USAs mest populære vekter

20. jan 2009 kl. 00:00
PAUL BLART: MALL COP (COLUMBIA)

Uken til skuespiller Kevin James er sannsynligvis fin. Etter nesten ti år som budbilsjåføren Doug Heffernan i serien The King Of Queens, fikk 43-åringen sin første «solofilm» med Paul Blart: Mall Cop, en komedie som har fått tommelen opp fra folket.

James’ innsats som en Segway-patruljerende kjøpesentervekter ble helgens mest sette film i USA med 238 millioner kroner i solgte kinobilletter. Mye mer enn hva den kostet å lage.

Flere amerikanere så Paul Blart: Mall Cop enn Clint Eastwoods drama Gran Torino og grøsseren My Bloody Valentine 3D, til tross for at skuespiller Betsy Rue her er helt naken (altså i 3D). En sprek såkalt «full frontal» som har fått mye oppmerksomhet.

Men pressen i USA har stort sett gitt herr Blart dårlige anmeldelser. Boston Globe sier filmen «ser ut som noe som har blitt stumpet i askebegeret» og at dette er søppel som selv WALL-E ikke hadde plukket opp.

James har tidligere spilt i I Now Pronounce You Chuck & Larry med Adam Sandler og Jessica Biel og Hitch med Will Smith og Eva Mendes.

Adam Sandler er den nye komediens produsent, mens Steve Carr (Next Friday) har regien.

Norsk premiere er i april.
Traileren til Paul Blart: Mall Cop:


Shirley Knight (As Good As It Gets) og Keir O’Donnel (Wedding Crashers) spiller også i filmen.
Senere i år blir det nok en uniformert komedie for Kevin James. I Man In Uniform blir livet lettere for en heldig fyr som finner klærne til en politimann.

Klipp fra filmen etter Superbad.