USAs største popstjerne nå

8. jan 2009 kl. 00:00
TAYLOR SWIFT (BIG MACHINE/UNIVERSAL)
Ikke mye er bedre enn førsteplass. Det må i så fall være flere førsteplasser. 19 år gamle Taylor Swift har for lengst gått fra countryverden til popsjangeren, og den amerikanske stjernens nye plate «Fearless» har nå vært nummer 1 i USA i hele fem uker. Singelen «Love Story» er på 5. plass.

Denne gode nyheten har en mørk bakside for musikkbransjen, ettersom Taylor tok førsteplassen ved å kun selge 90 000 eksemplarer. Et lavt tall i et land med over 300 millioner innbyggere.

Ifølge Billboard er dette det første albumet til å nå toppen av Billboard 200 med under 100 000 solgte siden Alicia Keys’ As I Am. I februar 2008 ble hun nummer 1 med kun 60 000 solgte.

– – –
Endel av Nashville-jentas godt bevarte og ofte annonserte image er at hun er jomfru. Det betyr ikke null kjærester. Sangeren, som gjester Hannah Montana: The Movie i april, var passende nok sammen med Joe Jonas fra Walt Disney-trioen Jonas Brothers.

Passende fordi 19-åringen og hans to kristne Mikke Mus-brødre rocker kyskhetsringer (på fingrene) som bevis på at de ikke skal ha sex før ekteskapet.

Men det stoppet ikke snuskeryktene: «Taylor Swift er gravid.» Noe som selvsagt hadde vært skandaløst.

Først ignorerte blondinen og hennes PR-apparat den offentlige baksnakkingen, men til slutt måtte hun ordne opp. I november skrev hun følgende på sin blogg om graviditetsryktene:

– …det er den mest UMULIGE tingen på planeten. Stol på meg. Umulig.

Det hører med at «kjærlighetshistorien» ble kort og at singelen «Love Story» ikke er om Jonas-gutten, som hun idag ikke er så glad i.

Videoen til Taylor Swifts «Love Story»:


Taylors kollega: Enda en naken Disney-jente.