilig… Utenlandsk presse er ikke til å leke med, sier 24-åringen, basert på erfaring.

«Ikke til å leke med» er å underdrive, iallefall i England. The Sun har kastet seg over Basshunter-videoene og konstant vinklet alle sakene på filmene Aylar for lengst har lagt bak seg. I forbindelse med den nyeste musikkvideoen, kjørte de overskriften «X-rated Aylar puts the X in Xmas».

– Jeg var forberedt på at de kunne dra opp fortiden min og sette igang et sirkus om dette, litt på samme måte som det hele startet i Norge sommeren 2004. Men i mine villeste fantasier hadde jeg ikke forestilt meg at de ville være kreative som de har vært til nå.

Aylar, som studerer ved Bjørknes privatskole i Oslo, dukker snart opp på det store lerretet, men da ikke som lettkledd babe.

– Ja, jeg er med i den norske filmen Yohan, som gjøres ferdig nå. Den handler om barnearbeide på 1800-tallet, og selv om rollen min er ikke stor, er den viktig for historien. Det var gøy å være med, jeg gjør gjerne flere filmer hvis jeg får mulighet.

Video: Alternativ jul med Aylar.

Offisiell Aylar på nett: Aylar.no og Biip.no/aylar.